Nem fázott meg a Bicske Tatabányán! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I

Metsző hidegben vívott gólzáporos felkészülési mérkőzést egymással a Megye III-ba száműzött Tatabánya és a Megye I-es bajnoki címre hajtó Bicske.

A Bicske blogján a következő tudósítás olvasható:
“Dacára a késő délelőtti, 11 órai kezdésnek mínusz 6 fokos hidegben vonultak pályára felkészülési mérkőzésre a csapatok. A hidegérzetet csak fokozta a feltámadó szél, ám a két NB III-as múltú csapat igen lendületes, jó mérkőzést produkált. A vendégek 5 éve búcsúztak a magasabb osztálytól, míg a bányászvárosban mindössze pár napja vált egyértelművé, hogy az olasz tulajdonos nem finanszíroz tovább és az eddigi tartozásokat sem rendezi, így a várható visszalépés mellett a megyei III. osztályban folytatják. P. Nagy László dirigálásával együtt maradt a helyi mag és kiváló utánpótlás korú játékosokkal egészítették ki a keretet. Raffai Rudolf Bicskéje pokoli nehéz sorozatot zárt szombaton, 7 nap alatt ez már a negyedik edzőmeccsük volt.

A BTC a Marton – Máté, Sötét, Máj, Dukon – Pump, Rigó, Köntös – Katona, Németh, Varga összetételben kezdett, csereként pedig Szarvas, Bencze, Molnár, Pásztor, Jakab D. és Deák kapott lehetőséget. Óvatos játékkal indult a találkozó, majd a 19. percben Máj Gábor egy kapu előtti kavarodás után ballal, a lábak között szerezte meg a vezetést (0-1). A 40. percben Pawelecf 17 méterről lőtt a kapu jobb oldalába egy formás tatabányai akció végén (1-1) és még nem volt vége, ugyanis a 43. percben Pump Szabolcs 30 méterről eleresztett bombája után bicskei vezetéssel (1-2) vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A 48. percben gyorsan kihasználta Farkas Viktor a bicskei védelem hibáit és középről ajtó-ablak helyzetben lőtt a kapuba (2-2). Hat perccel később Wágner már a vezetést is megszerezte. Martonról pattant ki egy lövés és a szemfüles játékos higgadtan helyezett a hálóba (3-2). A Bicske hat cserével is frissített és a 60. percben ennek meg is lett az eredménye. Németh Erik jól fordult be védőjével a nyakán és 10 méterről kissé kisodródva kilőtte a bal felső sarkot (3-3). A záró félórában kemény küzdelem bontakozott ki a győzelem megszerzéséért, jobbára tatabányai fölénnyel (még kapufát is lőttek), ám a meccslabdát mégis Molnár hagyta ki a 85. percben, amikor egy jó ütemű kiugratás után nagy helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt.

Összességében remek játékvezetés mellett igazságosnak mondható döntetlen született, Farkas Viktor vezetésével igen erős csapat formálódik Tatabányán, amelynek várhatóan nem fog gondot okozni a magasabb osztályokba való ugrás. A BTC legközelebb február 3-án pénteken lép pályára 19.00 órai kezdettel Felcsúton a Zsámbéki SK ellen.”

TFCE Tatabánya – Bicskei TC 3-3 (1-2)

Tatabánya - Bicske (2017. január)

Ajánlott cikkek: