Betelt a pohár a Vajta vezetőségénél: drasztikus lépésre számíthatnak a renitens szurkolók

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az újabb büntetést már nem hagyta szó nélkül a vármegye hármas klub vezetősége.

Sokadszor ítélték pénzbírság megfizetésére Vajta labdarúgó csapatát. Rendre a szurkolók miatt kell bűnhődnie az együttesnek.

Ahogyan megírtuk, a legutóbbi Rácalmás-Vajta mérkőzésen a játékvezetői hármas irányába címzett obszcén megjegyzések, valamint a játéktérre történő belépés miatt ismét megbüntették a vajtai csapatot. Ezúttal 80 ezer forintot kell fizetniük.

S ha mindez nem volna elég, a Vajta SE soron következő két mérkőzésére szövetségi ellenőrt rendelnek ki az egyesület költségére. Ez további 80 ezer forintba kerül majd a klub számára.

“Sajnos sokadszor hoznak szégyent Vajtára bizonyos szurkolók, akik a Fegyelmi Határozatokban nevesítve vannak, de ennek közlésétől egyelőre eltekintünk” – írták Vajta község oldalán

Az elmúlt egy év során hasonló esetek miatt 215.600 forintot kellett befizetnie a vajtaiaknak most pedig összesen 160 ezer forintot. Ilyen plusz terheket már nem tud elviselni a csapat.

“Újabb rendbontás esetén az érintett személyeket a Vajta SE vezetősége eltiltja mindennemű, Vajtához köthető sportesemény látogatásától, a büntetések behajtását pedig polgári peres úton fogja érvényesíteni” – áll a település közösségi oldalán megjelent közleményben.

A hétvégén a szomszédos Cece csapata látogat Vajtára, ami hatalmas rangadónak számít, egyfajta Fejér vármegyei El Clasicóként is értelmezhető a derbi. Vajta csapatának vezetősége nyomatékosan kéri a szurkolókat hogy viselkedjenek kulturáltan. Ezen felül kérik a mérkőzésre kilátogató normálisan viselkedő szurkolókat, hogy segítsék a rendezők munkáját, és utasítsák rendre a renitens személyeket.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy a Vajta visszaesőnek számít e téren. Egy újabb büntetés is benne van a pakliban, sőt, akár ki is zárhatják az együttest a bajnokságból. Ebben az esetben megszűnhet a felnőtt labdarúgás Vajtán.

A Vajta soron következő mérkőzése a Vajta Sporttelepen esedékes szeptember 17-én vasárnap 16:00-tól. A mérkőzést Nagy Károly fogja vezetni, segítői Bán Olivér és Éliás Zsolt lesznek. Érdekesség, hogy a találkozón nem léphet pályára a vajtaiak 10-es számú játékosa, Kovács Nándor, aki a Rácalmás ellen két sárga lapot is begyűjtött, így egy mérkőzésre szóló eltiltását fogja tölteni.

Tavaly is korán, már a második fordulóban összecsapott egymással a Vajta és a Cece, ugyancsak Vajtán találkoztak először egymással a felek. Az augusztus végi mérkőzésen Csányi Árpád góljával már a harmadik percben előnybe kerültek a ceceiek, majd Tóth Balázs László büntetőből egyenlített a félidő derekán. A szünet előtt a korábban Vajtán több szezont lehúzó Tábori Alex egyenlített, ám a térfélcsere után szinte azonnal egalizáltak a vajtaiak. Az a Kovács Dániel talált be, aki korábban játszott már Cecén is. A vajtaiak a találkozó 60. percében Török Norbert kiállításával emberhátrányba kerültek, ám hiába rohamoztak nagy elánnal a ceceiek, nem született több gól a találkozón, 2-2 lett a rangadó végeredménye.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?