Megye I: Sárosdra utazik a listavezető Iváncsa, a Velence a sereghajtót fogadja

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A papírforma alapján a dobogós helyen álló csapatok nem hibázhatnak, az alsóházban szereplő együttesek viszont élet-halál harcot vívnak a kiesés elkerüléséért.

A Velence jól kezdte ugyan a tavaszt, de a Tordas elleni 0-0 óta nehezen megy a gólszerzés az együttesnek. A legutóbbi hét mérkőzésen mindössze hatszor tudtak akcióból eredményesek lenni a velenceiek, így veszítettek is jónéhány pontot. Pavlik József igyekezett a sajtónak adott nyilatkozatában levenni a felelősséget csapata válláról, ám az egykori center vélhetően nem cseréli be magát majd, hogy játékosai helyett gólt rúgjon. A Pusztavám elleni mérkőzés talán segíthet átlendülni a Velencének a holtponton. A sereghajtó pusztavámiak a múlt heti, Szár elleni vereséggel az egyik biztos kiesőnek tűnnek, a zsinórban öt mérkőzést veszítő csapatnak csodára lenne szüksége már a pontszerzéshez is szombaton.

A másik bajnokaspiráns, a címvédő és listavezető Iváncsa Sárosdon lép pályára. Dvéri Zsolt csapata erőn felül teljesít a szezon második felében, de a jobb erőkből álló alakulatok ellen kevésbé eredményesek, csupán a Bicske ellen tudtak pontot szerezni. A hétközi kupanegyeddöntőben kieső iváncsaiak vélhetően nem fáradtak el túlságosan a szerdai mérkőzésen. Egyrészt nem a legerősebb kezdő tizenegyet küldte fel a pályára Miskovicz Bálint, a pályára lépők többsége csupán egy félidőn át szerepelt.

Vasárnap a dobogó harmadik helyezettje, a Mór a Szárt fogadja. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda. Ősszel idegenben is kiütéses sikert arattak a móriak, most hazai pályán kényeztethetik szurkolóikat. A szintén éremre hajtó Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőnek mindenképpen nyernie kell a múlt héten a Velence ellen bravúros pontszerzést bemutató Mezőfalva otthonában, ha tartani akarja a lépést a Mórral. A gárdonyiak esetleges botlását lesben állva figyeli az Ercsi csapata, mely szintén lőtávolba került a dobogó harmadik fokához képest. Ivacsék a kieső helyről elmozdulni kívánó Polgárdinál vendégszerepelnek, ahol a hazaiak visszavághatnak az ősszel elszenvedett súlyos vereségért.

A veszélyzónában lévő Lajoskomárom, mely csupán kétpontos előnnyel rendelkezik a Polgárdival szemben, a masszív Martonvásár alakulatával meccsel hazai környezetben. A Lajoskomárom az elmúlt öt mérkőzése során mindössze két bajnoki pontra tett szert, ám most adott a lehetőség az újabbak gyűjtésére, hiszen ellenfele a hét közben küzdelmes kupamérkőzést játszott, és nincs is különösebben jó formában a martonvásári egylet.

A Tordas majálissal egybe kötve rendezi meg a vasárnapi, Puskás FC KFT. III. csapata elleni mérkőzést. A tordasiak keretéből hétről-hétre számos kulcsjátékos hiányzik, ám ezúttal ez sem lesz mentség. Ha nem tudják legyőzni a mögöttük álló felcsútiakat, bármennyire is biztosnak tűnt a télen a bennmaradásuk, még akár nehéz helyzetbe is kerülhetnek, hiszen igen sűrű az alsóház.

A kieső zónából hosszú idő után elmozduló Bicske a Sárszentmiklóst fogadja. A felsőházi csapat ellen nem lesz könnyű dolga Raffai Rudolf tanítványainak, hiszen ellenfelük három mérkőzés óta tartó győzelmi szériában van, és idén már legyőzte a listavezető Iváncsát is. Ez e mérkőzés tűnik mind közül talán a legkiélezettebbnek.

Április 30. szombat 17:00

  • Velence – Pusztavám
  • Sárosd – Iváncsa


Május 1. vasárnap 17:00

  • Mezőfalva – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő
  • Polgárdi – Ercsi
  • Tordas – Puskás FC Kft. III.
  • Mór – Szár
  • Bicske – Sárszentmiklós
  • Lajoskomárom – Martonvásár

 

fm1tabella24f160424

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM