Nem csak a Fehérvár NB I-es csapatának tartalék együttese játszhat ősztől a vármegye egyben

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem csak a Fehérvár FC második számú csapata esett ki a vármegyei első osztályba azon klubok közül, amelyek első számú együttese az NB I-ben vitézkedik.

Így járt a ZTE FC is, amelynek második számú alakulata már hetekkel korábban eldőlt, hogy a Zala vármegyei első osztályban lesz kénytelen folytatni a szereplést az ősztől. A csapat mindössze 20 pontot gyűjtött 30 forduló alatt.

A diósgyőriek fakó csapata is közel volt a kieséshez. Ők azonban a szezonzárón legyőzték a papíron jobb erőkből álló Egert 3-0-ra, míg az SBTC együttese kikapott, így a DVTK II. F4R felkapaszkodott a 13. helyre.

Ez még nem jelentett volna automatikus bennmaradást, hiszen a négy NB III-as csoport két legrosszabbja is kiesett. A diósgyőriek nem tartoztak közéjük, ők gyűjtötték ugyanis a legtöbb pontot, szám szerint 35-öt a 13. helyezettek közül.

Érdekesség, hogy ősztől a Rákospalotai EAC, ismertebb nevén REAC is a vármegyei első osztályban fog szerepelni. A csapat a 2004/2005-ös szezonban harcolta ki az NB I-es tagságot, majd négy évig volt az élvonal tagja.

A REAC a 2008/2009-es idény végén az utolsó, 16. helyen zárt és kiesett a másodosztályba. A 2012/2013-as évadtól a harmadosztályban szerepeltek a rákospalotaiak, de az ezt megelőző szezont a BLSZ I-ben töltötték. Most egy évnyi NB III-as szereplés után térnek vissza oda.

Sokan úgy hiszik, hogy Szombathelynek is vármegye egyes lesz a legmagasabb szinten futballozó csapata. Tény, hogy a Szombathelyi MÁV Haladás VSE a vármegye egyben folytathatja, miután kiesett, ám ez nem azonos a Szombathelyi Haladás csapatával, amely idén az NB II-ben vitézkedett.

Az a gárda 38 pontot gyűjtött, és a 14. helyen zárt, ezzel elméletileg kiharcolta a bennmaradást. Csakhogy a csapat nem kapott NB II-es licencet, és az NB III-as is csak feltétellel kapta meg.

Ehhez a Haladásnak legkésőbb 2024. június 5-én 12 óráig igazolja NAV és Önkormányzati-helyi adóigazolások megküldésével, hogy nincs köztartozása. Ha ez nem történik meg, akkor a Szombathelyi Haladás még az NB III-ban sem lehet ott.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?