Megye II. Osz-Car csoport: A Bakonycsernye nyerheti a gigászok csoportját!

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Bakonycsernye elképesztő formában van és sorra nyeri a meccseket, ötpontos előnnyel vezeti bombaerős csoportját. Az egyik bajnokesélyes a szezon végén a harmadosztályba kerülhet.

Ki lehet jelenteni, Fejér megyében a Megye II-es Osz-Car csoportban a legkiegyenlítettebb az élmezőny a felnőtt nagypályás bajnokságok tekintetében. Ide került a Megye I. mindkét kiesője, a Pusztavám és a Szár is, utóbbi csapatnak az utolsó körig volt esélye az előző évadban, hogy megőrizze első osztályú tagságát. A szezon előtt robbant a bomba, hogy a Puskás FC Kft. III. is a másodosztályba nevez, és a beosztás úgy alakult, hogy még egy ex-elsőosztályú csapat került ebbe a csoportba…

A “három nagy” mellett a tavaly a bajnoki címről hat ponttal lemaradó Bakonycsernye sem számított esélytelennek a szezon kezdete előtt, igaz, a legtöbben nem számoltak vele bajnokesélyesként. Nem is úgy indult a szezon, hogy beleszólhatnának az elsőség dolgába a csernyeiek, hiszen két győzelmet követően csupán döntetlent játszottak a Mánnyal, majd hazai pályán kikaptak a felcsútiaktól. Ezt követően azonban beindult a bakonycsernyei henger, és a csapat mind a 11 hátra levő mérkőzését megnyerte! Óriási teljesítmény ez egy ilyen erős csoportban. Boboryék a Szárt, a Fehérvárcsurgót, a Pákozdot, a Videoton Baráti Kört is csupán egy góllal múlták felül, ezért azonban ugyanúgy három pontot osztottak, mint a csákvári 0-7-es diadalért.

A Bakonycsernye 40 pontot gyűjtött a szezon során, 13 mérkőzés mellett egy döntetlen és egy vereség szerepel a neve mellett. Rúgott gólok tekintetében 47 találattal a másodikak a Szár mögött, kapott gólok számának terén holtversenyben a legjobbak a Szárral. A csapat gólvágója, Varga Aurél a második helyen áll a góllövőlistán az NB1-es múlttal rendelkező mányi Pál Zoltán mögött.

Persze koránt sem lehet elkönyvelni féltávnál a Bakonycsernye bajnoki címét. A Szár egyértelmű célja a feljutás, és nincsenek is túlságosan lemaradva. A pontszámokat tekintve még a Puskás III is odaérhet, kérdés, hogy ők vissza szeretnének-e kerülni a magasabb osztályba. Arra, hogy a Pusztavám vagy épp a Kápolnásnyék odaérjen, nem mutatkozik reális esély, de bármely nagy csapatnak borsot törhetnek az orra alá, csakúgy, mint a Mór II., a Fehérvárcsurgó, vagy épp a Mány.

Az Osz-Car csoporton belül mindenképpen, de talán egész Fejér megyét tekintve is a Bodajk SE szerepel leginkább várakozáson alul. Bár a nyáron sorra jelentették be az új igazolásokat, és a bajnoki címet tűzték ki célul, a jó szezonkezdet után jelentősen visszaesett a gárda formája. Jelenleg csupán a tabella nyolcadik helyén állnak a fekete-fehérek 21 ponttal, ami azt jelenti, hogy közelebb vannak a kieső zónához, mint az első helyhez. Persze kiesési gondjai bizonyosan nem lesz az együttesnek, már ami a pályán elért eredményt illeti. Azt csiripelik ugyanis a verebek, könnyen elképzelhető, hogy jövőre eredménytől függetlenül a Megye III-ban indul a Bodajk, de az sem kizárt, hogy megszűnik az alakulat.

A hátsó régiót tekintve teljesen egyértelműnek tűnt már a szezon kezdete előtt is, mely két csapat a legesélyesebb a kiesésre. A Csór és a Videoton Baráti Kör gárdája egyaránt 6-6 pontot gyűjtött. Bár lemaradásuk mindössze 4 egység a 14. helyezett Csákvár II. együtteséhez képest, ha nem történik drámai fordulat, minden bizonnyal e két együttes esik ki papíron a harmadosztályba. A VBK ezt már tavaly is átélte, igaz, akkor a zöldasztalnál kivívta másodosztályú tagságát a fehérvári csapat, amire az idei szezon végén is lesz minden bizonnyal esélye.

A FociDrukker csapatának tippje a bajnokság végeredményére:
1. Bakonycsernye
2. Puskás FC Kft. III.
3. Szár
4. Pusztavám
5. Kápolnásnyék

15. Videoton Baráti Kör
16. Csór

A bajnokság állása a 2016/2017-es őszi szezon után:

oszcar161120

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM