Megye III. Aqvital Publo csoport: Eljött a Vértesboglár ideje?

Fejér megye, Fejér Megye III

Az Aqvital Publo csoportban tetemes előnyre tett szert ősszel a Vértesboglár. Egyértelmű esélyese a trófeának a boglári csapat, de mit szól ehhez a Csabdi, a Csókakő és a Gyúró?

Az Aqvital Publo csoportból nyáron kikerült három élcsapat. A Ráckeresztúr magabiztosan nyerte az előző kiírást, és feljutott a megye kettőbe. A Dinnyés és a Zichyújfalu átkerült a Simix Üveg-Ásvány csoportba, pedig könnyen lehet, ha nem így történik, kettejük valamelyike lenne most a listavezető. Nem véletlen, hogy afféle “megye négyként” aposztrofálják sokan ezt a csoportot.

A tavalyi bronzérmes Vértesboglár köszönte szépen, és azonnal lecsapott a lehetőségre fő riválisai hiányában. A rutinos csapat hétpontos előnyt épített ki ősszel, pedig koránt sem volt egyértelmű bajnokesélyes. A bogláriak azonban vereség nélkül abszolválták az bajnokság első felét, és 32 pontot szereztek a lehetséges 36-ból. Tíz győzelem mellett csupán két döntetlen szerepel az éllovas neve mellett, a Csókakő és az újonc Tordas II. tudott pontot csenni a pillanatnyi elsőtől.

fbvboglar
Parádésan szerepelnek a vértesbogláriak, igaz, a csoportok átszervezése sem jött nekik rosszul

A második és negyedik helyezett között mindössze egyetlen egység a különbség. Az ezüstérmes helyet a Csabdi foglalja el, mely hét győzelem mellet csupán egyszer szenvedett vereséget, négyszer viszont remizett, így 25 pontja van. Egyaránt 24-24 pontot számlál a Csókakő és a Gyúró. E három csapat vélhetően ugyan a bajnoki cím sorsába már nem igen szólhat bele, de a második helyért még nagyot küzdhetnek egymással. A versengés kimenetele szinte megjósolhatatlan: a Csabdi leginkább a hazai pálya előnyében bízhat, a Csókakő a csapategységben, a Gyúró pedig a harcos játék erejében.

A középmezőnyre pillantva nagy a tömörülés, az ötödik helyen a Söréd szerepel a maga 19 pontjával, a nyolcadik Csákberény pedig 16 ponttal rendelkezik. Kifejezetten jól teljesít a legutóbbi szezonhoz képest a Vértesacsa, mely már 13 pontot számlál.

A hátsó régióba szorult a Lovasberény, mely 11 pontnál jár. Meglepetésre a tavaly még megye kettes, nyáron azonban a megye háromba nevező Etyek csupán 10 egységet szerzett, amivel a 11. pozíciót foglalja el a táblázaton. Az újbarokiak tavaly még középcsapatnak számítottak, idén azonban inkább pofozógépek, hiszen kilenc vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni, és csupán hét pontjuk van, amivel utolsó előttiek. A sereghajtó pozícióját az egyesülten induló Vereb-Pátka II. foglalja el mindössze két ponttal.

Meglehetősen kérdéses, hogy meddig lesz foci Vereben, hiszen a Csókakő ellen október végén ki sem állt a gárda. A tippünk az, hogy legkésőbb a tavasz végére biztosan elfogy a lelkesedés, és kizárják Vereb-Pátka II. együttesét a sorozatos ki nem állások miatt.

A FociDrukker csapatának tippje a bajnokság végeredményére:
1. Vértesboglár
2. Csókakő
3. Gyúró
4. Csabdi
5. Söréd

12. Újbarok
13. Vereb-Pátka II. (kizárva)

A bajnokság pillanatnyi állása:

fdm3aqv161206


Ajánlott cikkek: