Vármegyei meccsajánló: Veretlen csapatok csatája lesz Seregélyesen, Móron is nagy rangadó lesz

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Ezen a hétvégén sem lesz hiány izgalmakból, már szombaton is lesz nyolc bajnoki mérkőzés.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 5. forduló

Szombaton két mérkőzést rendeznek a vármegyei első osztályban, ez pedig két rangadó lesz a javából. A hibátlan sárosdiak az ugyancsak hibátlan Főnix együttesét látják vendégül, ami igazi ki-ki meccsnek ígérkezik.

A várakozásokat eddig alulmúló Mór és a Lajoskomárom csatája is izgalmas lehet. Ki hitte volna a szezon előtt, hogy a szezon e pontján a Lajoskomárom még úgy is a Mór előtt maradhat, ha vereséget szenved. A hazai pálya előnye ugyanakkor a móriak mellett szól, és az is csalóka, hogy a lajoskomáromiak eddig még igazán komoly játékerőt képviselő csapat ellen nem játszottak.

Vasárnap az eddig még nyeretlen, de már két ponttal rendelkező Mezőfalva az eddig remekül szereplő és veretlen Mány-Bicske II. együttesét fogadja. A találkozó esélyesei a vendégek, de az sem volna túlzottan meglepő, ha remiznének egymással a csapatok.

Zöld-fehér rangadót rendeznek Enyingen, ahová a Kápolnásnyék látogat. A nyékiek zsinórban három mérkőzést nyertek, és minden jel arra utal, hogy ezt a sorozatot négyre növelhetik.

A bajnokság egyetlen pont nélküli csapata, a Csór alighanem csak a tisztes helytállásért küzdhet a Sárbogárd ellen. A bogárdiak a szezon előtt kijelentették, hogy a bajnoki címre hajtanak, és eddig ennek megfelelően szerepelnek. Hibátlan mérleggel várják a mérkőzést, és a papírforma szerint most is csak az a kérdés, hogy hány góllal fognak nyerni.

A Maroshegy és a Bodajk gárdája kiegyenlített mérkőzést játszhat egymással. A maroshegyiek és a bodajkiak sem szereztek pontot első bajnoki mérkőzésüket követően, most ezt a rossz szériát legalább az egyik együttes megszakíthatja. Erre a fehérváriaknak valamivel nagyobb sansza van.

A Martonvásár a múlt héten szerezte meg első bajnoki pontját, most pedig első bajnoki győzelmére hajthat hazai környezetben az Ercsi ellen. Lieber Károly csapata ráadásul nincs túl jó passzban, igaz, legutóbbi két találkozóján egyaránt erős ellenfél ellen lépett pályára.

2023. 09. 16. szombat 16:00
Sárosd – MÁV Előre FC Főnix
Mór – Lajoskomárom

2023. 09. 17. vasárnap 16:00
Mezőfalva – Mány-Bicske II.
Enying – Kápolnásnyék
Csór – Sárbogárd
Maroshegy – Bodajk
Martonvásár – Ercsi

A tabella állása a 4. forduló után:

 1. MÁV Előre FC Főnix 12p
 2. Sárbogárd 9p
 3. Lajoskomárom 9p
 4. Kápolnásnyék 9p
 5. Mány-Bicske II. 8p
 6. Sárosd 7p
 7. Mór 6p
 8. Tordas 6p
 9. Ercsi 4p
 10. Maroshegy 3p
 11. Mezőfalva 2p
 12. Bodajk 1p
 13. Martonvásár 1p
 14. Enying 1p
 15. Csór 0p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 3. forduló

Szombaton egy mérkőzés lesz ebben a csoportban. Két három pontos csapat, a Herceghalom és a Mány-Csabdi fog megmérkőzni egymással Pest vármegyében.

Vasárnap az eddig hibátlan magyaralmásiak az ugyancsak makulátlan mérleggel rendelkező Etyek gárdájával csapnak össze. Eközben a váliak a Pákozd ellen hazai környezetben szerezhetik meg első pontjaikat.

A Videoton Baráti Kör és a Mór II. egyformán teljesített az első két fordulóban, most a két csapat egymás ellen bizonyíthat. Az éllovas Bakonycsernye ezúttal vasárnap lép pályára, méghozzá favoritként teszi ezt a Szár ellen.

A címvédő felcsútiak eddig egyik mérkőzésükön sem brillíroztak nem is szereztek még pontot. Most is kemény próba vár rájuk, hiszen a Pátka minden bizonnyal azért utazik hozzájuk, hogy mindhárom pontot elrabolja.

2023. 09. 16. szombat 16:00
Herceghalom – Mány-Csabdi

2023. 09. 17. vasárnap 16:00
Magyaralmás – Etyek
Vál – Pákozd
Videoton Baráti Kör – Mór II.
Bakonycsernye – Szár
Puskás Akadémia III. – Pátka

A tabella állása az 2. forduló után:

 1. Bakonycsernye 6p
 2. Etyek 6p
 3. Pátka 4p
 4. Szár 3p
 5. Magyaralmás 3p
 6. Videoton Baráti Kör 3p
 7. Mór II. 3p
 8. Herceghalom 3p
 9. Mány-Csabdi 3p
 10. Fehérvárcsurgó 1p
 11. Vál 0p
 12. Pákozd 0p
 13. Puskás Akadémia III. 0p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 3. forduló

Szombaton három mérkőzés is lesz ebben a csoportban. A gyengén kezdő Besnyő a még pont nélküli Seregélyes ellen első győzelmére hajthat.

Eközben a még veretlen Beloiannisz az Aba csapatát fogadja. Lesz egy mérkőzés szombaton Sárszentmihályon is, ahová a remek győzelemmel hangoló Nagyvenyim győzelmi esélyekkel utazik.

Vasárnap Polgárdiba látogat a Káloz, a találkozó esélyese a hazai csapat. A Nagykarácsony meglepő vereségét követően az Előszállás ellen javíthatja ki a csorbát saját közönsége előtt.

A sárosdiak második számú csapata azt a Baracsot fogadja, amelyik mindkét mérkőzését megnyerte a pontvadászatban. A listavezető az ütközet esélyese.

2023. 09. 16. szombat 16:00
Besnyő – Seregélyes
Beloiannisz – Aba Sárvíz
Sárszentmihály – Nagyvenyim

2023. 09. 17. vasárnap 16:00
Polgárdi – Káloz
Nagykarácsony – Előszállás
Sárosd II. – Baracs

A tabella állása a 2. forduló után:

 1. Baracs 6p
 2. Adony 6p
 3. Beloiannisz 4p
 4. Sárszentmihály 3p
 5. Polgárdi 3p
 6. Aba Sárvíz 3p
 7. Nagyvenyim 3p
 8. Nagykarácsony 3p
 9. Sárosd II. 1p
 10. Besnyő 1p
 11. Káloz 1p
 12. Előszállás 0p
 13. Seregélyes 0p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 5. forduló

A Baracska hagyományosan szombaton játssza hazai mérkőzését. A remekül kezdő együttes a jó erőkből álló Iszkaszentgyörgy csapatával fog megmérkőzni. A hazai pálya a baracskaiak mellett szól, igaz, az iszkaiak a pihentebbek, akik a múlt héten szabadnaposak voltak.

Vasárnap nagy rangadót játszik egymással a nyéki második számú csapat és a Ráckeresztúr. Mindkét csapat veretlen eddig, és nem volna meglepő, ha ez a mérkőzést követően is így lenne.

Amennyiben valóban remizni fognak egymással a felek, annak a Velence örülhet majd. Az élen álló tópartiak ez esetben két riválisukkal szemben is növelhetik előnyüket, hiszen a Pusztavám otthonában esélyesként lépnek pályára.

A pont nélküli csapatok közül összecsap egymással a Csókakő és a Vértesacsa. Egyik gárdának sem volt eddig túl sok szansza a pontszerzésre, most biztosan meg fog törni a jég legalább az egyik együttes számára.

A gyenge kezdés után kezd belejönni a játékba a Pázmánd. Hazai pályán még a Kajászó ellen is favoritnak fognak számítani Márkusék.

Alsóházi rangadót rendeznek Újbarokon. A helyi csapat eddig nem gyűjtött még pontot, most viszont akár első győzelmét is megszerezheti a mindössze egyetlen bajnoki egységgel rendelkező Söréd ellen.

2023. 09. 16. szombat 16:00
Baracska – Iszkaszentgyörgy

2023. 09. 17. vasárnap 16:00
Kápolnásnyék II. – Ráckeresztúr
Pusztavám – Velence TSE
Csókakő – Vértesacsa
Pázmánd – Kajászó
Újbarok – Söréd

A tabella állása a 4. forduló után:

 1. Velence 10p
 2. Baracska 10p
 3. Kápolnásnyék II. 7p
 4. Ráckeresztúr 7p
 5. Pázmánd 7p
 6. Dinnyés 7p
 7. Iszkaszentgyörgy 6p
 8. Tordas-Gyúró Egyetértés 4p
 9. Pusztavám 4p
 10. Kajászó 4p
 11. Söréd 1p
 12. Újbarok 0p
 13. Vértesacsa 0p
 14. Vértesacsa 0p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 3. forduló

Az eddig hibátlan lajoskomáromiak szombaton hazai pályán folytathatják a menetelést a Dég ellen. Ehhez persze könnyen lehet, hogy a dégieknek is lesz egy-két szavuk, hiszen a legutóbbi meccsükön gólfiesztát rendeztek.

A többi mérkőzést vasárnap rendezik ebben a csoportban. Ezen a napon a kétarcú Kőszárhegy azt a Rácalmást fogadja, amely eddig mindkét meccsén sok gólt szerzett. Az esélyek az almásiak sikerét ígérik.

A Vajta a Cecével játszik szomszédvár rangadót, tavaly ilyenkor megosztoztak a pontokon a csapatok. Most aligha lenne boldog bármelyik együttes a döntetlennel, hiszen mindkét gárda csak egy pontot gyűjtött eddig.

Ugyancsak két egypontos alakulat méri össze egymással az erejét Szabadegyházán. A korábban a vármegyei első osztályban vitézkedő együtteshez a Kulcs utazik vendégségbe.

A lepsényiek a legutóbbi fordulóban megtorpantak a lendületes kezdést követően, most pedig újabb komoly erőpróba vár rájuk. Ezúttal a kiváló erőkből álló Nagylók utazik hozzájuk.

A Kisláng számára papíron nem okozhat gondot az Alap legyőzése. Persze az alapiak aligha feltett kézzel várják az összecsapást, ám meglepetés volna, ha akár egy pontot is elcsípnének.

A meglehetősen jól kezdő újonc, a Tác-Csősz a sárszentágotai katlanban fog vendégszerepelni. Igazi ki-ki mérkőzést játszhatnak egymással a felek.

2023. 09. 16. szombat 16:00
Lajoskomárom II. – Dég

2023. 09. 17. vasárnap 16:00
Kőszárhegy – Rácalmás
Vajta – Cece
Szabadegyháza – Kulcs
LMSK – Nagylók
Kisláng – Alap
Sárszentágota – Tác-Csősz

A tabella állása a 2. forduló után:

 1. Kisláng 6p
 2. Lajoskomárom II. 6p
 3. Tác-Csősz 4p
 4. LMSK 4p
 5. Rácalmás 3p
 6. Dég 3p
 7. Kőszárhegy 3p
 8. Nagylók 3p
 9. Alap 1p
 10. Cece 1p
 11. Vajta 1p
 12. Sárszentágota 1p
 13. Szabadegyháza1p
 14. Kulcs 1p

Nyitókép: Sárosd

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?