15 csapatos lesz a vármegye egy, új csapattal bővül a vármegye kettő

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Erre szinte senki sem számított. 

Sorra érkeztek a hírek az elmúlt hetekben, hogy az eleinte rendkívül bőnek tűnő vármegyei első osztályból melyik csapatok nem fognak résztvenni a pontvadászatban. Először is a MÁV Előre FC Főnix erőnyerőként feljutott az NB III-ba.

Aztán kiderült, sem Bicske II., sem Mány nem lesz ősztől a vármegye egyben. A két csapat útjai szétváltak, egyikük sem lesz ott a mezőnyben.

Legutóbb pedig arra derült fény, hogy a Fehérvár FC II. sem lesz vármegye egyes. A fehérváriak el sem indítják ősszel a második számú együttesüket.

Mindezek fényében jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Sárbogárd, a Mór, a Kápolnásnyék, a Tordas, az Ercsi, a Lajoskomárom, a Sárosd, a Maroshegy, a Csór, a Mezőfalva, az Enying, a Martonvásár, a Bodajk, a Dunaújváros és az Adony csapata alkothatja a vármegyei első osztály mezőnyét.

A vármegye kettőben 28 csapat indulhat két csoportban. Azt már megszokhattuk, hogy Pest vármegyéből Herceghalom csapata rendre résztvevője az északi csoportnak. Mostantól új vármegye határon túli gárdával bővülhet a klubok köre.

A hírek szerint ugyanis a Bács-Kiskun vármegyében található Apostag gárdája is Fejér vármegyében fog indulni. Ezt a hírt hivatalosan egyelőre még nem erősítette meg az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága.

Az Apostag KSE legutóbb a Bács-Kiskun vármegyei másodosztály Észak csoportjában szerepelt. A kilenc csapatos pontvadászat nyolcadik helyén zárt az együttes.

24 mérkőzésen ötször tudott nyerni, és négyszer ért el döntetlent az együttes. 34 gólt rúgott, miközben 62-t kapott a gárda.

Úgy tudjuk, hogy a Kápolnásnyék II. is a vármegye kettőben fog indulni. Bár a csapat lecsúszott a dobogóról, és csak a negyedik helyen végzett, úgy tűnik, a nyékiek előtt végzett gárdák, azaz a Velence, az Iszkaszentgyörgy vagy a Tordas-Gyúró Egyetértés nem vállalja a magasabb osztályban való szereplést.

Mindez azonban még nem dőlt el. A hamarosan esedékes munkaértekezleten minden nyitott kérdés tisztázódhat.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?