Mányi TK: 5 játékos érkezett, 1 távozott

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Több NB I-es múlttal rendelkező játékost igazolt Mány felnőtt csapata, amely elsősorban a hiányposztokra érkezőkkel töltötte fel keretét.

A Mányi TK facebook oldalán a következőképp számolt be a nyári történésekről:

“Néhány sorban szeretnénk bemutatni az új igazolásainkat, illetve átigazolásokkal kapcsolatos gondolatokat osztanánk meg.  Csapatunkba jelen állás szerint 5 érkező van, és egy távozó. Új igazolásaink mind-mind ebben az osztályban minőségi erősítésnek számítanak, valamennyien képzett futballisták, és a sport iránt elkötelezett emberek, köztük többen NB1-es múlttal rendelkeznek. Pál Zolival, vezetőedzőnkkel mindenképpen arra törekedtünk az átigazolások során, hogy a „hiányposztokon” lévő pontokat betömjük, megerősítsük a tengelyünket, de mindenképpen a legfontosabb, hogy emberileg, sportbeli hitvallásban, bele tudjuk illeszteni az érkezőket ebbe a remek, elhivatott közösségbe. Érkezésükkel a szakmai vonalunk, stábunk is jelentősen megerősödik.

Átigazolásuk, a központi rendszerben felvitelre történt, vélhetően hét elején minden papír a rendelkezésünkre áll majd, és a csapat az új játékosokkal együtt fut majd ki a vasárnapi kupamérkőzésre, Csabdin.

Köszöntjük új játékosainkat, akik közül négyen már, remek játékkal be is mutatkoztak a mányi kék-fehérben, a Budatétény elleni 8-3-as győzelem során. A Budapestre költöző Birta Danikának pedig sok sikert kívánunk a Hegyvidék FC soraiban. Természetesen visszavárjuk őt!

Budatétény SE (BLSZ) – Mányi TK 3-8 (0-4)

Mány: Antoni- Budai, Kun Gy., Mohácsi, Apostagi B.- Radovics M., Rimele D.- Bencze Zs.- Jakab, Pál Z., Mèhèsz.
Csereként játszott: Bederna Be., Farkas R.

A sok hiányzó ellenére új, minőségi igazolásokkal a fedélzeten bemutatkozott a mányi csapat, és magabiztos győzelmet aratott a szép budatétényi sporttelepen!

A Mányi TK a Budatétény ellen fölényes győzelmet aratott - Fotó: Mányi TK
A Mányi TK a Budatétény ellen fölényes győzelmet aratott – Fotó: Mányi TK

Érkezők:

Kun György – védő, középpályás

Gyuri pályafutása alatt 50 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken 3 gólt szerzett. Az NB I-ben Játszott az Újpest, a Ferencváros, a Stadler FC, a III. Kerület és a Siófok színeiben. Később NB II- ben kergette a bőrt, majd edző pályája megkezdése, a profi karrier végén, megyei csapatokban szerepelt. Pál Zoli edzőtársa volt évekig a Vasas Kubala Akadémián, nyártól a Ferencváros utánpótlás edzője. Bal lábas, elsősorban védekező szerep hárul rá.

Bencze Zsolt – középpályás, támadó

Zsolt profi futballista karrierje az MTK-ban kezdődött, később még három idényen keresztül, összesen 51 mérkőzésen (6 gól) lépett pályára a III. Kerület TVE és a Szeged LC színeiben az NB I-ben. Később, több idényen keresztül az NBII-ben szerepelt. Kiváló alapképzettségű, rutinos, mozgékony játékos, aki fontos láncszem a védő és a támadó sor között. Zsolti eddig Vasas Kubala edzői stábját erősítette, nyártól pedig a Sándor Károly Akadémia (MTK) U17-es csapatának vezetőedzője. Zoli elsősorban a támadás előkészítésben számít a rutinjára, intelligenciájára.

Méhész Bence – támadó, középpályás

Bence univerzális játékos, akinek a hiányát nagyon megéreztük az elmúlt idényben. Futómennyisége, gyorsasága fontos lehet a kiélezett helyzetekben. A fiatal generációt erősíti, nagy erény az érkezése. Több idényen keresztül a sorainkban tudtuk a tatabányai fiút, és reméljük, sokáig így is marad. Héregről igazoltuk vissza a jobbszélsőt.

Csitári Gergely – védő, belső középpályás

Gergő egy remek felépítésű, magas, jó fizikai mutatókkal megáldott, labda biztos játékos, aki a védelem tengelyében, és védekező középpályásként is bevethető. A 30 éves játékos a Vasas neveltje, eddigi, nevesebb klubjai: Vasas, Újpest, Dunakanyar-Vác, Dunakeszi VSE.
Több idényen keresztül az NB3-ban vitézkedő Dunakeszi csapatát erősítette. „Civilben” Geri a Petőfi rádió műsorvezetője.

Rimele Dávid – középpályás

Dávid, bár nem rendelkezik profi játékos-múlttal, igazi nyerő ember, aki képes a pályát szeltében-hosszában bejátszani. Profi mentalitású, igazi futballista alkat, aki ellen kellemetlen játszani, mindenhol ott van, ahol kell. Igazolt játékosként mindvégig a Fortuna Kismaros csapatában szerepelt, a Magyar Művészválogatott futballistája (Csitári Gergővel egyetemben).

Az elkövetkezendő egy hétben, még nyitottak az átigazolási lehetőségek, tervezzük Viktor mellé egy kapus leigazolását is. Egyelőre a Megyei II. osztályra, és a FMK-ra készülő felnőtt keretünk a következő:

SÁTORI VIKTOR
RIMELE DÁVID
HERCZEG LÁSZLÓ
MOHÁCSI GERGŐ
KUN GYÖRGY
BENCZE ZSOLT
PÁL ZOLTÁN játékos-edző
MAGONY JÓZSEF
SZABÓ LÁSZLÓ
JAKAB TAMÁS
RADOVICS MÁRTON
BUDAI ROLAND
ANTONI LÁSZLÓ
CSITÁRI GERGŐ
APOSTAGI BÉLA
SCHNOBL PÉTER
MÉHÉSZ BENCE
VACZULA BENCE
BEDERNA BENCE ifi keret is
BEDERNA BÁLINT ifi keret is
FARKAS RÓMEÓ ifi keret is

Ifjúsági csapatunk kerete:

APOSTAGI KEVIN
BEBŐK KRISZTÁN
BEDERNA BÁLINT
BEDERNA BENCE
BOKROS MÁTÉ
BRÓSZ CSABA
FARKAS MARTIN
FARKAS RÓMEÓ
HUSZÁROVICS MÁRK
KOHÁRI DÁVID
KOHÁRI MÁTÉ
MÉSZÁROS MARTIN
MOLNOS DOMINIK
PALKOVICS VIKTOR
RADOVICS KRISZTIÁN
SÁTORI VIKTOR
VINCZE MÁTÉ
Vezetőedző: MOHÁCSI GERGŐ
Edző: LOVASI ZSOLT”

A Mányi TK facebook oldala a következőképp latolgatta a bajnoki esélyeket:

“A felnőtt bajnokságban (kissé érthetetlen módon, az erőviszonyok figyelmen kívül hagyásával) az elmúlt évtizedek legerősebb mezőnye jött össze. Ennek ellenére, nemes feladat ami előtt állunk, és a hitvallásunk továbbra is az, hogy nem kell félnünk senkitől, alázatos munkával elérhetjük céljainkat.

A bajnokságunkba került a tavaly még megye III-as, de NB-s kerettel rendelkező, remek háttérrel bíró, és felfelé igyekvő, fehérvári Főnix Gold FC, itt van a tavalyi első, és második, de a feljutást valamiért nem vállaló Bakonycsernye és Puskás FC III., a megerősödött, és nagy célokat kitűző Bodajk és Csákvár, a mindig-mindenkire veszélyes Szár és Fehérvárcsurgó.. a visszanevezett Pátka, és még sorolhatnánk…Legalább 6-8 csapat azonos esélyekkel áll csatasorba, nyilván a FŐNIX csapatát minden hírforrás toronymagas esélyesként kiálltja ki, de az gondoljuk, a valós erőviszonyok majd a pályákon fognak realizálódni. Színvonalas, ki-ki meccsek várhatóak az egész szezonban, aki a végkimenetelt most eltalálja, igazi nagy varázsló.

Mi, surranópályán, egészséges hozzáállással, erős kerettel fogunk nekivágni a bajnokságnak, és mindent megteszünk azért, hogy hétről-hétre kiszolgáljuk lelkes szurkolóinkat, és elérjük azt, hogy rövid időn belül magasabb osztályban szerepeljen a Mányi TK! Más sportszakmai célt nem tűzhetünk magunk elé, hiszen a tartós életben maradáshoz, előre felé kell néznünk!

Minden segítő szándékra, szurkolóra, sportbarátra ebben az évben hatványozottan szükségünk van! Hiszem, hogy a csapat mindent meg fog tenni a végső sikerért! Együtt menni fog!”

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?