Öregfiúk bajnokságot nyert az Enying!

Fejér megye, Öregfiúk
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Magabiztos, ötpontos előnnyel nyerte csoportját az Enying, megelőzve az Aba-Sárvíz és a Tác-Csősz csapatát. A gólkirályi címet a bajnok Enying csapatának támadója nyerte.

Remek szezont tudhat maga mögött az Enying. A felnőtt csapat szoros befutó után a harmadik helyen zárt, míg az öregfiúk az élen végzett a 4. számú csoportban. A bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, ekkor még papíron volt esélye az Abának is az aranyra, ám a Sólymok vereséget szenvedtek hazai pályán a Tác-Csősz elleni rangadón. Az Enying eközben gálázott, és 16-2-re verte a sereghajtó Sárszentágotát. Ez volt a szezonbeli legnagyobb arányú győzelme a végső győztesnek.

Az Enyingi Pudelka Krisztián 19 góllal segítette csapatát bajnoki címhez
Az Enyingi Pudelka Krisztián 19 góllal segítette csapatát bajnoki címhez

Az Enying egy Polgárdi elleni döntetlennel kezdte a szezont, aztán hamar beindult a henger, és két győzelem következett. Pudelkáék összesen csupán háromszor szenvedtek vereséget, négy döntetlen mellett 17 alkalommal hagyták el győztesen a pályát. 122 rúgott gól mellett mindössze 43-at kapott az Enying, így messze a legjobb gólkülönbséggel zárt a ligát.

A második helyen az Aba-Sárvíz végzett, amely tehát a végsőkig harcban volt az elsőségért folytatott csatában. A Tác-Csősz bravúrral lett harmadik, hiszen a zárófordulóban Abán kellett nyernie ahhoz, hogy érmes helyen zárjon. Éppen hogy lemaradt a dobogóról a Polgárdi, de közel járt hozzá a Sárbogárd is.

Érdekesség, hogy a mesterlövészek listáján olyan sorrendben szerepelnek a csapatok játékosai, mint ahányadik helyen maguk az együttesek végeztek. A gólkirály Paluska Krisztián lett 31 találattal. A második helyen az Aba játékosa, Kovács Krisztián végzett 29 góllal, míg a Tác-Csősz csatára, Sárdi Csaba 24-szer köszönt be a szezon során.

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM