Összecsapott a Hidegkút és a Pénzügyőr

Budapest
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vasárnap újabb két edzőmérkőzéssel hangolt a Hidegkúti SC csapata a lassan kezdődő idényre.

A Hidegkút SC tudósítója így számolt be a csapat hétvégi programjáról:
“Az első hetekben kettős terheléssel számoló csapat igyekszik keretét a szerda-szombat ritmushoz szoktatni, vasárnap mindkét csapatuk pályára lépett a Spartacus-pályán. Időközben a Magyar Kupa sorsolása is elkészült, a BLSZ I-ben szereplő Pestszentimre lesz a hidegkútiak ellenfele.

Az első mérkőzést öt órától vívták a felek, a HSC második csapatát a Pénzügyőr U19-es csapata fogadta, mi tagadás, a srácok átlagéletkora inkább 17 év körül mozgott… A Hidegkút a kerete a két mérkőzés miatt kissé vékonynak tűnt, a kapuban így a HSC veterán csapatának kapitánya, Garics Ferenc állhatott, aki annak ellenére, hogy kora a Pénzügyőr csatárainak életéveinek összegét meghaladja, remekül helytállt. A nagy forróságban kicsit langyosan indult a mérkőzés, a meleg talán a fiatalokat zavarta kevésbé, akiknek az akarata gyakrabban érvényesült eleinte  a langyosnak tűnő HSC II. ellen. 20-25 perc játék után már kettővel is vezettek a fiatalok, de kezdett összeállni a vendég együttes játéka is, több helyzetet is ki tudtak alakítani.

A második félidőre (a félidőben 4-1 a hazaiaknak), tán a lehűlésnek is köszönhetően a játékot egyre inkább uralta a HSC, több dicséret is hangzott el a kispadról. Ebben a játékrészben a fiatalok is figyelmetlenebbé váltak, illetve magabiztosnak tűnő vezetésük tudatában megpróbálták azt is, amiért edzésen korholás járna. Ennek eredményeképp egyenlíteni tudott a vendégcsapat, akik küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, az egy másik kérdés, ez mire lehet elég később.

A második mérkőzést jóval kedvezőbb időjárási körülmények között játszották, HSC I. – Pénzügyőr II. A két csapat a bajnokságban is össze csap majd, de talán nem ugyanezekkel a keretekkel. A kispadok körül azt pusmogták, többen lejátszanak az NB III-as csapatból, sőt még egy ugandai válogatott spíler is feltűnt a hazaiak között.

Ennek ellenére meglepetésként hatott a vendégek által mutatott, pontosabban nem mutatott, ellenállás mértéke, 20 perc alatt 4 góllal terhelték meg kapujukat a pénzügyőrök. Az első félidőben remekül szórakozhatott a maroknyi hazai néző, remek kombinatív, tervszerű focival rukkoltak elő a srácok, valamint az afrikai légiós rámenős, ügyes játéka is élményszámba ment. A félidei fejmosás után a hidegkútiak is más sebességbe kapcsoltak, az edző, Martin Béla, által kért higgadt, sok passzra épülő játék is egyre gyakrabban ütötte fel a fejét. Ennek eredménye a nyomasztó Pénzügyőr fölény enyhülése és egy jól megérdemelt gól volt. A végeredmény: 8-1.

A hétvége nagy eseménye a Perbálon rendezett négyes torna, az esetleges érdeklődőknek 3 órára kell érkeznie, a torna 7 óráig tart, a hazai csapat rögtön a HSC-vel kezd az elődöntőben 4 órakor.”

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM