Cseszneki góljával nyert az Iváncsa!

NB III

Győzelemmel hangolt az Újváros elleni derbire Domján Attila legénysége.

Az Iváncsa tudósítója így írt:

“Kellemes őszi időben, nehéz mérkőzés várt csapatunkra a masszív Rákosmente ellen. Nem könnyítette helyzetünket, hogy a szépen lábadozó Balogh László mellett a súlyosabb bokasérülést szenvedő Szellák Somát is nélkülöznünk kellett.

Az első percekben a vendégek igencsak aktívan kezdtek, sikerült is meglepniük bennünket, olyannyira, hogy ha Prokop nincs a helyén, a vezetést is megszerezhették volna.

Ezt a nagyjából 5 perces periódust átvészelve, szépen lassan kezdtük átvenni a játék irányítását, és a kezdeményező fél szerepét.

Az első igazán komoly iváncsai helyzetre a 11. percig kellett várni, ekkor egy szép bal oldali támadást vezettünk, Fekecs centerezett középre, a hosszún érkező Szauter viszont nem találta el a kaput.

A főleg lapos passzokkal, kombinatívan játszó csapatunk szépen lassan felőrölte ellenfelét, és a 21. percben a vezetést is megszerezte: Cseszneki tört előre lendületesen, Hujberrel kényszerítőzött, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a hosszú felső sarkot – Tetszetős játék, szép gól volt! 1-0.

Pár perccel később, könnyen lehet, hogy Szauter mentette csak meg az újabb góltól az RKSK-t! Balszerencsénkre, csapatkapitányunkat találta telibe Domokos életerős, jól helyezett lövése – Nem kizárt, hogy “gólba tartó” labda volt!

Bő fél óra után kezdtek éledezni a vendégek, akik az első perceket leszámítva nem igazán jutottak el Prokop kapujának előterébe.

A 38. percben egy gyengén elvégzett szögletünk után iramodhatott meg az RKSK, de az időben visszazáró védőinknek is köszönhető, hogy egy gyenge, 18-20 méteres lövéssel tudták csak befejezni az akciót.

Az előbb említett RKSK-lehetőséget keretbe foglalta egy-egy Vallejos próbálkozás. Balszélsőnk előbb Csenszekitől kapott egy szép labdát, amit balról, élesen előtt a vendég kapu előtt; majd a félpályánál labdát csenő Hujber várta be Vallejost, aki a tizenhatoson belülre lépve, balról, laposan, úgyszintén célt téveszztett.

A félidő utolsó perceiben ismét a vendégek kerültek fölénybe: Előbb Varga Bence mentett nagyot a tizenhatos előterében, lezárva egy keresztpassz útját, majd a góllövő listát vezető Kokenszky lekészítését követően a társ erős lövése okozhatott volna bonyodalmat, amennyiben eltalálja Prokop kapuját.

A szünet után sokáig mezőnyben folyt a játék, egymás hiábit próbálták kihasználni a felek. Az 52. percben Szauter kapart ki magának egy helyzetet a jobb szélen, Hujbernek készített elő, aki 18-20 méterről lőtt fölé.

Négy perc elteltével egy jobb oldalról beívelt vendégszabadrúgás lecsorgott a hosszú oldalon, a ksiebb kavarodás végén leadott, lapos lövés szerencsére elkerülte Prokop kapuját.

Ezt követően igazán komoly lehetőséget a 74. percig egyik kapu előtt sem jegyezhettünk fel. Ekkor Vallejos teremtette meg magának a helyzetet a bal oldalon, az ötös sarkáról löbbölte volna a berobbanó Killer fejére a labdát, ám kicsit elmérte azt – Ígéretes sansz volt!

Három perc elteltével ismét Vallejos volt a főszereplő, aki miután lefülelt egy vendég labdakihozatalt, lendületesen tört előre, ám kisodródva, nagyjából 10 méterről fölé lőtt.

A rendes játékidő utolsó percei ezúttal is a vendégekről szóltak, akik mindent egy lapra feltéve igyekeztek egyenlíteni. A 84. percben mintegy 30 méterről leadott Kokenszky-szabadrúgás tornáztatta meg a végig magabiztos Prokopot. Kapusunknak aztán a 89. percben is védenie kellett egy nagyot.

A slusszpoén a miénk lehetett volna, miután már a hosszabbításban egy Aradi – Killer – Domokos – Killer kombináció végén kilépő csatárunkat tarolták el a vendégek a tizenhatoson belül – Büntetőt lőhettünk!
A labda mögé Killer ált, lapos, gyengén helyezett lövését viszont Ordasi védeni tudta – Maradt az egy gólos különbség.

Összeségében talán helyén való, hogy elmondhatjuk, győzelmünk így is megérdemelt, már csak a komolyabb lehetőségek számát nézve is.
Fontos három pontot szereztünk, egy kellemetlen ellenféllel szemben!

Az őszi idény ezzel papíron véget ért, ám mivel kettő fordulót előrehoztak a tavaszi szezonból, a jövő héten megyei rangadóra készülhetünk a Dunaújváros ellen!”

Iváncsa KSE – Rákosmente KSK 1-0 (1-0)
Iváncsa, vezette: Gáspár András

Iváncsa: Prokop – Madarász, Aradi, Varga, Fekecs, Pribék, Domokos, Szauter (Killer, 67.) Cseszneki (Király, 90.), Vallejos (Nyul, 86.), Hujber. Vezetőedző: Domján Attila
RKSK: Ordasi – Nagy, Lucz (Tóth, 70.), Horváth G., Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Vattai, Kiss D. (Peszmeg, 46.), Horváth P. Vezetőedző: Gálvölgyi István

Gól: Cseszneki (21.)

Vélemény, hozzászólás?