Vizsgálja az MLSZ a 43-1-es U14-es meccset, a győztes csapat jobb gólkülönbséggel lett bajnok

Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Egészen meglepő történéseket követően cserélt helyet az éllovas és a második helyezett a záró fordulóban.

A Bács-Kiskun vármegyei U14-es bajnokság kiélezett küzdelmet hozott. Az utolsó előtti fordulóban a Miklósi GYFE hazai pályán legyőzte az addig listavezető Kerekegyházi SE együttesét, és átvette a vezetést.

A két csapat ugyanúgy 13 meccset nyert meg, 1-szer játszott döntetlent és 1-szer szenvedett vereséget, így egyaránt 40-40 ponttal rendelkeztek a szezonzáró előtt. A Miklósi GYFE gólkülönbsége ekkor +130 volt, a Kerekegyházi SE-nek pedig +90.

1. Miklósi GYFE 15 meccs, 13 győzelem, 40 pont, 140-10-es gólkülönbség (+130)
2. Kerekegyházi SE 15 meccs, 13 győzelem, 40 pont, 105-15-ös gólkülönbség (+90)

Joggal hihette azt a Miklósi GYFE csapatának minden tagja és szurkolója, hogy ha nyer a csapat a 2024. május 25-én 10:00-kor kezdődő mérkőzésen, a Nyárlőrinci LSC ellen az utolsó játéknapon, akkor bajnok. Ez így is történt, a találkozót Mizsei Barnabás 61. percében szerzett góljával behúzta a Miklósi GYFE.

Csakhogy az ezzel párhuzamosan futó Kerekegyházi SE – Pálmonostora SE meccsen potyogtak a gólok. A félidőben már 23-1-re vezettek a kerekegyháziak, a vége pedig éppen 43-1 lett.

A gólzáporos sikernek köszönhetően eggyel jobb lett a Kerekegyházi SE gólkülönbsége, ez lett a csoport végeredménye:

1. Kerekegyházi SE 16 meccs, 14 győzelem, 43 pont, 148-16-os gólkülönbség (+132)
2. Miklósi GYFE 16 meccs, 14 győzelem, 43 pont, 141-10-es gólkülönbség (+131)

Bár kétségkívül a Pálmonostora SE nem képviselt hatalmas játékerőt, hiszen az utolsó helyen zárt három ponttal, ennyire azért még nem kapott ki a pontvadászat során. Többször is alaposan kitömték a csapatot, de egy 27-0-ás vereség volt egyedül az a találkozó, ahol eddig 19 gólnál többet kaptak. A többi meccsen azért megúszták 20 bekapott gól alatt.

Érdekesség, hogy a Kerekegyházi SE sem szokott 43 gólt rúgni egyetlen bajnoki mérkőzésen. Korábban egyszer még az ősszel nyert 20-4-re a csapat a Helvéciai SE ellen, ezt leszámítva azonban sosem rúgott 15 gólnál többet.

A hang.hu azt írja, hogy az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága jelezte, vizsgálatot folytatnak a Kerekegyháza-Pálmonostora mérkőzés kapcsán. Nem ez az egyetlen hasonló ügy azonban, ami napvilágot látott a napokban. 

Ahogyan azt korábban megírtuk, Détári Lajosék a vármegye négyben kerültek hasonló helyzetbe, mint a Miklósi GYFE. Azt az esetet is vizsgálja az MLSZ.

Mi lehet a megoldás?

A megoldást az jelenthetné, ha nem a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény rangsorolna két azonos pontszámú csapat között. Sokkal reálisabb felmérni a két csapat közötti tudáskülönbséget az alapján, hogy két mérkőzésen mit játszottak egymás ellen, mint hogy ki tömte ki jobban az éppen létszámhiányban szenvedő kiscsapatokat.

E tekintetben a Miklósi GYFE jönne ki jobban ebben az esetben. A Kerekegyházi SE otthonában játszott mérkőzésen ugyanis ősszel döntetlen született, tavasszal pedig 2-1-re győzött a Miklósi GYFE a két csapat rangadóján.

Meglehetősen ritka, hogy két csapat között nem lehet dönteni az egymás elleni mérkőzés alapján. Még az is igazságosabb volna, ha az idegenben rúgott gólokat is figyelembe vennék, vagy akár azt, hogy melyik csapat kapott kevesebb lapot egymás ellen – így elejét lehetne venni az ilyen furcsa eseményeknek.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?