16 csapatos lehet jövőre a Vármegye I: Kiderült, hol indulhat a Csernye, az Adony és a Bodajk

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Napvilágot látott, mely csapatok kaptak licencet a 2024/2025-ös vármegyei első osztályú pontvadászatra.

Az összes jelenleg vármegyei első osztályú csapat kapott vármegye egyes licenszet. A MÁV Előre FC Főnix és a Sárbogárd neve nincs a listán, ők nyilvánvalóan NB III-as licencért folyamodtak.

Minden bizonnyal így járt el a Puskás Akadémia FC II-es csapata is, amely még nem biztosította NB III-as tagságát. Hasonló cipőben jár a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő is.

Dunaújváros együttese jelenleg a kiesést jelentő utolsó helyen áll az NB III. Dél-nyugati csoportjában. A bennmaradást érő 12. helyen álló Mohácsi TE 1888 együttesének 24 pontja van, de az újvárosaik helyzete nem túl rózsás, hiszen már csak 5 forduló van hátra. Ha nem történik csoda, a dunaújvárosiak jövőre vármegye egyesek lesznek.

Érdekesség, hogy a Fehérvár FC II. csapata is kieshet a vármegyei első osztályba. Nemrég a klub honlapja éppen azt fejtegette, hogy van még esélye a bennmaradása a csapatnak, ám most csak a 14. az együttes, a biztos bennmaradáshoz pedig a 12. helyen kellene végeznie a fehérvári alakulatnak.

A vármegye kettes élcsapatok közül az északi csoportot vezető Bakonycsernye biztosan nem fog feljutni, hiszen nincs licence. A déli csoport éllovasa, az Adony viszont magasabb osztályba léphet az engedély alapján.

A két csoport dobogós vármegye kettes csapatai közül egyedül a Pátka léphet feljebb, ha lehetősége nyílik rá. A Baracs és a Nagykarácsony a Polgárdi csapatával együtt biztosan vármegye kettes lesz, és erre lehet számítani a Puskás Akadémia III. esetében is.

A jelenlegi állás szerint amennyiben a MÁV Előre FC Főnix feljut az NB III-ba, akkor is összejöhet a 16 csapatos vármegyei első osztály. A 15 listán szereplő csapat mellett mindenképpen számolni kell a Sárbogárd és a Dunaújváros együttesével is.

Amennyiben az újvárosiak valóban kiesnek, akkor a Pátka kénytelen lesz jövőre is a vármegyei másodosztályban indulni. Fontos azonban leszögezni, mindezek jelenleg puszta feltételezések, hiszen nem lehet 100%-osan biztosra venni azt sem, hogy a Bodajk valóban a vármegyei első osztályban fog indulni.

A Versenybizottság az alábbi csapatok 2024/2025-ös licenc kérelmét hagyta jóvá a beérkezett hiánypótlások alapján:

 1. Adony
 2. Bodajk
 3. Csór
 4. Enying
 5. Ercsi
 6. Kápolnásnyék
 7. Lajoskomárom
 8. Maroshegy Egészségéért Egyesület
 9. Martonvásár
 10. Mány
 11. Mezőfalva
 12. Mór
 13. Pátka
 14. Sárosd
 15. Tordas

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?