Elkészült az Alba Liga II. osztályának beosztása, csökkent a csapatok száma

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az A csoportba 12 csapat, a B csoportba pedig 11 együttes került. A mérkőzések a szokásosnál később kezdődnek majd. Nincs megoldás arra, hogy 11 csapatnak kettővel kevesebb meccse lesz.

Hétfőn megtartották az Alba Liga tájékoztató értekezletét. Koránt sem lehet azt mondani, hogy a csapatok egyet értettek volna a bajnokság kezdési és befejezési időtartamával.

Nem egyeznek az érdekek

Néhány alakulat képviselője azt szeretné, ha a kispályás bajnokság a Megye III-as nagypályás bajnokság őszi szezonja után kezdődne, és a tavaszi szezonkezdésre már véget is érne. Ez azonban nem volna más, mint egy elnyújtott téli kupa, amely meggátolná a csapatokat, hogy a téli teremtornákon részt vegyenek. Ezeknek a csapatvezetőknek nem a városi kispályás bajnokságba kellene neveznie együttesüket, hanem külön kupára lenne szükségük.

Elveszett a hangulat, problémák a pályával

A városi kispályás labdarúgás hagyományosan egy őszi és egy tavaszi szezonból állt. Ezt a hagyományt felrúgva az Alba Liga bevezetésével az őszi szezon kezdet egyre későbbre csúszott, egészen októberig, és rendkívül korán kezdődött a tavaszi szezon, valójában télen. Így az előző szezonban a bajnoki küzdelmek már áprilisban véget is értek. A hosszú éveken át jól működő rendszer más területeken is sérült. A régi időkben a csapatok valóban hazai pályán, az általuk választott alkalmas helyen fogadhatták ellenfelüket, így meg volt a varázsa a különféle “oroszlánbarlangoknak”, és az idegenbe utazásnak. Azzal, hogy az összes másodosztályú mérkőzés a Főnix csarnokba került, ez megszűnt.

Azt nem lehet mondani, hogy a csarnok minden igényt kielégítene: a világítótestek bizony sok esetben elégtelenül vizsgáznak, a tető gyakran beázik, mely ráadásul rendkívül alacsonyan helyezkedik. A terület szellőzése nem megoldott. A mérkőzések időpontjainak módosítása sokkal körülményesebb és költségesebb lett, a hangulat bizony már nem a régi.

Pozitívumként lehetne felhozni, hogy fedett a tér, ám ez a csapadéktól nem feltétlenül óvja meg a játékosokat, sőt, a tócsák sokkal baleset veszélyesebbek, mint egy egyenletesen vizes aszfalt vagy műfű. Az öltözők nem zárhatók, tehát sok csapat a lelátón öltözik, mint bárhol máshol tehetné. A meleg víz teljesen esetleges. Nem lehet elmenni a mellett sem, hiába is szeretné bárki, hogy a játékvezetés színvonala bizony hajszálnyit sem javult. Elég, ha arra gondolunk, hogy a játékvezető cigaretta szünete miatt az utolsó mérkőzés akár 10-15 percet is késhetett nem egyszer, lehetetlenné téve ezzel a vidékiek hazajutását.

Lényegében semmi sem változott, sőt…

A rendszert azonban tulajdonképpen nem változtatták meg, októberben kezdődik a bajnokság és december derekán, néhány nappal karácsony előtt kezdődik a szünet. Vélhetően már februárban meg is kezdődik a tavaszi szezon, ami azt jelenti, hogy ismét játék nélkül maradnak a kispályás gárdák májusra.

Bár sokan fejlődésről beszélnek, a regisztrált játékosok száma nyilvánvalóan nem mutatja azt, hogy hányan játszanak ténylegesen az adott bajnokságban. Nyilvánvalóan senki sem gondolja komolyan, hogy attól, hogy egy válogatott futballista egyszer játszott egy mérkőzésen az Alba Liga keretei között, őt évekig aktív kispályás labdarúgóként kellene számon tartani. A valóság az, hogy minden eddiginél kevesebb csapat nevezett, és ezt a számadatot a női csapatok nevezésével kívánják kozmetikázni.

A hírek szerint az első osztályba mindösszesen nyolc csapat nevezett, a harmadosztályról egyelőre nincs információnk.

Csoportbeosztások és sorsolás

A II/A csoport 1. fordulójának sorsolása:

2016. október 3. hétfő
19:15 Albapark Étterem – Győztes Gólig
19:15 Szfinx Autósiskola – Mástészta
20:15 Est Nec Urdel – Spiki
20:15 Öreg Sam – Renegate AC
21:15 Rolomester.hu – Öreghegy FC
21:15 Triád FC – FC Szépluck

A II/B csoport 1. fordulójának sorsolása:

2016. október 6. csütörtök
19:15 Alba Csavar – Kutyaütők
19:15 Városgondnokság SE – SÁG Építő
20:15 Fehérvár Junior – Textrade
20:15 Expanzió-Blackhill – Kontrák
21:15 Respect FC – FC Csel-Szi
Szabadnapos: B-Team

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM