A Szár nyerte a kiesési rangadót a Pusztavám ellen

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vasárnap a forduló előtt még éppen bennmaradást érő helyen álló Szár a mérkőzést sereghajtóként váró Pusztavámmal csapott össze.

A száriak pályájukon zajló munkálatok miatt Bicskét jelölték meg a mérkőzés helyszínéül. Ennek okán meglehetősen kevés szurkoló előtt indult útjára a labda azon az összecsapáson, melynek mindkét együttes számára döntő jelentősége lehet a kiesés ellen vívott harc szempontjából. Rendkívül szoros az alsóház, egy-egy győzelem eredményeként bármelyik gárda két-három helyet léphet előre a tabellán. A helyzete valamivel a száriaknak volt kedvezőbb ugyan a találkozót megelőzően, a Pusztavámnak viszont mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz, hogy ne csak matematikai esélye maradjon elsőosztályú tagsága megőrzésére.

Az első félidőben kialakított ugyan néhány ígéretes lehetőséget a Szár, ám a végjátékba rendre hiba csúszott, így gól nem született Lacza Albert csapatának próbálkozásaiból. A vendégek inkább a védekezésre összpontosítottak, 0-0-ás eredménynél vonultak szünetre a csapatok.

A folytatásban már nem kellett sokat várni a gólra, a türelmes szurkolók hét perc után láthatták az első találatot. Kovács maradt üresen a tizenhatoson belül, majd ziccerben nem hibázott. A hajrában jártunk már, amikor Nyitrai góljával gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. A vendégeknek lehetősége sem volt a frissítésre, Kocsis Jenő ugyanis egyetlen cserelehetőségét közvetlenül az első bekapott gól után kihasználta. Ellenben a hazaiak mestere sorra cserélte be a bizonyítási vágytól égő játékosokat. Tamás aztán hét perccel a lefújás előtt háromra növelte a Szár előnyét, a Pusztavám erejéből ezen a napon csak egy utolsó perces szépítésre futotta, a vendégek gólját Bercsik szerezte egy tisztára kijátszott helyzetből.

A Szár győzelmével pillanatnyi lélegzetvételi lehetőséghez jutott, hiszen három pontra elhúzott a kieső helyre visszacsúszó Polgárdi előtt. A Pusztavám viszont hatpontos távolságra került a bennmaradást érő helyezéstől, mely a csapat formáját és eredményeit tekintve behozhatatlan hátránynak tűnik.

Szár – Pusztavám 3-1 (0-0)
Bicske, vezette: Altoryay Áron Gellért (Becséri Gergely, Tóth Bence).

Szár: Bognár – Haász, Boros, Orbán, Tamás, Géber, Zöld, Fenyvesi, Kovács, Iváncsik, Krausztszíder. Vezetőedző: Lacza Albert.
Pusztavám: Kiss V. – Netzkár, Kertai, Ulaki, Veress, Katona, Katóka, Magosi, Bedő, Szehoffner Zs. (Bercsik), Fülöp. Vezetőedző: Szehoffner Zsolt.

Gól: Kovács (52′), Nyitrai (76′), Tamás (83′)
Sárga lap: 0-1

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM