DRÁMA! Kiejtette a Mezőfalva az Abát!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A tavalyi Megye II-es bajnok Aba-Sárvíz búcsúzni kényszerül egy év után a megyei első osztálytól. A Mezőfalva viszont óriási lépést tett a felé, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát.

Kiesési rangadót rendeztek a hétvégén Mezőfalván, ahol mindenképpen győznie kellett volna az Abának ahhoz, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A hazaiak számára is égető szüksége volt a pontszerzésre, parázs ütközetre volt kilátás.

A találkozó elején a Mezőfalva szerezte meg a vezetést, Móricz asszisztja után Sági lőtte ki a hosszú felsőt. Nyílt sisakos támadójátékot mutatott be mindkét együttes, amely hamarosan abai gólt eredményezett. A félidő közepén Glócz egy sarokrúgást követően fejjel volt eredményes. A szünetig újabb gól már nem született, 1-1-es állásnál cseréltek térfelet a csapatok.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, mindkét együttes előtt adódott lehetőség arra, hogy betaláljon. Egészen a véghajráig váratott magára az újabb gól, ekkor az Aba vette át a vezetést Vinklár révén. Az abai álmokat Móricz döntötte romba, amikor egy perccel a lefújás előtt szabadrúgásból volt eredményes, kiegyenlítve az állást. A végeredmény 2-2 lett így.

A Mezőfalva kiejtette az Aba-Sárvíz csapatát
A Mezőfalva kiejtette az Aba-Sárvíz csapatát – fotó: Mezőfalvi Medosz SE facebook

Könnyen lehet, hogy ez a találat a Mezőfalva bennmaradását eredményezi, ugyanis Móriczék ha nyernek Pátkán az utolsó fordulóban, mindenképpen bennmaradnak, ám ha a Velence nem tud nyerni, akkor pontot sem kell szereznie a mezőfalviaknak. Az Aba-Sárvíz lemaradása öt pont a bennmaradást érő 14. helyezett Mezőfalvához képest, így búcsúzik egyéves kaland után a Megye I. osztálytól, és jelen állás szerint úgy fest, a zöldasztalnál sem lesz esélye arra, hogy kiharcolja az élvonalbeli indulást.

Mezőfalva – Aba-Sárvíz 2-2 (1-1)
Mezőfalva, vezette: Wehovszky Gergő.

Mezőfalva: Papp M. – Balázs (Suplicz), Garda (Bozoki), Móricz, Balogh I. – Szilva, Sági R., Bozsoki, Mekota – Tibold, Márok. Vezetőedző: Hajnal Attila
Aba-Sárvíz: Sereg – Mészáros Sz., Tóth R., Lakk, Kulcsár – Glócz, Galócz, Esze T., Balogh T. – Vinklár, Réti (Kovács M.). Vezetőedző: Bor József Dezső
Gól: Sági R. (13.), Móricz (89.) illetve: Glócz (23.), Vinklár

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?