15 góllal nyert az a csapat, amelyiknek 15 gólos sikerre volt szüksége Détári Lajos vármegye négyes csapatának megelőzéséhez

Pest Megye
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vannak, akik gyanakodnak, hogy tiszta körülmények között született-e az eredmény.

A Détári Lajos által vezetett Unione FC II. 2-1-re legyőzte május 24-én pénteken a Lions FC-t a BLSZ IV. osztály 4. csoportjának záró fordulójában. A csapat ezzel az élre került, de nem volt még biztos a bajnoki címe.

Persze kevesen gondoltak arra, hogy a hárompontos előny kevés lehet úgy, hogy a második Szent István SE II. csapatának 15 góllal kellett volna nyernie vasárnap ahhoz, hogy kiénekelje a sajtot Détári Lajos csapatának a szájából. Megdöbbentő módon azonban éppen ez történt.

A ROKK Sporttelepen megrendezett mérkőzésen a Szent István SE II. 17-2-re verte az UDSE-Gázgyár II. együttesét. Ez már csak azért is meglepő, mert az UDSE-Gázgyár II. az egész szezon során egyetlen egy mérkőzésen sem kapott hat gólnál többet, és a két csapat első mérkőzését is csak 6-4-ra nyyerte a Szent István SE II. az ősszel.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy borzalmas formában lett volna a szezon végén az UDSE-Gázgyár II., hiszen a legutóbbi négy meccsén hét pontot gyűjtött, május elején például 17-2-re nyert.

Az ominózus most vasárnapi mérkőzésen hamar potyogtak a gólok, de eleinte azért még viszonylag partiban voltak egymással a felek. A 21. percben 5-2-re vezetett a Szent István SE II., de itt mintha történt volna valami, és ettől kezdve futószalagon születtek a Szent István SE II. által szerzett gólok. A szünetben már 10-2 volt az állás.

A második félidőben aztán tovább nőtt a csapatok közti különbség. A 17-2-es végeredmény a 83. percben alakult ki. Koncz Máté Bence egymaga 11 gólt szerzett.

A BLSZ IV. osztály 4. csoportján tehát a Szent István SE II. zárt az élen 15 győzelemmel, 46 ponttal és +63-as gólkülönbséggel. Az Uniona FC II. együttesének pontosan ilyen mutatói vannak, ez azonban csak a második helyre elég, mivel a Szent István SE II. 18 bajnoki mérkőzésen 97 gólt szerzett, az Unione FC II. pedig csak 85-öt.

Érdekesség, hogy Koncz Máté Bence még így sem lett gólkirály, hiszen összesen megállt 24 gólnál, míg Papp Milán István, a III. Ker. TVE II. játékosa 25 találatig jutott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Koncz Máté Bence csak nyolc bajnokin lépett pályára ebben az osztályban idén, a 19 éves játékos játszott a BLSZ I-en vitézkedő csapatban, valamint a Regionális U19 Kiemelt Kelet csoportban is többek között.

A közösségi médiában felkapott lett egy poszt, amely több dolgot is elemzett az ominózus 17-2-es meccs kapcsán. Többek között olyan kérdéseket vet fel a bejegyzés szerzője, mint hogy miként lehetséges, hogy 17 gólt kap az a csapat, ami addig átlagban 3,5-et kapott, vagy hogy hogyan lehetséges, hogy 17 gólt rúg az a csapat, aki bár jól szerepelt a bajnokságban, ennyit távolról sem szokott rúgni?

A Szent István SE II. szezonbeli legnagyobb különbségű sikere 10-3 volt, amelyet még az ősszel ért el az 1. FC Skorpió SE ellen. Ezt leszámítva mindössze háromszor tudott egy meccsen hét gólt szerezni a gárda.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?