Pontveszteség nélkül, 202 rúgott góllal lett bajnok a Főnix!

Fejér megye, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Rendkívül impozáns mérleggel nyerte meg az újonnan megalapított Főnix a Megye III-as Simix Üveg-Ásvány csoportot, 15 pontos előnnyel az Iszkaszentgyörgy előtt.

Tavaly nyáron szinte a teljes Megye I-es ezüstérmes Velence keretét átigazolta Pavlik József az akkor frissen megalakuló Főnix felnőtt csapatába. Bár valóban borítékolható volt, hogy a csapat utcahosszal fogja megnyerni a bajnokságot, a szabályok szerint az újonc együttesek csak a legalacsonyabb osztályban indulhatnak, így kezdte meg szereplését a fehérvári gárda a Megye III-ban.

Rögtön az első bajnoki mérkőzésén kiütéssel verte a Főnix a Jenőt idegenben, kereken tízet lőttek első meccsükön Szalaiék. Első hazai mérkőzésén hatot számlált a jellemzőn dobogóért harcoló Sárszentmihályra a Pavlik-csapat, majd következett a Szabadbattyán elleni mészárlás, melyen egy híján huszat lőttek a piros-zöldek. A legnagyobb őszi sikere azonban nem ez, hanem a Sárszentágota elleni 20-0 volt a Főnixnek. Ősszel kapott gól nélkül, 105 rúgott góllal abszolút hibátlan mérleggel 5 ponttal vezettek Fésűék az Iszkaszentgyörgy ellen, úgy, hogy legnagyobb riválisukat 7-0-ra verték.

Tavasszal már nem is az volt a kérdés, hogy megnyeri-e a csoportot a Főnix, hanem az, hogy vajon kap-e gólt. Egy ideig úgy tűnt, nem, ám végül májusban a Sárszentágota játékosa, Kovács Krisztián egy büntető után megtörte a jeget. Kovács duplázott azon a meccsen 3-0-ás Főnix vezetést követően, így először a szezon során kockán forgott a székesfehérváriak győzelme, ám kitartott az előnyük.

Hátrányban mindössze egy alkalommal volt a Főnix: a Zichyújfalu hazai pályán vezetést szerzett a bajnok ellen a 16. percben, ám csupán 11 percig örülhettek Dezsőék, utána 6-1 lett a vége a papírformának megfelelően. A Sárszentágotán és a Zichyújfalun kívül egyébiránt csak a Tác-Csősz volt még képes betalálni az aranyérmes hálójába, ám a táciak megitták a levét, hogy megrángatták az oroszlán bajszát, mivel 3-1 után végül 11-1 lett annak a mérkőzésnek az eredménye a Főnix javára.

A Főnix teljes bajnoki szereplésének megfelelően méltóképp zárta a ligát a végül ezüstérmes Iszkaszentgyörgy otthonában, vetélytársukat 0-11-re páholták el.

Nem meglepő módon a Simix Üveg-Ásvány csoport gólkirálya is a Főnixtől került ki, a szezon során két pirosat is begyűjtő Király János 46 góllal végzett a mesterlövészek listájának élén. A támadó eltiltással kezdheti a következő szezont, mivel az utolsó találkozón a 89. percben a kiállítás sorsára jutott.

A Főnix a Fejér Megyei Kupában is sikeresnek bizonyult, megnyerte a kiírást, méghozzá nem is akárki ellen. A döntőben a Megye I-es bajnok Iváncsát múlta felül a fehérvári csapat 5-2-re, bizonyítva, hogy nem elérhetetlenek eredetileg kitűzött céljaik, mely szerint jövőre a Megye II-ben, utána pedig a legmagasabb fejér megyei osztályban szeretnének bajnoki címet ünnepelni.

A Főnix duplázott, a Megye III-as Közép csoport mellett a Fejér Megyei Kupát is megnyerte - fotó: 2060.blog.hu
A Főnix duplázott, a Megye III-as Közép csoport mellett a Fejér Megyei Kupát is megnyerte – fotó: 2060.blog.hu

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM