Vizsgálatot indított az MLSZ a furcsa 17-2-es meccs kapcsán

Pest Megye
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Hiába csak egy vármegye négyes meccsről van szó, ami gyanús, az gyanús.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, zűrös körülmények között ért véget a BLSZ IV. osztály 4. csoportja. A szezonzáró fordulót nem egy időben játszották.

Détári Lajos csapata, az Union FC II. 2-1-re megnyerte a maga meccsét még május 24-én. Ezzel hárompontos előnyre tett szert riválisával, a Szent István SE II. ellen, és úgy tűnt, akkora a gólkülönbségbeli előnye Döme legénységének, hogy ők lesznek a bajnokok.

Csakhogy a két nappal később lejátszott Szent István SE II – UDSE-Gázgyár II. bajnoki mérkőzésen furcsa eredmény született. Éppen 15 gólos különbséggel nyert az a Szent István SE II, amely így kiénekelte a sajtot az Unione FC II. csapatának szájából.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított a váratlan kimenetelű mérkőzés kapcsán. Bár sokan azt hiszik, nincs nagy jelentősége a vármegye négyes meccsnek, valójában akik ott játszanak, azoknak sokat jelent a bajnoki cím, ráadásul a csoportból csak egy csapat jut fel.

“A Gázgyár az ezt megelőző fordulóban közvetlen riválisa, a hetedik helyezett Palota SE ellen nem állt ki létszámhiány miatt, de most óriási késztetést érzett arra, hogy edző nélkül, szűk kerettel, amelyben két 16 éves játékos is ezúttal debütált, mindenképpen játsszon a második helyezett vendégeként” – idézte a Sportál az Unione II. egyik olyan játékosát, aki a nevét nem szerette volna felfedni.

A lap megkérdezte a Szent István SE-t is. Héra László elnök méltánytalannak aposztrofálta az ügyet. Nyilatkozni azonban nem volt hajlandó a meccs kapcsán, mivel állítása szerint erre kérte a szövetség.

A vármegye négyes találkozóra természetesen hivatalos úton nem lehetett fogadni, így tehát nem lehet a klasszikus értelemben vett fogadási csalástól tartani. Éppen ezért a rendőrség nem is indított az ügyben eljárást. A Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti igazgatóságának versenybizottsága viszont a Sportál szerint vizsgálatot indított.

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?