Az éllovas otthonában győzött az Iváncsa!

NB III

Hőstettet hajtott végre az Iváncsa KSE csapata, mely megyei riválisát, a Dunaújvárost megelőzve bejelentkezett a bajnoki címért.

Az Iváncsa tudósítója így fogalmazott:

“Több maródi, meghatározó játékosunk hiányában, az U19-ből felhívott Balogh Bálinttal, Juhász Bencével és Balla Patrikkal a kispadon utaztunk Tiszakécskére, a 17. fordulóból elhalasztott bajnoki pótlására. A listavezető TVSE az ősszel nyerni tudott Iváncsán, a bajnoki címre, és az ezzel járó feljutásra hajt, így talán mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos volt ez a találkozó a hazaiaknak, akik fej-fej mellett haladnak a PMFC-vel az élen.

A Dániel – Kónya, Aradi, Kertai, Fekecs – Imrik, Hauser, Pribék, Folmer (Majláth, 72.), Varga B. (Fazekas, 80.) – Balogh L (Balogh B., 93.). összeállításban kezdtünk.
A találkozó nagyon nem kezdődött jól a számunkra, hiszen a hazaiak egy kisebb védelmi tanácstalanság után szép lövéssel megszerezték a vezetést, 1-0. Ami ez után következett, az egyértelműen hidegzuhanyként érte a vendéglátókat! Varga Bence miután átkígyózott a tiszakécskei védelmen, az utolsó ember felvágta, így jöhetett az egyébként teljesen jogos büntető, melyet Imrik magabiztosan be is vágott, 1-1. Nem sokkal később ismét Imrik lett az egyik főszereplő, miután balról remekül ívelt szögletből Aradi fejére, aki a kapuba csúsztatott, 1-2.

Fordításunk alaposan megzavarta a hazaiakat, akik bő egy óra után kezdtek csak magukra találni. Addig Balogh a második félidő elején akár növelhette volna az előnyünket is, de ravasz lövése pár centivel elkerülte a kaput. Vezettünk még ígéretes támadásokat, ám amikor a Tiszakécske mindent egy lapra feltéve jött előre, hősiesen védekezve álltuk a sarat. Ahogy a mondás is tartja: “Jó csapatnak van szerencséje!” – Elhihetjük, hogy jó csapatunk van, amely hatalmas bravúrt végrehajtva, megérdemelten (!) elhozta mindhárom pontot a Tisza-partjáról!

A csapat fantasztikus pillanatokat szerzett szurkolóinak. A három pont nagy lökést adhat a fiúknak; egyébként pedig azt is jelenti, hogy megelőztük a Dunaújváros együttesét, és a dobogó harmadik fokán az Iváncsa áll! Fantasztikus délután volt, mely egy közös vacsorával zárult a Csalánosi Csárdában.”

Duna Aszfalt TVSE – Iváncsa KSE 1-2 (1-2)
Tiszakécske, vezette: Jakab Árpád

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Oláh (Benkő 46.), Juhász (Mihály 70.), Tölgyesi, Puskás, Polyák, Pintér, Kardos, Markó, Ludánszki, Kocsis (Kalmár 59.). Vezetőedző: Szabó István László
Iváncsa KSE: Dániel – Balogh L. (Balogh B. 93.), Kertai, Kónya, Hauser, Imrik, Varga (Fazekas 80.), Fekecs, Aradi, Folmer (Majláth 72.), Pribék. Vezetőedző: Domján Attila

Gól: Markó (9.) illetve: Imrik (18.), Aradi (30.)

Forrás: Iváncsa KSE
Fotó: Varga Luca

Vélemény, hozzászólás?