Magyar Kupa: Továbbjutott a Gárdony és a Baracs, 11-esek döntöttek Martonvásáron!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Gárdony meglehetősen simán lépte át a Megye I-es újoncot, míg a Baracs a Mezőfalvával játszott rangadót. A Martonvásár és a Tordas derbije büntetőpárbajba torkollott.

Magyar Kupa 1. forduló

2017. július 29. szombat 17:00

Gárdony – Enying 3-0
Gól: Balogh Á. (38.), Brendt (64.), Varga Á. (74., öngól)

Baracs – Mezőfalva 2-0
Gól: Nagy D. (23.), Szurma (62.)

Martonvásár – Tordas 1-1, 11-esekkel 3-2
Gól: Kanyó (43.) illetve: Balassa (67.)

A Tordas mérkőzéséről így tudósított az egyesület honlapja:

“A rendes játékidő végén 1:1-es állásnál egyből büntetők következtek, ahol a martonvásáriak teljesítettek jobban, így 3:2-es aránnyal ők jutottak a következő fordulóba.

Korolovszky friss csapattal vághatott neki a 2017/18-as szezon első megmérettetésének a Magyar Kupa megyei selejtező sorozatának. A sorsolásnak köszönhetően rögtön egy erős ellenféllel, régi nagy riválisunkkal, a Martonvásárral mérkőztünk. A hazaiak soraiban lényegében nem volt meglepetés, ezzel szemben a Tordas sok újonccal érkezett a találkozóra. A kezdő ennek megfelelően a következők szerint alakult: Szabó Bálint., Kun, Hadnagy, Varga, Hermann, Kőszegi, Balassa, Kiss S., Farkas Zs., Szabó Balázs., Pongrácz.

Az első félidőben alapvetően a Martonvásárról szólt a játék, az első negyed órában kifejezetten ők irányítottak, azonban előbb Balassa tudott kilépni egy kontrából, de a ziccert mellé lőtte, majd Pongrácz cselezett jól az alapvonalnál, de a középre gurított labdájába bele tudtak piszkálni a védők. A kiegyensúlyozott játékot Kanyó szabadrúgása törte meg, aki a 43. percben jó 27 méterről szépen csavarta a hosszú felsőbe a labdát, megszeretve ezzel a vezetést a zöld-fehéreknek.

A Magyar Kupa 1. fordulójában Martonvásárra látogatott a Tordas - fotó: Tordas SE
A Magyar Kupa 1. fordulójában Martonvásárra látogatott a Tordas – fotó: Tordas SE

A második játékrészben teljesen megváltozott a játék képe. Korolovszky kettő is cserélt: Vörös és Berki is pályára lépett, a Tordas pedig átvette a kezdeményezést. A Martonvásár ettől kezdve lényegében csak az időt húzta és a játékot tördelte, amihez valamilyen oknál fogva a játékvezető is asszisztált. Ezzel szemben viszont Kun és Pongrácz is szépen alakított ki helyzetet, de a befejezésbe hiba csúszott. A 68. percben azonban jött a megérdemelt egyenlítés, Szabó indította Balassát a bal oldalon, aki berobogott a tizenhatoson belülre és jobb külsővel kilőtte a hosszú alsót. A Martonvásár láthatóan nem akart már futballozni, így a hátralevő bő 20 perc már csak a labdaszedésről és az időhúzásról szólt, a hazaiak egyértelműen a büntetőkre játszottak, utólag kiderült helyesen.

Az 1:1-es végeredményt követően a versenyszabályzat alapján azonnal tizenegyesek következtek: Kanyó kegyetlenül bevágta az elsőt, majd Kun lövését védte Nagy Gyula 1:0. A második sorozatnál Endrefalvi sem hibázott, de ezúttal Vörös is betalált 2:1. Kővári következett, akinek a lövését Szabó Béla szépen hárította, és mivel Hermann belőtte, újra egál volt 2:2. A martoniaknál Berczi már nem hibázott, viszont Pongrácz fölé emelte, így megint hazai előny következett, 3:2. Azonban Szabó újabb védése bent tartotta a csapatot, de az utolsó lövő Hadnagy büntetőjét is védte Nagy, így összesítésben 3:2-es győzelemmel a Martonvásár jutott a következő körbe.

A hazaiak az első félidőben ugyan jobban akartak, de a Tordas egyértelműen jobban játszott. Sajnos jól tudjuk, hogy a Martonvásár nagy ereje a küzdeni akarás, ebben ma sem volt hiány.”

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?