Főnix, avagy az “új Velence”

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Pavlik József vezetőedző voltaképpen a tavalyi megye egyes Velence keretét Főnix néven indítja el a megye háromban.

A Főnix új csapatként adta le nevezését a Fejér megyei harmadosztályba. Az együttes a Simix Üveg-Ásvány csoport első számú esélyese, nem véletlenül. A Mór elleni Magyar Kupa mérkőzésen a 15 fős keretből 13-an tavaly a Velence színeiben rúgták a bőr.

A Velence tavaly a megyei első osztályban sokáig harcban volt a bajnoki címért, végül a második helyen végzett az Iváncsa mögött. Pavlik József vezetőedző fordulókkal a bajnokság vége előtt bejelentette, nem folytatja tovább, mint velencei edző. Ekkor már tudni lehetett, új csapatot épít Székesfehérváron, méghozzá a Velence játékosainak elsöprő többségével.

Pavik Józsefnek nem ez az első újonnan megalapított csapta. Anno megyei első osztályú bajnoki címig vezette az általa életre hívott Alba Regiát, majd “felfuttatta” az Iszkaszentgyörgyöt, a Velencét, most pedig ismét Székesfehérváron kezdi meg munkáját. Aligha lehet kérdés, hogy ezzel a kerettel toronymagasan nyeri majd csoportját a Főnix, és a szezon végén utcahosszal nyeri majd a bajnokságot – alighanem veretlenül. Ha minden tervek szerint alakul, a csapat két év múlva már a megye egyben harcolhat a bajnoki címért.

A hamarosan kezdődő bajnokságban tehát 13 korábbi Velence játékos húzhatja magára majd a Főnix mezét, név szerint Barsch Gábor, Puhnyák János, Totsche Gergő, Schäffer Ádám, Bognár Imre, Kovács Krisztián, Király Péter, Knausz Tamás, Király János, Ambrus Sándor, Galaczi János, Szalai Pál és Csikesz Zoltán.

A Zalaegerszegi Belvárosi Lakótelepi SK csapatától Csóka Zsoltot igazolta le a klub, míg Lovasberényről érkezett Kovács Attila.

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM