Vármegyei meccsajánló: jön a szezonzáró, az összes érmes hely sorsa eldől

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Izgulhat a Nagykarácsony, a Tordas-Gyúró Egyetértés és a Kőszárhegy is, hogy meg tudja-e őrizni harmadik helyét a maga csoportjában.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 30. forduló

A vármegyei első osztályban minden zárófordulóbeli mérkőzést szombaton fognak megrendezni. Néhány csapatnak ez lehet az utolsó vármegye egyes meccse egy ideig annak ellenére, hogy a bajnokságot úgy indították: nem lesz kieső.

A bronzérmes helyen záró Mór a Sárosdot látja vendégül. A móriak előnye ugyan csak két pont a Kápolnásnyékkel szemben, ám nincs min izgulniuk, hiszen a nyékiek már korábban lejátszották a 28. mérkőzésüket.

A sárosdiaknak még van miért hajtaniuk, hiszen ha nyernek, hetedikek is lehetnek, ám ehhez bravúrra lenne szükségük. A móriak ugyanis a tavasszal nagyot meneteltek, és csak a Sárbogárdtól kaptak ki bajnoki mérkőzésen, az sem mostanában volt.

Az emlegetett Bogárd szép eredménnyel zárta a szezont, hiszen bár a bajnokságban csak második lett, megnyerte a Fejér Vármegyei Kupát. Minden bizonnyal azon lesz Pajor László és csapata, hogy a Mány-Bicske II. ellen egy szép győzelemmel tegyék fel a koronát az eddigi teljesítményükre.

Nem volna meglepő, ha a sereghajtó Bodajk ősztől a vármegye kettőben indulna. Nem sok babér termett ebben a szezonban a bodajkiak számára, akiken az edzőcsere sem segített.

Létszámproblémákkal is küzdöttek, a Lajoskomárom elleni lehet jó ideig a gárda utolsó vármegye egyes meccse. A Lajoskomáromnak már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy megőrizze hetedik helyét, előrelépni sem ők, sem a bodajkiak nem tudnak a táblázaton.

Fehérvári derbivel zárul a szezon, hiszen a bajnok Főnix a Maroshegy otthonában fog vendégeskedni. A maroshegyiek már nem tudnak elmozdulni a kilencedik helyről, így minden bizonnyal felszabadult játékot láthat majd a kilátogató közönség.

A Csór és az Ercsi meccsének viszont van még tétje. A csóriakra fenyegető veszélyt jelent a mögöttük álló Mezőfalva, ha a 11. helyen akarnak maradni, nyerniük kellene. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az Ercsi jobb játékerőt képvisel, és ugyancsak motivált lehet, hiszen bár nincs a saját kezükben a sorsuk az ötödik hely megszerzését illetően, az elméleti esély életben tartásához legalább egy pontra szüksége lenne a csapatnak.

Az alsóházi Enying a Tordassal csap össze az utolsó játéknapon. A zöld-fehéreknek braúvrra lenne szüksége a remek formában lévő tordasiak ellen már a pontszerzéshez is.

Szinte borítékolható a tordasi siker, amellyel a jelenleg ötödik helyen álló csapat maradna is az ötödik. Ugyanakkor tudjuk jól: a futballban szinte bármi megtörténhet.

A Mezőfalva egy helyet minden bizonnyal javíthat a tabellán, és felkapaszkodhat a 11. helyre, ha legyőzi a Martonvásár csapatát. A mezőfalviak előtt álló Csór ugyanis valószínűleg nem fog nyerni, ha így lesz, akkor Márki Dénesék megelőzik a csóriakat, feltéve, hogy tényleg nyernek.

2024. június 1. szombat 17:00
Mór – Sárosd
Sárbogárd – Mány-Bicske II.
Bodajk – Lajoskomárom
Maroshegy – MÁV Előre FC Főnix
Csór – Ercsi
Enying – Tordas
Mezőfalva – Martonvásár

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 69p*
2. Sárbogárd 62p
3. Mór 54p
4. Kápolnásnyék 52p
5. Tordas 47p
6. Ercsi 46p
7. Lajoskomárom 42p
8. Sárosd 40p
9. Maroshegy 36p
10. Mány-Bicske II. 30p
11. Csór 23p
12. Mezőfalva 22p
13. Enying 20p
14. Martonvásár 17p
15. Bodajk 7p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 26. forduló

Csabdin már pénteken pattogni fog a labda. A Mány-Csabdi a felcsútiakat látja vendégül. Tétje csak a hazaiak számára van a találkozónak, akik legutóbb bizonyították, bárkit képesek meglepni. Most azon is sok múlhat, hogyha esetleg kikap a gárda, akkor hány góllal teszi ezt, hiszen a Vállal nagyon kiélezett a küzdelem a kilencedik helyért.

Szombaton a bajnok Bakonyernye a sereghajtó Pákozddal fog meccselni. A csernyeiek jövőre megvédhetik címüket, hiszen ugyanebben az osztályban fognak indulni. A találkozónak egyik csapat számára sincs már tétje, így egy igazi örömfoci kerekedhet a meccsből.

Vasárnap a már emlegetett Vál a Magyaralmással fog megütközni a szezonzárón. A váliak ugyebár egy helyet javíthatnak, ehhez fontos volna számukra, hogy minél nagyobb arányban páholják el az almásiakat, akiknek viszont már nincs reális esélye arra, hogy előre lépjenek.

Fergeteges rangadó lehetett volna a Pátka és a Mór II. meccse, csakhogy a pátkaiak két kézzel szórták a pontokat az elmúlt időszakban. Így a harmadik hely sorsa már a múlt héten eldőlt, de így is jó kis presztízsmeccs lehet az összecsapás.

A VBK és a Etyek meccse érdekes lehet abban a tekintetben, hogy amelyik csapat nyer, az javíthat egy helyet a táblázaton. Erre a két csapat keretének erejét ismerve inkább az etyekieknek van nagyobb sansza.

Az ötödik helyre hajtó Szár a biztos hetedik Fehérvárcsurgót fogadja. A száriak helyzete annyiból kedvező, hogy teljes mértékben a saját kezükben a sorsuk, hiszen az előttük álló Herceghalomnak már nincs hátra egyetlen meccse sem.

2024. május 31. péntek 18:00
Mány-Csabdi – Puskás Akadémia III.

2024. június 1. szombat 17:00
Bakonycsernye – Pákozd

2024. június 2. vasárnap 17:00
Vál – Magyaralmás
Pátka – Mór II.
Videoton Baráti Kör – Etyek
Szár – Fehérvárcsurgó

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 64p
2. Puskás Akadémia III. 51p
3. Mór II. 46p
4. Pátka 41p
5. Herceghalom 38p
6. Szár 37p
7. Fehérvárcsurgó 34p
8. Etyek 32p
9. Mány-Csabdi 22p
10. Vál 22p
11. Magyaralmás 19p
12. Videoton Baráti Kör 18p
13. Pákozd 7p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 26. forduló

Szombaton a Sárszentmihály a Seregélyest látja vendégül. Komoly tétje nincs a találkozónak, hiszen a realitás talaján maradva egyik csapat sem tud javítani a jelenlegi pozícióján.

Vasárnap a harmadik helyre hajtó Polgárdinak mindenképp nyernie kellene a sereghajtó Besnyő ellen, ha életben akarja tartani a bronzéremről szőtt álmait. A csapatnak nincs a saját kezében a sorsa, de ha botlik, akkor két együttes is megelőzhet, már csak ezért is megéri csipkednie magukat a Polgárdi játékosainak.

Az ősztől a vármegyei első osztályban vitézkedő Adony az Aba Sárvíz együttesét fogadja. Papíron az abaiak még megelőzhetik a Beloianniszt, ehhez azonban hangzatos bravúrra lenne szükségük, amire vajmi kevés a sansz. Az adonyiak inkább abban bíznak, hogy ismét gólfiesztát rendez a csapatuk, hasonlót, mint amilyet a múlt héten.

A Nagykarácsony a tabella harmadik helyén zárhatja a szezont, ha legyőzi a Káloz csapatát. Erre minden esély megvan azt követően, hogy a múlt héten kiadós pofonba szaladtak a káloziak.

A negyedik helyre hajtó Beloiannisznak nincs a saját kezében a sorsa, de feltétlenül győznie kellene a Baracs ellen ahhoz, hogy előre léphessen a tabellán. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanakkor tény, hogy a baracsiaknak kisebb a meccs tétje, hiszen nem tudnak elmozdulni a második helyről.

Az Előszállás megelőzheti a 10. helyen álló Kálozt, ha le tudja győzni hazai pályán a Sárosd II. együttesét. Ez éppenséggel nem elképzelhetetlen, hiszen a sárosdiak a legutóbbi hat meccsükön nem tudtak nyerni idegenben.

2024. június 1. szombat 17:00
Sárszentmihály – Seregélyes

2024. június 2. vasárnap 17:00
Polgárdi – Besnyő
Adony – Aba Sárvíz
Nagykarácsony – Káloz
Beloiannisz – Baracs
Előszállás – Sárosd II.

A tabella állása:
1. Adony 60p
2. Baracs 49p
3. Nagykarácsony 45p
4. Polgárdi 43p
5. Nagyvenyim 42p
6. Beloiannisz 41p
7. Aba Sárvíz 38p
8. Sárosd II. 27p
9. Seregélyes 23p
10. Káloz 20p
11. Előszállás 18p
12. Sárszentmihály 13p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 30. forduló

Érzelmekben gazdag mérkőzést játszhat egymással a nyéki csapat és a Baracska. Papíron mindkét együttesnek van sansza még a bronzéremre, ám mindkét együttesnek csak egy győzelemmel van erre esélye. Valójában a találkozó a negyedik hely sorsáról dönthet, e tekintetben a Baracskának már a döntetlen is jó.

A bronzérem fő várományosa ugyanis a Tordas-Gyúró Egyetértés csapata. Az együttesben ezúttal is szerepelhetnek vármegye egyes játékosok, amely a Pusztavám legyőzésével biztosan harmadik helyen zár a csoportban, minden más találkozó eredményétől függetlenül.

Az Iszkaszentgyörgy számára Velencén már elúszott a bajnoki cím, a Kajászó otthonába tét nélkül utazik az ezüstérmes. A kajászóiaknak viszont van még miért küzdeniük, ha szereznek legalább egy pontot, akkor előreléphetnek a 10. helyre.

Amennyiben a kajászói meccs döntetlen, akkor abban kellene bíznia Pfeiffer Róbertéknek, hogy a Söréd kikap a sereghajtó Csókakő otthonában. Lássuk be, erre azért elég kicsi az esély.

A Pázmánd a Ráckeresztúrt fogadja a záró fordulóban. A két csapat egymást követői a táblázaton, ám egyikük sem tud elmozdulni a jelenlegi pozíciójából, így ez csupán egy presztízscsata lesz.

2024. június 2. vasárnap 17:00
Kápolnásnyék II. – Baracska
Pusztavám – Tordas-Gyúró Egyetértés
Kajászó – Iszkaszentgyörgy
Csókakő – Söréd
Pázmánd – Ráckeresztúr

A tabella állása
1. Velence 59p
2. Iszkaszentgyörgy 51p
3. Tordas-Gyúró Egyetértés 45p
4. Baracska 44p
5. Kápolnásnyék II. 42p
6. Dinnyés 39p
7. Pusztavám 37p
8. Ráckeresztúr 32p
9. Pázmánd 26p
10. Söréd 17p
11. Kajászó 16p
12. Újbarok 16p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 26. forduló

A bronzéremre hajtó csapatok közül a Kőszárhegy van kedvezőbb helyzetben. A pillanatnyilag harmadik helyen álló együttes ha nyerni tud a Vajta otthonában, akkor bronzérmes lesz. Egy döntetlen nem elég a kőszárhegyieknek, mert ha a Nagylók nyer, akkor több győzelmével harmadik lesz.

Az emlegetett nagylókiak a Sárszentágota otthonába látogatnak. Az ágotaiak bombaformában vannak, a múlt héten ötöt vágtak, így nem lesz egyszerű legyőzni őket.

Az Alap és a Kulcs meccsének nincs igazi tétje, hiszen egyik csapat sem tud sem javítani, sem rontani a pozícióján. Persze nem mindegy, hogy milyen szájízzel vonulnak szünetre az együttesek, úgyhogy biztosan mindkét fél mindent megtesz majd a sikerért.

A bajnok Kisláng a Dég együttesét látja vendégül. A dégiek akár abban az esetben is megtarthatják a hatodik helyüket, ha kikapnak, ehhez persze arra van szükség, hogy az ágotaiak se szerezzenek pontot.

A szezont immáron biztosan ötödikként záró lepsényiek a Cece együttesét fogadják. A ceceieknek van még miért küzdeniük, hiszen ha nyernek, egy helyet javíthatnak, ha viszont kikapnak, akkor jó eséllyel megelőzi őket a Rácalmás.

A Rácalmás még előzhet egyet, ha nyerni tud Szabadegyházán. Erre minden esély meg is van, hiszen a sereghajtó annak ellenére nem szerzett pontot hét bajnoki mérkőzés óta, hogy mind a hét találkozót otthon játszotta.

A múlt heti csúfos fiaskót követően otthon javíthat a Lajoskomárom II. A Tác-Csősz legyőzése papíron nem okozhat gondot Gógán Ádáméknak, ám a táciak lehetnek a motiváltabbak, mivel ha nyernek, akkor minden bizonnyal előrelépnek a kilencedikről a nyolcadik helyre.

2024. június 2. vasárnap 17:00
Vajta – Kőszárhegy
Sárszentágota – Nagylók
Alap – Kulcs
Kisláng – Dég
LMSK – Cece
Szabadegyháza – Rácalmás
Lajoskomárom II. – Tác-Csősz

A tabella állása:
1. Kisláng 67p
2. Lajoskomárom II. 58p
3. Kőszárhegy 53p
4. Nagylók 51p
5. LMSK 45p
6. Dég 37p
7. Sárszentágota 36p
8. Vajta 32p
9. Tác-Csősz 30p
10. Cece 28p
11. Rácalmás 26p
12. Alap 20p
13. Kulcs 16p
14. Szabadegyháza 7p

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?