Elmozdult a kieső helyről első győzelmével az Aba!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az Aba-Sárvíz a hétvégén mondhatni “kiesési rangadón” fogadta a Lajoskomáromot. A hazaiak első pontjaikat megszerezve elmozdultak a tabella végéről.

Bár még a szezon elején tartunk, a két alsóházi csapat csatája egyértelműen kulcsfontosságúnak tűnt a kiesés elkerülése szempontjából is. Az Abának rendkívül nehéz volt a bajnokság elején a sorsolása, most azonban komoly esélye volt a győzelemre.

Ennek fényében a hazaiak szerezték az első gólt. Öt perccel az első 45 perc vége előtt egy felívelést követően Gyuricza szelídítette meg a labdát a tizenhatoson, majd Kovács Péterhez passzolt, aki néhány csel után a jobb alsót választotta. A szünetig az eredmény nem változott.

A folytatásban bő negyed óra elteltével egyenlíteni tudtak a vendégek. Reichardt talált be Szabó kapus hálójába, egy távoli lövés nyomán került a bőr a bal felsőbe. Az abaiak elszánt hajrát indítottak, melynek a 77. percben érett be a gyümölcse: Lakk átadását Gyuricza váltotta gólra, a bal alsóba lőtt a gólzsák. Kevesebb, mint öt perccel később aztán végérvényesen eldöntötték a három pont sorsát a vendéglátók: az íménti gólszerző ezúttal az előkészítésben jeleskedett, az alapvonalról visszatett labdáját Glócz verte a bal felsőbe, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Az Aba így elmozdult a 16., utolsó helyről, és egészen a 14. helyig jött előre, elmozdulva a kieső zónából. Az utolsó két pozícióba a Mezőfalva és a Pátka csúszott vissza. A következő játéknapon az abaiak Velencére látogatnak, míg a Lajoskomárom a sereghajtó Pátkát fogadja.

Aba-Sárvíz – Lajoskomárom 3-1 (1-0)
Aba, vezette: Závotka Csongor.

Aba-Sárvíz: Szabó N. – Esze A., Tóth R., Lakk, Nyitrai, Esze T., Kovács P. (Kovács D.), Madácsi (Csuti), Gyuricza, Glócz, Fauszt (Penczer). Vezetőedző: Bor József Dezső
Lajoskomárom: Barabás – Boda, Szakáts, Vései, Tulok, Fodor M. (Kövcses), Vadászi (Molnár O.), Tanárki, Molnár V., Czéhmeister, Reichardt. Edző: Simon János

Gól: Kovács P. (40′), Gyuricza (77′), Glócz (82′) illetve: Reichardt (61′)
Sárga lap: 1-0

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM