Megye I. Felnőtt: Fél szezon telt el, máris bajnok az Iváncsa?

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Bár a rangadókat ugyan nem tudta megnyerni a listavezető Iváncsa, úgy tűnik, a címvédőnek még sincs komoly ellenfele a pontvadászatban.

Egy héttel ezelőtt befejeződött az őszi szezon a Fejér Megyei I. osztályban. Az élen a címvédő Iváncsa telel, mely 15 mérkőzésből 13-at megnyert. Csupán kétszer játszott döntetlent a listavezető, éppen legnagyobb üldözői, a Bicske és a Mór ellen.

Az Iváncsa e két mérkőzést leszámítva valósággal hengerelt. Baloghék összesen 69 gólt rúgtak, miközben csak 7-et kaptak, így átlagosan 4 fölött termeltek meccsenként, míg kevesebb, mint egyszer kapituláltak. Legnagyobb arányú győzelmüket a Lajoskomárom elleni őszi szezonzárón érték el, 10-1-re verték Masinka László tanítványai alsóházi ellenfelüket.

A szezon előtt nagyon fogadkozott mind a második helyen álló Bicske, mind a harmadik helyet elfoglaló Mór, hogy ezúttal megnehezítik az Iváncsa dolgát. Mindkét kihívónak komoly esélye volt rá, hogy legyőzze a bajnoki cím legfőbb várományosát, ez mégsem jött össze. Sőt, a Mór és a Bicske más csapatok ellen is hullajtott értékes pontokat, így hat illetve hét egység a hátrányuk. Az Iváncsa viszont a Martonvásár, a Sárbogárd és a Polgárdi elleni találkozót leszámítva jóformán minden mérkőzésén a gólarányát javítgatta, győzelme nem forgott kockán. Ha nem történik csoda a tavasszal, az Iváncsát aligha lehet már befogni, az ezüstéremért viszont óriási csata bontakozhat ki. Elméletileg még a Martonvásárnak és a Sárosdnak is van esélye odaérni a dobogóra, ám a realitás azt sugallja, a két gárda a negyedik helyért mérkőzhet meg.

A középmezőny rendkívül sűrű. A hatodik helyen tanyázó Ercsi és a hetedik Gárdony egyaránt valamivel a várakozás alatt teljesít. Négy ponton belül található hozzájuk képest a Sárbogárd, a szezon végén remeklő Tordas és a tavalyi szezonhoz képest sokkal jobban álló Polgárdi, de az újonc Baracs helyzete is biztosnak tűnik a 11. helyen.

A kiesés elkerüléséért öt csapat verseng. A Mezőfalva és az újjászerveződött Velence 13 és 12 ponttal lélegzetvételnyi előnyben van az utolsó három helyezetthez képest. Igazán nagy bajban a Pátka, a Lajoskomárom és az Aba-Sárvíz van. Takács Viktorék 9 pontot gyűjtöttek, ami egyel több, mint amennyit a kieső helyen álló Lajoskomáromnak és az Abának sikerült. A klubok anyagi helyzetét figyelembe véve meglepő volna, ha a Lajoskomárom nem erősítene a télen. A papírforma azt sugallja, hogy a Pátka és az Aba csupán átszállójegyet váltott a megyei első osztályba.

A FociDrukker csapatának tippje a bajnokság végeredményére:
1. Iváncsa
2. Bicske
3. Mór

15. Pátka
16. Aba

A tabella pillanatnyi állása:

m1161120

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM