Csonka Csaba (Vajta): Hol van itt a sportszerűség?

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Mint ismert, bár a pályán győzött a Vajta, mégis a Mezőszilas kapta a pontokat az óvás elbírálása után. A hazaiak azonban távolról sem nevezhetőek sportszerűnek.

Csonka Csaba, a Vajta vezetőedzője először a mérkőzésen történtekről tudósított, majd nyilatkozott az óvással kapcsolatban:
“Szinte tavaszi időben került sor a csoport mondhatni rangadójára. A vajtaiak ilyen felállásban eleddig még nem szerepeltek. A mérkőzés elején a hazaiak erőteljes rohamokkal indítottak. A vendégek ezeket a próbálkozásokat a középpályán sikeresen megszűrték és a kezdeti megilletődöttség után egyre veszélyesebb kontrákat vezettek. A 33. percben egy ilyen kontrát a úgy 20 méterre a kaputól szabálytalanul állítottak meg a hazaiak. A labda mögé Sinka állt. Lövése után a labda a lábak között talált utat a kapuba. 3 perc múlva ifj. Kovács N. lövése a kapusról kipattant. Kovács D. eszmélt hamarabb és a hálóba lőtte a labdát. A félidő hátra levő része mezőnyjátékkal telt. Bár pár perccel a vége előtt ifj. Kovács N. tiszta helyzetben a kapu mellé emelt.

A második játékrészre tudni lehetett hogy a hazaiak nagy elánnal jönnek ki. Így is lett. A játék áttevődött a mi térfelünkre. Aztán az 58. percben Nagy szépített. Sőt, a következő támadásnál a kapufánk tetejére esett labda, onnét pedig az alapvonalon túlra. Az 59. percben Barsi egalizálza a két gólos különbséget. Mondjuk ahogy tette az nem volt közönséges. Tángli Cs. dobta be a labdát, Barsi úgy derék magasságban külső sarokkal tette id. Kovács N. elé aki még a levegőben levő labdával egyből indította Barsit. Ő két hazai játékos között átvette és a hosszú alsóba helyezte a labdát. Pár percen múlva ifj. Kovács N. kétszer vezette egyedül kapura a labdát, sajnos mindkétszer kihagyta. A 76. percben A hazaiak megint feljöttek egyre Virág révén. A 78. percben Horváthot a játékvezető szövegelésért kiállította. A 85. percben id. Kovács N.-t a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelték és közben a védő kezét is érintette a labda. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette. Ezzel el is dőlt a találkozó. “

Mezőszilas – Vajta 2-4 (0-2), óvás után: 3-0
Vezette: Jónás Péter

Mezőszilas: Papp Cs. – Kovács Z. (Virág N.), Porvázsnyik, Ferencz (Sülyi), Kopácsi – Paulovics, Csendes, Kiss Gy., Szilágyi – Nagy Z., Horváth R.
Vajta: Joháczi – Rupa, Tángli G. (Lábodi), Csányi, Barsi (Bosnyák) – Kovács II Nándor (Handa), Kovács I Nándor (Meister), Kovács D. (Fehér), Sinka – Tángli Cs., Móri.

Gól: Nagy Z. (58′), Virág N. (76′) illetve: Sinka (33′), Kovács D. (36′), Barsi (59′), Kovács N. (85′)
Kiállítva: Horváth R. (78′, Mezőszilas)

Csonka Csaba az óvással kapcsolatban így nyilatkozott:
“Én azért vállaltam  szerepet az egyesületben, mert szeretem a focit, és azon vagyok, hogy ebben az ezernél kevesebb lelket számláló kis faluban maradjon meg a labdarúgás. Nem gondolnám, hogy az összes jogszabályt betéve kéne ismernem. Tehát felhívom azon vezetők figyelmét, akik hasonló helyzetben vannak, egy játékos egy nap csak egy mérkőzésen szerepelhet. Nekem senki nem szólt, hogy erre figyeljek. Természetesen ettől függetlenül vállalom érte a felelősséget. De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy olyan csapat, amelyik bajnokságot akar nyerni ne a zöld asztalnál tegye egy 42 éves játékosra hivatkozva, ráadásul úgy, hogy ő délelőtt lejátszott egy mérkőzést.

Hogy teljes legyen a kép. A mérkőzést 30 perccel később kezdtük el. A hazaiak arra hivatkoztak, hogy nincsenek itt az igazolások. 14:50-kor beszáguldott egy autó. Két srác Hankook-os ruhában kilépett belőle és futott az öltözőbe. 14:58-kor ott voltak a pálya szélén a kezdő csapatban. Mi nem szóltunk.

Aki tudta, hogy id. Kovács N. szerepeltetése szabálytalan, miért csak a végén szólt. Hol van itt a sportszerűség?

Szumma szummárum a pályán mi voltunk a jobbak, az asztalnál nem.”

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM