Vitatott büntető döntött az Ercsi-Tordas mérkőzésen

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az első félidő végén rendkívül kétes körülmények között fújt be egy büntetőt Jónás játékvezető az Ercsi javára. Mint utóbb kiderült, a büntetőből szerzett Ivacs-gól döntötte el a találkozót.

A két csapat összecsapásának inkább a hazaiak számára volt nagyobb tétje. Sikerük esetén, valamint a forduló többi mérkőzésének számukra kedvező alakulása esetén abban reménykedtek Ivacsék, hogy közelebb lopakodhatnak az érmes helyezésekhez. A vendégek ugyanakkor szoros mérkőzéseket játszottak az elmúlt időszakban, sérültjeik ellenére pontszerzésben bizakodtak, valamint szerettek volna visszavágni az ősszel hazai pályán elszenvedett vereségért.

A mérkőzés első húsz percében a hazaiak irányítottak, ám mezőnyfölényüket jó ideig nem tudták gólra váltani. A jég a félidő derekán aztán megtört, amikor egy szöglet után az ötösről Kővári fejelt a hosszúba. Derült égből villámcsapásként érte a hazaiakat a néhány perccel később bekövetkező egyenlítő találat. Tőke lövése után kipattant a labda, melyet Németh gólra váltott.

Öt perccel a szünet előtt történt az az ominózus jelenet, mely a mérkőzés további részére alaposan rányomta a bélyegét. Történt ugyanis, hogy egy előre vágott labdára egyszerre startolt az Ercsi csatára, Ivacs, valamint egy tordasi védő. Ivacs elesett a büntetőterületen belül. A hazaiak szerint buktatták a csatárt, a vendégek szerint azonban nem volt fizikai kontaktus a két játékos között. A játékvezető az eset után büntetőt ítélt, amelyet Ivacs értékesített, így 2-1-et mutatott a félidőben az eredményjelző.
A második játékrész Tordasi rohamokkal kezdődött, ám nem sikerült egyenlítenie a vendégeknek. Az eredménytelenségbe kezdtek belefáradni a vendégek, és szép lassan átvette a kezdeményező szerepét az Ercsi. Lehetőségeit egyik csapat sem tudta gólra váltani, így az eredmény a második negyvenöt perc során nem változott. A komoly gólhelyzetek helyett inkább a sárga lapok kerültek terítékre, a vitatott tizenegyest követően nyolcszor nyúlt a játékvezető a zsebéhez a sárga céduláért.

A Tordas hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a játékvezető mérkőzést befolyásoló ítéletét nem tudják elfogadni. Ennek okán, valamint a játékvezető a játékosokkal, edzőkkel szemben tanúsított magatartása miatt panasszal él a szövetség felé.

Győzelmének betudhatóan az Ercsi egy pontra megközelítette a negyedik helyen álló Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapatát, és akár még a dobogóra is odaérhet. A jövő héten az  kiesés elől menekülő Polgárdi otthonába látogatnak, míg a Tordas a felcsútiak ellen lép pályára hazai környezetben.

Ercsi – Tordas 2-1 (2-1)
Ercsi, 200 néző. Vezette: Jónás Péter (Rózsa Dávid, Makk Péter)

Ercsi: Hodula – Ivacs, Nagy R., Varga K. (Kovács P.), Szalánczi, Rapai, Drapcsik, Hosszú (Sardi G.), Fridrich, Kővári, Rezes (Kondreska). Vezetőedző: Gróf András.
Tordas: Kires – Kőszegi, Nagy R., Madar, Farkas K. (Szép), Pongrácz, Bakos, Németh B., Vörös F. (Márkus R.), Tőke, Kun. Vezetőedző: Hámori György.

Gól:Kővári (21′), Ivacs (40′, 11-esből) illetve: Németh B. (45′)
Sárga lap: 5-4

Ajánlott cikkek:

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM