Az MLSZ ellentétes döntést hozott a sporttörvénnyel Busai Attila ügyvédje szerint

Budapest
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Hat évre szóló eltiltást kapott a korábban az MTK, a Ferencváros és a DVTK színeiben is futballozó Busai Attila, aki jogi útra terelte az ügyét.

Busai Attila a 2022/2023-as szezonban a BKV Előre színeiben rúgta a bőrt az NB III-ban. Idén április 23-án a BKV Előre Stadionban lépett pályára egy bajnoki mérkőzésen a Kisvárda II. ellen.

Busait a találkozó 75. percében kiállította a játékvezető. Arról szóltak a hírek, hogy a piros lap felmutatásától nagyon ideges lett, és lefejelte a játékvezetőt. Az MLSZ Busait a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltotta hat évre.

Busai nem nyugodott bele ebbe. Vitatta a büntetése jogosságát, és a fellebbviteli bizottság is jogellenesnek tartotta ezt, írta meg a sportal.hu internetes portál.

A Ferencváros egykori labdarúgójának ügyvédje, dr. Dányi Szilárd elmondta, védence olyan büntetést kapott, amelynek értelmében még szertáros vagy pályamunkás sem sem lehet. Szerinte egy futballistát a jog szerint eltilthatnak a mérkőzések vagy edzések látogatásától, ám a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől nem.

A döntés szerinte szemben áll a sporttörvénnyel, azaz jogellenes. Azt állítja az ügyvéd, hogy a szövetség hiába vesz fel ilyesmit a szabályzatába, önhatalmúlag nem hozhat ilyen döntést. Példaként felhozta, hogy a halálbüntetést sem vezetheti be.

A vita tehát arról szól, hogy jog szerint van-e lehetősége a labdarúgó-szövetségnek ilyen kemény büntetést kiszabnia vagy sem. Busai Attila és ügyvédje két hete keresetet adott be a Fővárosi Törvényszéken az ügy kapcsán.

Érdekesség hogy a hónap elején az MLSZ a fellebbviteli bizottsága összes tagját lecserélte. Az MLSZ elárulta a Sportál számára, hogy az elmúlt időszakban rendkívül megnőtt egyes fegyelmi eljárások időtartama. A túlzó hosszúságú ügyintézés sértette az érintett játékosok vagy sportszervezetek érdekét. Ennek okán az elnökség személyi változásokról és az eljárásokra vonatkozó szabályok módosításáról is döntést hozott.

Kiderült, hogy a kiváltó ok valójában Busai Attila ügye lehet. A fellebbviteli bizottság ugyanis második alkalommal is hatályon kívül helyezte azt a hatéves eltiltást, amit az MLSZ fegyelmi bizottsága szabott ki első fokon Busai Attilával szemben.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?