Végvári Ádám: Bízom a bajnoki címben!

Euro2016, Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Végvári Ádám, a Mór védelmének oszlopos tagja nem csak a védekezésben, de a támadásban is jeleskedett az elmúlt szezon során. A játékos sikeresnek értékelte a szezont, és bizakodó.

Idén harmadik helyen végeztetek a bajnokságban a Mórral, a kupát pedig megnyertétek. Aláírtad volna előre ezt a végeredményt a szezon előtt?
Végvári Ádám: Szezon előtt mindenki a bajnoki címben bízik, titkon ebben reménykedtem én is. A csapattal úgy vágtunk neki az idénynek, hogy szeretnénk fényesíteni a tavalyi bronzérmen, ennek megfelelően nagyon kemény alapozást végeztünk el a nyáron. Sajnos a rangadóinkat elbuktuk ősszel, valamint a téli szünetben némiképp gyengült a keretünk, de így is simán lettünk bronzosak ismét, illetve a kupát is megnyertük! Azt mondhatom, sikeres szezonon vagyunk túl.

vegvaria1

Összesen 28 bajnoki mérkőzésen léptél pályára, mindegyiken kezdőként, nyolc gólt szereztél. Mennyire vagy elégedett saját teljesítményeddel?
Végvári Ádám: Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem vagyok elégedett. Belső védő a posztom, ennek ellenére elég sokszor értem oda az ellenfél kapuja elé is, illetve immár második éve a mi csapatunk kapta a legkevesebb gólt, ennél többet egy bekk nem nagyon kívánhat! Talán ami miatt bosszús lehetek, hogy az Iváncsa elleni őszi mérkőzést egy felesleges kiállítás miatt hagytam ki, erre a jövőben jobban oda kell figyelnem.

Mesélj egy kicsit a Magyar Kupa döntőről. Milyen élmény volt pályára lépni a dunaújvárosi stadionban? Mennyire voltál biztos benne, hogy megnyeritek a kupát?
Végvári Ádám: Egy nagy múltú stadion, nemrég felújított gyepszőnyegén jó érzés volt pályára lépni. A mérkőzésről annyit, hogy az ellenfelet nem lebecsülve, kellő önbizalommal léptünk pályára, és már az első perctől fogva koncentráltan játszva magabiztosan nyertünk.

Szerinted mire lehet képes a Mór? Úgy tűnik az Iváncsa jövőre is a megyei első osztályban szerepel majd. A Velence indulása erősen kétséges, a megerősödött Bicske pedig bajnoki címre tör. A Mór esélyes mindezek fényében az aranyéremre?
Végvári Ádám: Először is én még nem írnám le az Iváncsa csapatát, rengeteg jó játékosuk van, simán benne van, hogy megfordítják a párharcot. Hallottam a rossz híreket Velencéről, remélem azért nem szűnik meg teljesen ott a foci. Bicskén télen komoly erősítésbe fogtak, jövőre minden bizonnyal az élmezőnyben lesznek, azonban bizakodó vagyok, ha pár poszton erősödik a csapatunk akkor mi emelhetjük magasba a bajnoki serleget!

vegvaria2Maradsz Móron, vagy váltani szeretnél a nyáron?
Végvári Ádám: Jól érzem magam Móron, csak abban az esetben gondolkoznék el a váltáson, ha magasabb osztályból érkezne megkeresés.

Mire számítasz a magyar válogatottól, szerinted meddig juthatnak el a fiúk?
Végvári Ádám: Dárdai Pál valamit elindított a válogatottnál, és utódja is remek munkát végez, a csoportból való továbbjutást nem tartom elképzelhetetlennek.

Szerinted melyik csapat a legesélyesebb a végső sikerre az Európa Bajnokságon?
Végvári Ádám: Egyértelmű esélyes nálam nincs, Belgium csapatát képesnek tartom, hogy megnyerje az EB-t.

Kérlek, tippeld meg az Ausztria-Magyarország és a Portugália-Izland mérkőzések végeredményét!
Végvári Ádám: Mi verjük a sógorokat egy izzadság szagú meccsen 1-0-ra, míg a Portugál-Izland meccsen kiszakad végre a gólzsák, 2-2-es döntetlen születik.

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM