18 csapatos lehet ősztől a vármegyei első osztály?

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Tovább folytatódnak a találgatások.

Továbbra is találgatások tárgyát képezi, hogy mely csapatok indulhatnak ősztől a vármegyei első osztályban. Ahogyan arról korábban már írtunk, 15 csapat kapta meg a licencet a 2024/2025-ös szezonra vonatkozólag.

Ezen a listán mindegyik csapat szerepel, amelyik részt vett a mostani pontvadászatban, plusz hozzájuk csapódik egyedüli feljutóként az Adony a vármegye kettes déli csoportból. Az északi csoport győztese, a Bakonycsernye marad a vármegyei másodosztályban.

A Sárbogárd hiába kért NB III-as licencet, nem tudta kiharcolni a feljutást, hiszen nincs már esélye a bajnoki címre. Az aranyérmes MÁV Előre FC Főnixnek sem garantált még a helye a harmadosztályban, ehhez meg kell nyernie még egy osztályozó mérkőzést. 

Amennyiben a fehérváriak sikerrel veszik ezt az akadályt, és nem lesz olyan csapat, amelyik visszalépne önként a vármegyei első osztálytól, akkor az alábbi 18 csapat alkothatná a 2024/2025-ös idényben a Fejér vármegyei első osztályt:

 1. Adony
 2. Bodajk
 3. Csór
 4. Dunaújváros
 5. Enying
 6. Ercsi
 7. Fehérvár FC II.
 8. Kápolnásnyék
 9. Lajoskomárom
 10. Maroshegy Egészségéért Egyesület
 11. Martonvásár
 12. Mány
 13. Mezőfalva
 14. Mór
 15. Pátka
 16. Sárbogárd
 17. Sárosd
 18. Tordas

A vármegyei első osztályból bár papíron a 15. helyezett kiesne, lapunk biztos forrásból tudja, azt ígérték az érdeklődő kiscsapatoknak még a szezon előtt, hogy nem lesz kieső. Azzal azonban akkor még talán senki sem számolt, hogy a Fehérvár II. és a Dunaújváros is ki fog esni az NB III-ból.

A kiírás alapján lehetőség van ugyanis arra, hogy további csapatok is kiessenek a vármegye kettőbe, ne csak a Bodajk. Papíron tehát a Martonvásár és az Enying sincs biztonságban, nem csak a Bodajk helye kérdéses.

Visszalépők ugyanakkor szinte minden szezonban vannak, így nem volna meglepő, ha természetes úton kialakulna egy szűkebb, 16 fős mezőny. Legutóbb például a Mány és a Bicske II. döntött úgy, hogy közös csapatot indít, de korábban már önként visszalépett a vármegyei első osztályú bajnokságtól a Puskás Akadémia III. és a Baracs is, míg a DUFK felnőtt csapata pedig hirtelen megszűnt.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?