A Sárszentmihály bajnok lehetett volna, ha…

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Rendszeresen a dobogóért küzd az elmúlt időszakban a Sárszentmihály, amely tavalyhoz hasonlóan az elmúlt szezonban is “belenyúlt” a sorsolásba”.

A Megye III-as Simix Üveg-Ásvány csoportot elképesztő magabiztossággal, vesztett pont nélkül nyerte a Főnix. Nem volt ez meglepetés, hiszen mint ismert, a Velence Megye I-es keretét költöztette Pavlik József a fehérvári csapat színei alá, így borítékolható volt, hogy ki nyeri a Közép csoportban a bajnoki címet.

Az utolsó pillanatban lépett vissza a Megye II-es küzdelmektől az Iszkaszentgyörgy, ahol bár az infrastrukturális feltételek adottak a másodosztályú csapat működtetéséhez, az utánpótlás bázis meglehetősen hiányos, így végül a vezetőség a Megye III-as indulás mellett döntött tavaly nyáron. A megye kettőben botladozó iszkaiak egyel alacsonyabb osztályban sejteni lehetett, hogy az élmezőnyhöz fognak tartozni, és bár a Főnixet nem tudta megszorítani az Iszka, az ezüstérmes pozíciót magabiztosan szerezte meg.

A Sárszentmihály tulajdonképpen kijelenthető mindezek fényében, hogy a legjobb Megye III-as csapat volt a Simix Üveg-Ásvány csoportban. 22 mérkőzésen 15 győzelmet aratott Örsi József együttese, három döntetlen mellett csupán négy alkalommal szenvedett vereséget a gárda. A Főnix mellet csak a Szabadbattyán, valamint a Sárszentágota volt képes diadalmaskodni a mihályiak ellen.

Hogy ez a teljesítmény nem eredményezett bajnoki címet, az csupán a sorsolás szeszélyeinek, és a külső körülményeknek köszönhető. A Sárszentmihály meggyőző, tudatos futballt játszott a szezon során, ám nyilván nem vehette fel a versenyt a Megye I-es kerettel rendelkező, félprofikból álló Főnix együttesével szemben. Amennyiben az Iszkaszentgyörgy nem lép vissza, a második hely biztosan meg lett volna Gulyáséknak, így sem voltak messze a második helytől.

A 2015/2016-os szezonban kísértetiesen hasonló pechje volt a Sárszentmihálynak, hiszen akkor a Megye I-ből száműzött Ikarus-Maroshegy csapatát sorsolták a Közép csoportba a mihályiak mellé, így már az év elején eldőlt, lemondhat az egyesület a bajnoki címről. A csapat háza táján remélik, idén nyáron nem történik hasonló balszerencse, ebben az esetben az aranyéremért küzdhet a 2017/2018-as szezonban a Mihály.

A Sárszentmihály bronzérmes lett a 2016/2017-es szezonban - fotó: Sárszentmihályi Sportegyesület
A Sárszentmihály bronzérmes lett a 2016/2017-es szezonban – fotó: Sárszentmihályi Sportegyesület

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?