Vármegyei meccsajánló: Mumusához utazik a Főnix, rangadó lesz Móron is

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Már szombaton lesznek olyan mérkőzések, amiket kár lenne kihagynia a vármegyei labdarúgás szerelmeseinek.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 7. forduló

Szombaton az eddig veretlen Sárosd a jól rajtoló, de azóta egyre gyengébben teljesítő Mány-Bicske II. együttesét fogadja. Egyértelműen a sárosdiak a mérkőzés favoritjai.

Ugyanezen a napon a Tordas fogadja az éllovas Főnix együttesét. A tordasiak a fehérváriak mumusai, hiszen az előző idényben kikapott, az azt megelőző szezonban pedig egyenesen elbukta a bajnoki címet Tordason Pavlik József csapata. Ha valamikor, akkor most véget érhet a Főnix veretlensége, bár a mostani idényben azért haloványabban muzsikálnak Horváth Benették.

A móriak is rangadóra készülnek, hiszen azt a Kápolnásnyéket fogadják, amelyik öt mérkőzést nyert zsinórban. Ha a móriak élnek a hazai pálya előnyével, akkor átvehetik a harmadik helyet a nyékiektől, ám ehhez 100%-ot kell majd nyújtaniuk.

Vasárnap Mezőfalvára látogat a bajnoki címre hajtó Sárbogárd. A bogárdiak nem hibázhatnak, ha tényleg szeretnék megkaparintani az első helyet, az esélyek vendég sikert ígérnek.

Alsóházi rangadóra kerül sor Enyingen. A zöld-fehérek eddig még nyeretlenek, most sem ők lesznek az esélyesek, hiszen a sokkal jobb passzban lévő Bodajk látogat hozzájuk.

Az ugyancsak nyeretlen, sőt, pont nélküli Csór a Maroshegy csapatát fogadja. a fehérváriak már kétszer is nyertek ebben a szezonban, a múlt héten pedig szabadnaposak voltak, így kipihenten, felkészülten várhatják az összecsapást a három pont megszerzésének reményében.

A Martonvásár eddig mindössze egyetlen pontot szerzett, most pedig újabb nehéz próbatétel vár a csapatra. Igaz, az a Lajoskomárom látogat Nagy Tibor együtteséhez, amelyik a legutóbbi két bajnokiját elbukta, mégis a lajoskomáromiak mellett szólnak az esélyek.

2023. szeptember 30. szombat 15:00
Sárosd – Mány-Bicske II.
Tordas – MÁV Előre FC Főnix
Mór – Kápolnásnyék

2023. október 1. vasárnap 15:00
Mezőfalva – Sárbogárd
Enying – Bodajk
Csór – Maroshegy
Martonvásár – Lajoskomárom

A tabella állása a 6. forduló után:

 1. MÁV Előre FC Főnix 16p
 2. Sárbogárd 15p
 3. Kápolnásnyék 15p
 4. Mór 12p
 5. Sárosd 11p
 6. Lajoskomárom 9p
 7. Ercsi 8p
 8. Mány-Bicske II. 8p
 9. Tordas 7p
 10. Maroshegy 6p
 11. Mezőfalva 5p
 12. Bodajk 4p
 13. Martonvásár 1p
 14. Enying 1p
 15. Csór 0p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 5. forduló

Szombaton két mérkőzés lesz ebben a csoportban. A múlt hétvégén rangadót vesztő Herceghalom a Szár ellen javíthat.

Ezzel párhuzamosan izgalmas mérkőzést játszhat az éllovas Bakonycsernye és az egyre jobb formába lendülő címvédő. A felcsútiaknak azonban alaposan fel kell kötniük az alsóneműjüket, hiszen a csernyeiek eddig mindkét hazai mérkőzésükön nyolc gólt vágtak aktuális ellenfelüknek.

Vasárnap az újonc Magyaralmás a Mány-Csabdit látja vendégül. Az almásiak kijelenthető, hogy várakozáson felül teljesítenek, most pedig egyenesen esélyesként lépnek pályára.

Az újoncként szintén remeklő móriak azt a Vált fogadják, amely a múlt hétvégén szerezte meg első győzelmét. Kiélezett csatára van kilátás, de a szezon eddigi eredményei alapján a móriak a favoritok.

A Videoton Baráti Kör a Pátka együttesével fog meccselni a Mezővári József Sporttelepen. Ha a pátkaiak komolyan gondolják azt, hogy fel szeretnének jutni a vármegyei első osztályba, akkor nagyon össze kell kapniuk magukat, ám formájukat tekintve dőreség volna mérget venni arra, hogy nyerni fognak a VBK vendégeiként.

A sereghajtó Fehérvárcsurgó otthonába látogat a harmadik helyen tanyázó, eddig hibátlan mérleggel rendelkező Etyek. Minden bizonnyal vendég siker fog születni, csak az etyekiek győzelmének mértéke a kérdéses.

2023. szeptember 30. szombat 15:00
Herceghalom – Szár
Bakonycsernye – Puskás Akadémia III.

2023. október 1. vasárnap 15:00
Magyaralmás – Mány-Csabdi
Mór II. – Vál
Videoton Baráti Kör – Pátka
Fehérvárcsurgó – Etyek

A tabella állása a 4. forduló után:

 1. Bakonycsernye 12p
 2. Mór II. 9p
 3. Etyek 9p
 4. Magyaralmás 6p
 5. Videoton BAráti Kör 6p
 6. Herceghalom 6p
 7. Puskás Akadémia III. 6p
 8. Pátka 4p
 9. Vált 3p
 10. Pákozd 3p
 11. Szár 3p
 12. Mány-Csabdi 3p
 13. Fehérvárcsurgó 1p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 5. forduló

Ebben a csoportban is két meccset rendeznek szombaton. Az egyiket Besnyőn, ahová a negyedik helyen álló Aba Sárvíz favoritként utazik.

A másik találkozó Beloianniszban lesz, a helyi csapat az eddig még pontot sem szerző Előszállást fogadja. Hogy megtörik-e az előszállási átok, az kérdéses, ám a Beloiannisz sincs túl jó passzban, így az sem kizárt, hogy így lesz.

A múlt héten meglepő vereséget szenvedő Polgárdi csaptára újabb komoly erőpróba vár, ugyanis ezúttal a Nagyvenyim utazik. A venyimiek eddig csak a makulátlan eredménysorral büszkélkedő adonyiaktól kaptak ki, és most sem feltartott kézzel fognak kifutni a pályára.

A karácsonyiak otthon hibátlan mérleggel rendelkeznek, az viszont kérdéses, hogy vasárnap este is így lesz-e. Az az Adony utazik ugyanis hozzájuk, amelyik mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerte.

A Baracs és a Káloz csatája korábban nagy rangadó volt, most viszont csak az lehet a kérdés, hogy hány góllal fog nyerni a listavezető. A baracsiak meccsenként átlagosan több mint négy gólt szereznek, erre most is lehet számítani.

A sárosdiak második számú együttese a sereghajtó Seregélyest fogadja. A seregélyesiek eddig még pontot sem szereztek, most véget érhet vesszőfutásuk.

2023. szeptember 30. szombat 15:00
Besnyő – Aba Sárvíz
Beloiannisz – Előszállás

2023. október 1. vasárnap 15:00
Polgárdi – Nagyvenyim
Nagykarácsony – Adony
Baracs – Káloz
Sárosd II. – Seregélyes

A tabella állása a 4. forduló után:

 1. Baracs 10p
 2. Adony 9p
 3. Nagyvenyim 9p
 4. Aba Sárvíz 7p
 5. Polgárdi 6p
 6. Sárszentmihály 6p
 7. Nagykarácsony 6p
 8. Beloiannisz 5p
 9. Besnyő 5p
 10. Sárosd II. 2p
 11. Káloz 2p
 12. Előszállás 0p
 13. Seregélyes 0p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 7. forduló

A Baracska ezúttal nem szombaton, hanem már pénteken fogadja aktuális ellenfelét. Ezúttal az éllovas velenceiek látogatnak hozzájuk, a tópartiak az összecsapás esélyesei.

Vasárnap Kápolnásnyékre látogat a Dinnyés. A két település csapata általában a kupában szokott találkozni, ezek az ütközetek rendre nyéki sikerrel zárultak. Az esélyek most is a KVSE mellett szólnak.

A Pusztavám a Kajászót fogadja. Az újonc hazai pályán eddig csak a Velencétől kapott ki, a kajászóiak pedig idegenben még nyeretlenek, így a vendég siker meglepetés lenne.

A még pont nélküli Csókakő a Pázmánd együttesét fogadja. A vendégek toronymagas esélyesei a párosításnak, és ha nyernek, akár több helyet is előre léphetnek a táblázaton.

A bajnoki címre hajtó ráckeresztúriak Gyúróra látogatnak. A Tordas-Gyúró Egyetértés csapata a döcögős szezonkezdés után a legutóbbi három mérkőzésen hét pontot is bezsebelt, ám most mégis a keresztúriak a favoritok.

Az Újbarok számára nem sok babér termett eddig a szezonban. Most is fel kell kötnie a klub játékosainak az alsóneműt, hiszen a veteránokkal teletűzdelt Iszkaszentgyörgy a három pontért utazik hozzájuk.

2023. szeptember 29. péntek 16:00
Baracska – Velence

2023. október 1. vasárnap 15:00
Kápolnásnyék II. – Dinnyés
Pusztavám – Kajászó
Csókakő – Pázmánd
Tordas-Gyúró Egyetértés – Ráckeresztúr
Újbarok – Iszkaszentgyörgy

A tabella állása a 6. forduló után:

 1. Velence 13p
 2. Ráckeresztúr 13p
 3. Baracska 11p
 4. Iszkaszentgyörgy 10p
 5. Pázmánd 8p
 6. Kápolnásnyék II. 8p
 7. Kajászó 8p
 8. Dinnyés 8p
 9. Tordas-Gyúró Egyetértés 7p
 10. Pusztavám 7p
 11. Újbarok 3p
 12. Vértesacsa 3p
 13. Söréd 1p
 14. Csókakő 0p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 5. forduló

Szombaton az eddig hibátlan Lajoskomárom a jó erőkből álló Nagylók együttesét fogadja. A második és harmadik helyezett csapatok csatája kiélezett csatát és sok gólt hozhat, hiszen mindkét együttes rúgott góljainak átlaga 3 fölött van.

Vasárnap a szezonban eddig remekül teljesítő Kőszárhegy az alsóházban tanyázó Déget látja vendégül. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai csapat.

Az egyre jobb formába lendülő vajtaiak a Kulcs együttesét fogadják. A papírforma szerint csak az lehet a kérdés, hogy hány góllal fognak nyerni Kovácsék.

A Szabadegyházára komoly erőpróba vár. Az az Alap utazik ugyanis a sereghajtóhoz, amelyik legutóbb fél tucat gólt vágott a gyengének nem nevezhető LMSK együttesének.

Az éllovas Kisláng a lepsényi csapatot fogadja. A kislángiak eddig minden meccsüket megnyerték, gólt is alig kaptak, hazai pályán pedig egyértelműen a három pontért fognak harcba szállni.

Az újonc Tác-Csősz alsóházi rangadót játszik a Cece együttesével. A vendégeket eltiltások sújtják, így már a pontszerzés is bravúr lenne tőlük.

Izgalmas csörtének ígérkezik a Sárszentágota és a Rácalmás ütközete. A rácalmásiak eddig csak otthon tudtak nyerni, az ágotaiak viszont otthon még veretlenek, így Szilágyi Szabolcs csapata számít favoritnak.

2023. szeptember 30. szombat 15:00
Lajoskomárom – Nagylók

2023. október 1. vasárnap 15:00
Kőszárhegy – Dég
Vajta – Kulcs
Szabadegyháza – Alap
Kisláng – LMSK
Tác-Csősz – Cece
Sárszentágota – Rácalmás

 1. A tabella állása a 4. forduló után:
 2. Kisláng 12p
 3. Lajoskomárom II. 12p
 4. Nagylók 9p
 5. Kőszárhegy 9p
 6. Vajta 7p
 7. Rácalmás 6p
 8. Sárszentágota 4p
 9. Alap 4p
 10. LMSK 4p
 11. Tác-Csősz 4p
 12. Kulcs 4p
 13. Dég 3p
 14. Cece 1p
 15. Szabadegyháza 1p

Nyitókép: Móri SE

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?