Parázs meccset játszott a Gárdony és a Tordas!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Férfias, kemény párharcot hozott a két csapat első tavaszi bajnoki mérkőzése. Bár a labda két ízben is áthaladt a gólvonalon, a játékvezető egy találatot érvénytelenített.

A Tordas honlapján a következő tudósítás olvasható:
“Korolovszky gárdájában sokan hiányoztak a februári forduló során, ugyanis Hermann és Barbai még sérüléssel bajlódik, míg Kőszegi és Kerényi 5. sárga lapja miatt nem léphetett pályára. Ennek megfelelően a kezdő csapat a következők szerint alakult: Kires – Héder, Hadnagy, Szép, Bakos – Kun, Farkas, Szabó B., – Pongrácz, Balassa, Vörös.

A mérkőzés első negyed órájában egyértelműen a tordasiak domináltak, a feltolt védekezésnek köszönhetően sokszor már az ellenfél térfelén sikerült labdát szerezni, azonban a jellemzően baloldalra kijátszott labdákból igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani. A első 15 perc elteltét követően kezdtek magukra találni a hazaiak és a játék képe is kiengyensúlyozottabb lett. Az első komoly lehetőség a gárdonyiak előtt adódott, de Kires jól lépett ki kapujából és zárta a rövid oldal, így csak szöglet következett. Hogy a csapatoknak fontos a végeredmény, azt az ideges foci is mutatta és már az első félidőben több keményebb belépőt, sokszor szándékos szabálytalanságot láthattak a kilátogatók. Végül a nagy iram ellenére nem született gól az első játékrészben, igazán egyértelmű támadásokból is kevés akadt, inkább a mezőnyjáték dominált.

A második félidő szintén a fegyelmezett taktikai harcokról szólt, mígnem a 62. percben egy középpályán elvesztett labdát gyorsan belőttek a védelem mögé, és a kilépő Kuti ez alkalommal nem hibázott a kivetődő Kires mellett a hosszúba lőtt, megszerezve ezzel a vezetést a Gárdonynak. A gól megzavarta a tordasiakat és egy kapkodó 10 perc következett, mígnem a gárdonyiak intenzív védekezésbe mentek át, teret adva a támadásoknak. Sajnos azonban sem Pongrácz, sem pedig az időközben pályára lépő Márkus nem volt eredményes, sőt a 89. percben a hazaiak szereztek gólt, melyet végül a játékvezető érvénytelenített, mert a lövést megelőzően a labda elhagyta a játékteret. Végül még Pongrácz előtt adódott nagy lehetőség, de az erőből középre lőtt labdába csak belekapni tudott, mely így a kapu fölé ment.

Összességében nincs okunk a szégyenre, a játék képe kifejezetten szórakoztató, kombinatív focit mutatott, de továbbra is nehézséget jelent a támadójáték. Bár a Gárdony csapat teljesítménye elmaradt az ősszel mutatott formától, sajnos nem sikerült gólra váltani a mezőnyfölényt, és problémát jelenthet a nagyarányú labdatartásra épülő futball esetén a kontrahelyzetek kivédekezése. A csapat a következő héten a tavalyi bajnok, idén is listavezető Iváncsa együttesét fogadja majd.”

Gárdony – Tordas 1-0 (0-0)
Martonvásár, vezette: Szabó János
Gárdony: Heim – Balogh Á., Balogh Botond (Ihász), Bernáth, Hanák – Katóka R., Klauz, Kocsis D. (Bogács), Kuti – Oláh D., Tóth B. (Balogh Bence). Vezetőedző: Balogh Zsolt
Tordas: Kires – Bakos L., Balassa, Farkas Zs. (Tőke), Hadnagy – Héder, Kun, Pongrácz, Szabó B. – Szép, Vörös F. (Márkus). Vezetőedző: Korolovszky Gábor

Gól: Kuti (62.)

Gárdony - Tordas

kép 1 / 9

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM