A kormány 9 milliárd forintos támogatásból újult meg az NB III-as csapat sportkomplexuma

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Minden igényt kielégítő körülmények között készülhet a középcsapat.

Karcag csapata az NB III. Észak-Keleti csoportjában vitézkedett a legutóbbi szezonban. A 16 csapatos bajnokság középmezőnyében, a nyolcadik helyen zárt az együttes.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település labdarúgócsapata 30 mérkőzésen 44 pontot gyűjtött. A gárda kettővel több meccset nyert meg, mint amennyit elvesztett, szám szerint 12-t. Emellett nyolc alkalommal döntetlent értek el Varga Attila tanítványai.

Az együttes legnagyobb sztárja a legutóbbi szezonban az az Andric Nemanja volt, aki a Győri ETO FC csapatával bajnoki címet nyert az NB I-ben, de megforduló az Újpest és a Balmaz Kalmilla Gyógyfürdő csapatában is az elsőosztályban.

A 37 éves játékos azonban távozott a csapattól. Nem marad a csapat kötelékeiben Aszalos Richárd, Csiki Norbert, Erdei Martin, Kovács Dániel, Kristóf Márk, Pataki Zalán és Süveg Nándor sem.

A gárda már el is kezdett gondoskodni a távozók pótlásáról.

“Négy év után tér vissza Karcagra Bernáth Ákos, aki a legutóbbi idényt Tiszafüreden töltötte. A bajnok Putnoktól teszi át székhelyét a Nagykunságba Szabó Kornél, miközben Szakács Levente a DVSC II. színeit cseréli. Végül, de nem utolsósorban klubunk a megszűnő Körösladánytól is igazolt, Talpalló Norbert személyében tapasztalt támadót szerződtettünk” – áll a klub közösségi oldalán.

A felkészülést már megkezdte a karcagi együttes. Az FTC II. ellen súlyos pofont kapott a csapat, 2-2 után 6-2-re kapott ki június végén.

Néhány nappal ezelőtt Mezőkövesdre látogatott a Karcagi SE. Az NB II-es együttes ellen zárt kapus meccsen 2-0-ra vesztettek a karcagiak.

A találkozó után az együttes trénere, Varga Attila levonta a tanulságokat. Túl szűk a keret, szükség van még új játékosok igazolására, amin már gőzerővel dolgoznak.

Harmadik mérkőzésükön sem a megújult létesítményben játszott a karcagi futballcsapat, ezúttal a Tiszaföldvár SE otthonában lépett pályára az alakulat. A karcagiak 2-1-es hátrányban voltak a félidőben, de 3-2-re fordítottak és nyertek.

A bajnokság kezdetéig lényegében vadonatúj csapatot kell építenie Varga Attilának, nyilatkozta az edző a mérkőzést követően. Az első tizenöt percben motiválatlannak látta a játékosait, de az ivószünetben tartott eligazításnak köszönhetően fordítani tudtak.

A körülmények ideálisak Karcagon

A körülmények pedig adottak ahhoz, hogy jól szerepeljen a csapat. Felújították ugyanis a pályájukat, az öltözőt, és edzőközpontot is kapott Karcag városa.

Az ősztől is az NB III-ban szereplő csapat sportkomplexuma 9 milliárd forintból újult meg.

“Finoman ívelt faszerkezetek, friss színek és funkcionális terek telhetnek meg élettel, átadták ugyanis Karcag újjáépített Sportpályáját” – írta meg a magyarepitok.hu.

Karcag Városi Önkormányzata még 2022 tavaszán adott megbízást a komplexum megépítésére. Ezt a LINERA Mérnöki Iroda Kft. tervei alapján a ZERON Zrt. és Prím Építő Kft. konzorciuma vitelezhette ki.

“Sok helybéli számára volt kiemelt jelentőségű a Sportpálya, hiszen többen is innen indították sportkarrierjüket, vagy szereztek a sportnak köszönhetően életre szóló élményeket” – tették hozzá a közleményben.

A sportkomplexum azonban már elavult volt, és nem tudták a terei kiszolgálni a mai igényeket. A város vezetése ezért döntött úgy, hogy fel kell újítani.

Karcag városa nem csak labdarúgó pályával és lelátóval, valamint fedett műfüves pályával és öltözővel gazdagodott. Épült futópálya, konditerem, asztalitenisz-, birkózó és squashterem is. Ezen felül szálláshelyek is épültek, ahol akár edzőtábort is lehet tartani.

Az épületek látványának megújítására is ügyeltek. A vizuális élményről íves, ragasztott fatartós szerkezetekkel gondoskodtak.

“Ezek és az általuk keltett dinamikának kontrasztot adó 1800 m2 tégla homlokzatburkolat egyaránt az arculattervezőként közreműködő Turi Attila alkotásai. A Főépület tetejére 50 kWh kapacitású napelemrendszer került, amely az épületek hőszivattyús fűtésével együttműködve biztosítják a hosszútávú gazdaságos és a lehető leginkább klímasemleges fenntartását” – olvasható a Magyar Építők cikkében.

A kormány 9 milliárd forintos támogatásából készült el a Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont. Ez az Erzsébet-liget projekt első fejlesztése.

Karcag polgármestere, Szepesi Tibor hangsúlyozta, a magyar sportnak több utánpótlásválogatott versenyzőt adott a település labdarúgás, kosárlabda, birkózás, karate, triatlon és asztalitenisz tekintetében is. Varga Kevin is Karcagon nevelkedett, akit a település első embere a felnőtt labdarúgó válogatott alapjátékosának titulált.

Ez a kijelentés a tekintetben sántít, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretébe nem került be Varga Kevin.

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?