Drámai meccset nyert az éllovas – tudósítás a Bicske szemszögéből, FOTÓKKAL!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nézői összeszólalkozás mellett a pályán is történtek események, a találkozó az utolsó pillanatban dőlt el.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Nehéz mérkőzésre számítottak a bicskei szurkolók vasárnap kora délután Mezőfalván, hiszen az egyre acélosabb hazaiak a tavasszal még Bicskén futballozó Facskó és Godslove vezetésével szerettek volna pontot, pontokat rabolni a listavezetőtől. Ezúttal is szép számú szurkoló kísérte el csapatát a Bicske Tigers szervezésében a déli városba, akik – becsületükre legyen mondva – nem ültek fel a hazai nézők folyamatos provokációjának, hanem végig tolták a drukkolást dobjaikkal. 

Vukmir Dragan szakmai igazgatónak továbbra is Burucz, Köntös és Tornyai makacs sérülése illetve hiánya okozott gondot, ezért ezúttal a Zelizi 8 – Solt 5, Sötét 7, Molnár 6, Veres 6 – Harangozó 5, Lak 6 – Dombai 5, Rigó 6, Varga 6 – Móri 6 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Peinlich Sz. 6 (46.p. Dombai helyett), Katona 6 (56.p. Harangozó helyett), Pump 0 (83.p. Lak helyett) és Klinger 0 (95.p. Móri helyett) kapott lehetőséget. Váratlanul, már a 7. percben megszerezte a vezetést a Mezőfalva! Egy Godslove buktatásáért megítélt szabadrúgást gyorsan elvégeztek a hazaiak és a kilépő Sági R. a későn reagáló védők mellett 10 méterről, a vetődő Zelizi felett a kapu közepébe lőtt (1-0). Az őszi idény során nem először engedte át a vezetést soros ellenfelének a Bicske és sokáig úgy nézett ki, hogy ezúttal nem fog sikerülni a talpra állás.

A 18. percben Varga húzta meg a bal szélen, beadását Dombai 4 méterről fejelte fölé. A 30. percben Móri csúsztatott egy ívelést Dombai elé, aki ezúttal 6 méterről lőhetett, Tóth kapus azonban szögletre tolta a labdát. A 34. percben Móri lőtt távolról, a kipattanóért folyó harcban Dombait lökték fel a kaputól 25 méterre. A megítélt szabadrúgást Molnár végezte el, lövése a sorfalon megpattant, de Tóth ujjheggyel is fölé tudta pöccinteni. A 40. percben Facskó beadását Sági centiméterekkel fejelte fölé 6 méterről. Az első játékrész hajrája küzdelmes pillanatokkal telt, de az eredmény már nem változott. A Bicske nem találta a ritmust, sok volt a pontatlanság és eladott labda a játékában, s a kevés helyzetéből sem sikerült betalálni.

A szünetben cserélt Vukmir Dragan, Peinlich Sz. érkezett Dombai helyére. Az 52. percben Móri remek beadását Rigó érthetetlen módon “eltörte” és keresztbe tette vissza kapura lövés helyett. Ez a pillanat hű tükörképe volt a BTC addigi játékának, de percek múlva jött a fordulat! Az 57. percben Rigó tette Móri átadását jó ütemben Peinlich elé, aki a jobbösszekötő helyéről, 11 méterről a rosszabbik lábával (jobbal) laposan lőtt a kapu közepébe (1-1). Megvolt a hőn áhított egyenlítés, ami feltüzelte a Bicskét. A 60. percben Molnár éles szögből elvégzett szabadrúgását védte Tóth, míg az ellentámadásból meleg pillanatokat élt át a vendégcsapat, Márki 12 méteres lövését védte Zelizi és a védők csak nehezen tudtak felszabadítani.. A 64. percben Varga ugratta ki Mórit a bal oldalon, aki 10 méterről jó ütemben, futtából lőtt laposan a kapu közepébe, úgy, hogy a játékszer érintette Tóthot is (1-2).

A 71. percben Veres felesleges felszabadító csukafejeséből lett kezezés a vendégkaputól 21 méterre. Facskó hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, Zelizi csak beleérni tudott (2-2). Izgalmas és lüktető játék alakult ki a mérkőzés hajrájára, szemmel láthatóan mindkét csapat meg akarta szerezni a 3 pontot. A 77. percben Sági J. lőhetett ziccerben, éles szögből 7 méterről, de Zelizi hatalmas bravúrral hárított. A 85. percben Molnár hajmeresztően rövid hazaadása okozott gondot, Zelizi felszabadító rúgása a blokkoló Márkiról a kapu fölé szállt. A 88. percben eldönthette volna a találkozót a Bicske! Móri beadását Veres fejelte vissza az ötösre, de Pump ajtó-ablak helyzetben Tóth kezébe fejelt. A 89. percben Németh bombázott éles szögből 15 méterről, de Zelizi ismét a helyén volt, Nagy ismétlése pedig jócskán mellé szállt.

A slusszpoén a hosszabbításra maradt, a 92. percben Katona mellel tette Varga elé a játékszert, aki ziccerben lőhetett, Tóth azonban szögletre mentett. A beívelt szögletet a jókor jó helyen lévő védő, a hórihorgas Sötét a rövid oldalra elmozdulva 5 méterről fejelte a jobb alsó sarokba (2-3). Egy kupacban ünnepeltek a bicskeiek, s bár Magyar János csak a 96. percben fújta le a végére rendkívül izgalmasan alakuló mérkőzést, egyenlítésre már nem maradt idő.

A hazaiak a lefújás után sokáig vitattak néhány játékvezetői ítéletet, rasszizmussal is vádolták Hajcsár Lajos partjelzőt, akit Godslove a mérkőzés során jól hallhatóan és többször is “lekurvaanyázott”. A Bicske végül sikerrel lehozta a döntetlenszagú mérkőzést, mert a megfelelő pillanatokban – sokáig gyenge játéka ellenére is – sikerült kihasználnia a gólhelyzeteit. Folytatás jövő vasárnap 13.30-kor hazai pályán az Ercsi Kinizsi ellen.

Megkezdődött a november 4-i móri szuperrangadó előkészítése is, amelyre a Bicskei TC ingyenes szurkolói buszt indít megfelelő számú jelentkező esetén, a Bicske Tigers Facebook csoportjában lehet jelentkezni valamint az egyesület klubházában.

Mezőfalva – Bicske 2-3 (1-0)
Mezőfalva, vezette: Magyar János

Mezőfalva: Tóth N. – Balázs, Nagy M., Sági J., Márki, Sági R. (Németh L. 85.), Facskó, Makota, Godslove, Bozoki D. (Bozoki M.), Paget.
Bicske: Zelizi – Sötét, Lak (Pump 85.), Veres, Dombai (Peinlich 46.), Solt, Molnár, Rigó, Harangozó (Katona 55.), Varga Z., Móri (Klinger 94.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gól: Sági (7.), Facskó (71.) illetve: Peinlich (57.), Móri (66.), Sötét (92.)

A Mezőfalva tudósítója kissé más szemszögből látta az eseményeket, az ő szubjektív írása itt olvasható.

Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?