Tillmann Gergő: Lehet cél a bajnoki cím!

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Dinnyés egy év alatt óriásit lépett előre a korábbi évekhez képest, és a második helyen fejezte be a bajnokságot. Tillmann Gergő szerint a következő szezonban még előrébb végezhet csapata.

A télen súlyos sérülést szenvedtél, így ki kellett hagynod a tavaszi szezont. Mi volt a pontos diagnózis, és hogy halad a felépülésed?
Tillmann Gergő: Igen a külső bokacsontomból tört le egy viszonylag nagyobb darab… hát alakul a felépülésem de azért még sajnos nem teljesen panaszmentes.

A második helyen zárta a szezont a Dinnyés, amivel mondhatni várakozáson felül teljesített a csapat. Minek köszönhető, hogy öt helyet tudtatok javítani tavalyi pozíciótokhoz képest? A kemény edzéseknek, a csapatösszhangnak, vagy valami másnak?
Tillmann Gergő: Nem mondanám hogy várakozáson felül előzetesen is a dobogó volt kitűzve célul. Szerintem mindkettőnek komoly szerepe volt, hogy ennyit tudtunk javítani, na meg persze annak is, hogy sikerült olyan játékosokat igazolni, akik komoly erősítést jelentettek.

tillmann1
Tillmann Gergő ezüstérmet ünnepelhetett társaival a szezon végén

A Ráckeresztúr kilenc ponttal végzett előttetek. Mit gondolsz, ha nem elégszik meg a Dinnyés a döntetlennel a Ráckeresztúr elleni hazai mérkőzésen, akkor alakulhatott volna másként a bajnoki cím sorsa? Ha ott elkapjátok az éllovast, talán a következő fordulóban más mederben zajlott volna a Ráckeresztúr-Zichyújfalu mérkőzés is…
Tillmann Gergő: Nem érzem úgy, hogy megelégedtünk volna azon a meccsen a döntetlennel. A Ráckeresztúr nagyon jó csapat, kiemelkedett a bajnokságból, sajnos abban a meccsben ennyi volt, és ha nyertünk is volna, van annyira erős csapat a keresztúri, hogy akkor is behúzták volna a bajnokságot.

Ti lőttétek a legtöbb gólt, tavasszal pedig ti gyűjtöttétek a legtöbb pontot. Mit gondolsz, ha most kezdődne a bajnokság ugyanezekkel a csapatokkal, mint az előző szezonban, ti lennétek a bajnokesélyesek?
Tillmann Gergő: Azt nem tudom, hogy mi lennénk e a konkrét esélyesek, de biztos szorosabb lenne.

Mi lehet a Dinnyés célja a következő szezonban? Egyértelműen a bajnoki címre hajtotok?
Tillmann Gergő: Igen ha egyben marad a keret, esetleg még tudunk is 1-2 játékost igazolni, mindenképpen kitűzhetjük magunk elé a bajnoki cím megszerzését.

Szíved szerint melyik poszton térnél vissza? Megpróbálod kiszorítani a kapuból Berényi Pétert, vagy inkább a védelemben szerepelnél?
Tillmann Gergő: Szívem szerint persze mezőnyben, de egyre komolyabban gondolkodom, hogy csak kapusként folytatom a pályafutásom. Már egyre jobban kezd megtetszeni is ez a poszt, és talán a sérülések is jobban elkerülnek.

Mi a véleményed a magyar válogatott EB szerepléséről? Egy szerencsésebb sorsolással meddig juthatott volna szerinted a csapat?
Tillmann Gergő: Fantasztikus volt, minden várakozásomat felül múlta. Talán ha kicsit szerencsésebb a sorsolás, akkor még a negyeddöntőig eljuthattunk volna, de így is erőn felül teljesített a csapat.

Mit gondolsz, kijut a csapat a VB-re?
Tillmann Gergő: Remélem, és nagyon fogok szurkolni, hogy így legyen.

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM