Hrutka János szerkesztett képpel bizonygatja, hogy a gyerekek Szoboszlai és Gulácsi mezben rohangálnak Ronaldo és Messi helyett

Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Saját bevallása szerint nem talált más képet, de azért bizonygatja az igazát.

Hamis dilemma elé állítja követőit Hrutka János, a 24-szeres magyar válogatott labdarúgó. Annak idején játszott a Ferencváros, az MTK, a Vasas és a Budapest Honvéd színeiben is, de lehúzott egy szezont a Kaiserslautern csapatában is.

Mostanában sportmenedzserként és szakértőként tevékenykedik különböző csatornáknál és lapoknál. Gyakran sarkos véleményt fogalmaz meg a saját közösségi oldalán is.

Most azt a kérdést tette fel követőinek, amely szerint minek kellene örülnünk jobban. Ha nagy matekozás után továbbjutunk legjobb 16 közé, és ott egy nagy csapat ellen kiesünk, vagy ha

“adunk egy újabb fantasztikus élményt, egy újabb 100. perces eufórikus hangulatot, örömöt a jövő nemzedékének? Újabb hősöket, még több példaképet, akiket most már büszkén követ, visel magán minden magyar gyerek.”

Furcsa, hogy ilyen hamis dilemma elé állította Hrutka a követőit, hiszen a nagy számolgatás után, például ha az angolok vagy a portugálok megnyerik az utolsó csoportmeccsüket, Cristiano Ronaldóékkal meccselhettünk volna a nyolcaddöntőben. Nem kellett volna tehát vagy kapcsolatot tenni a két opció közé.

Hrutka szerint megfordult az arány:

“eltűntek Ronaldók, Messik, Haalandok, lettek Szoboszlaik, Gulácsik, Schäferek.”

Ezt a mikrokörnyezetében tapasztalt személyes élményével támasztotta alá. Azt írta, amikor július elején a Testnevelési Egyetemen járt, az aulában egy nagy gyereksereg érkezett felügyelőikkel. Azt állítja, szinte kivétel nélkül mindegyik lurkón valamilyen mez volt.

“Egy Szoboszlai, még egy, hoppá, egy Schäfer, ott meg egy Gulácsi, még egy Szoboszlai. A sor végén pedig egy Barcelona mez kullogott.”

A kissé forgatókönyv-szerűen megírt jelenetet azonban nem dokumentálta a minden bizonnyal zsebében lapuló okostelefonjával. E helyett közösségi oldalára egy interneten talált képet töltött fel, amiről még a Holdról is látszik, hogy szerkesztett.

A kép készítője, Séra Attila is felbukkant a komment szekcióban. Elárulta, hogy a képen valójában angol gyerekek vannak Liverpoolban, Szoboszlai mezben. Hozzátette, egy szerkesztett képről van szó, a gyerekeket még ő fényképezte Szoboszlai első meccsét követően. Hrutka szerint ez azonban semmit sem bonyolít.

“Nem volt más kép fent, amit használni lehetett volna, a történetből semmit sem vesz el…” – írta.

Érdekes, hogy ha ő sem tudott ilyen képet készíteni Magyarországon, magyar gyerekekről, és az interneten sem talált ilyen fotót, akkor vajon hol vannak ezek a gyerekek? Mindannyian láthattunk már olyan lurkókat, akik a magyar válogatott meccsén magyar válogatott mezben szurkoltak, ám azt állítani, hogy a külföldi sztárok helyett többségében magyar mezben rohangálnak a kicsik, erős túlzásnak tűnik.

Séra Attila azt is felvetette, hogy bár az összes válogatott mérkőzésen ott van, nem tudott készíteni hasonló képet a Hrutka által írt gyerekekről. Azt is furcsállta, hogy Hrutka nem tudta igazolni az állítását egy valódi képpel.

A szakértő által feltöltött képen nemhogy a gyerekek tűnnek a környezetbe retusáltnak, még a gyalogátkelőhely eredetisége is megkérdőjelezhető. Nem kell informatikai szakembernek lennie senkinek ahhoz, hogy lássa, az ezen a linken elérhető “fénykép” nem valódi.

Nyitóképünk illusztráció, forrás: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?