Hatgólos meccset nyert a Tordas a Velence ellen, a Tordas II kikapott Etyeken

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Korolovszky Gábor tanítványai remekeltek a hétvégén, és rendkívül fontos győzelmet arattak a még mindig formálódó Velence gárdája ellen. Az ifi és a Tordas II nem szerzett pontot.

A Tordas tudósítója így számolt be a Megyei I. osztályú Velence elleni mérkőzésről:
“Az előzetes várakozások szerint alakult a hétvégén a megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapatunk szereplése. Ahogy azt várni lehetett a bajnokság elején nehéz ellenfelektől megszenvedő brigád most kezd majd küzdeni a könnyedebb csapatokkal, így a múlt heti lajoskomáromi pontszerzés után joggal reménykedhettünk, hogy az idén meggyengült Velence együttesét sikerül majd leküzdeni. Korolovszky ez alkalommal sajnos futsall válogatott béli elfoglaltságai miatt személyesen nem tudta irányítani csapatát, így az előzetesen megbeszéltek szerint Szabó utasításai nyomán küzdöttek a játékosok.

A találkozó elejétől kezdődően a tordasi csapat dominált, de a fölény csak a 18. percben érett góllá, ekkor Kóczián végzett el szabadrúgást jó 30 méterről és a lágyan középre ívelt labdára Farkas Zs. érkezett kiválóan, megelőzve a védőket és a levegőben a kapus mellett a hálóba passzolt, megszerezve ezzel a vezetést a Tordasnak. A félidő hátralévő részében ugyan több veszélyes szituációt is kidolgoztunk, azonban sem Vörös, sem pedig Pongrácz nem tudott betalálni.

fbtordas160927

A második játékrész az elsőben megszokott fölénnyel indult, azonban a 65. percben a vendégek veszélyes szituációban jutottak szabadrúgáshoz, melyet Gulyás-Kovács könyörtelenül ki is használt és a hálótartó vasra ívelte a labdát, visszahozva ezzel a Velencét a mérkőzésbe. A hazai gárda azonban nem hagyott sokáig kétségeket a találkozó kimenetelét illetően, és ettől kezdve 4 perces szünetekkel három gólt is szerzett. Előbb Kun cselezett higgadtan a tizenhatoson belül majd passzolt a kapus alatt a hálóba, majd Pongrácz végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, mely megpattant és az ellépő kapus felett a hálóba hullott. Az I-re a pontot Vörös tette fel, aki Farkas indításából egy 30 méteres sprint után egészen az ötös sarkáig vezette a labdát, majd a kilépő kapus hóna alatt gurította a kapuba a labdát a 77. percben 4:1-re növelve a Tordas előnyét. Alig két perccel később azonban a játékvezető szabálytalanságot vélt felfedezni a lábát épp elhúzó Kunnál a tordasi büntetőterületen belül, így tizenegyest ítélt, melyet ismét Gulyás-Kovács értékesített, beállítva ezzel a 4:2-es végeredményt.

Csapatunk megérdemelten szerezte meg a három pontot és reméljük, hogy ugyanígy tesz majd jövő hétvégén is, amikor a Sárbogárd együttesét fogadja majd.”

Tordas – Velence 4-2 (1-0)
Gól: Farkas Zs. (18′), Kun (69′), Pongrácz (73′), Vörös F. (77′), ill. Gulyás-Kovács (65′, 79′)

Az ifjúsági mérkőzésről így számoltak be a tordasiak:
“Korolovszky ifjoncai is a Velencével mérkőztek szombaton. A jóval esélyesebb vendégek igencsak megszenvedtek a tordasi gárdával. Egészen a 75. percig egyik csapatnak sem sikerült a hálóba találni, a tordasi csapat nagyon fegyelmezetten védekezett. Ezt követően azonban sajnos két gólt is szereztek a vendégek 10 perc alatt, melyre Márhoffer azonnal válaszolt, de a 2:1-es állásnál végül a Velenceieknek kedvezett a szerencse és egy kontra támadásból az utolsó percben 3:1-re növelték az előnyt, mely egyben a találkozó végeredményét is jelentette.”

A Tordas II. nem tudott pontot szerezni az Etyek ellen:
“Vereséget szenvedett vasárnap délután megye III-as alakulatunk Etyeken. Bár a három pontért utaztak a fiúk a Budai-hegységbe, sajnos a hazai csapat szerzett vezetést már az 5. percben, ekkor egy Szabdiról kicsorgó labdát Árvai közelről lőhetett a hálóba. A Tordas azonban nem adta fel és átvettük a kezdeményezést, az egyébként igen szabálytalan találkozón. A fölény végül a 37. percben hozta meg eredményét, Sinka cselezte magát a tizenhatoson belülre, majd beadását a védő kézzel blokkolta így büntetőhöz jutott a Tordas, melyet Vida magabiztosan értékesített is. A góllal visszajött a Tordas meccsbe, de az első félidőben nem sikerült már betalálni.

Sajnos a második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, rögtön a 2. percében egy badásból újra előnyt szerzett az Etyek, így a tordasiak újra futhattak az eredmény után. Lényegében ezt követően fél órán keresztül az etyeki térfélen zajlott a játék, azonban Szalay, Vida, és a később beálló Vaszilkó is csak kapufáig jutottak, de Sinka, Fischer és a sérüléséből épülő Márkus sem tudott gólt szerezni. Végül a teljesen kinyíló tordasi védelmet egy felszabadítás után megkontrázta az etyeki támadósor és Szabó beállította a 3:1-es végeredményt. A megye III-as keret most szombaton hazai pályán majd a Lovasberény ellen javíthat.”

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM