Évekre eltiltották a botrányos dunaújvárosi kispályás meccs balhézó játékosokat

Fejér megye, Fejér Megye II, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem csak a kispályás, hanem a nagypályás focitól is eltiltották a renitens labdarúgókat. A Besnyő sztárja évekig kényszerpihenőjét töltheti.

Mint arról korábban írtunk, botrányos körülmények között félbeszakadt egy kispályás bajnoki mérkőzés Dunaújvárosban. A találkozót még szeptember 18-án rendezték a Dunaújvárosi Radar Tömegsporttelepen.

A Szöglet FC és a Testvérek összecsapását a 44. percig játszották le, utána verekedés tört ki a pályán. Sejteni lehetett, hogy súlyos ítélet fog születni.

A Testvérek csapatának minden játékosának felfüggesztették a játékjogát a döntés meghozataláig. A döntés megszületett.

A botrányt okozó Testvérek csapatát kizárták a 2023/2024-es DLSZ Bajnokság további küzdelmeiből. Ez azonban mind semmi ahhoz képest, amilyen büntetést a játékosok kaptak.

A Testvérek csapatának játékosait öt évre, 2028. szeptember 19-ig minden labdarúgóként végzett tevékenységtől eltiltották. Köztük van a Besnyő fontos támadója is, aki így nagypályán sem futballozhat az említett dátumig. A besnyőiek játékosa a kupában és az első három bajnoki mérkőzésen is kezdőként jutott szóhoz, most azonban a csapatnak nélküle kell terveznie a folytatást.

A Testvérek csapatának vezetőedzőjét hat évre tiltották el minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Hogy ez jogszerű-e, az kérdéses, erről korábban írtunk már egy cikkben. A tréner eltiltása jelen állás szerint 2029. szeptember 19-ig tart.

A határozat ellen lehet fellebbezni. Erre 15 napon belül van mód.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?