Szívbemarkoló: Visszalépett a Balatonalmádi SE!

Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Megnyerték a vármegyei első osztályt, feljutottak az NB III-ba, aztán jött a feketeleves…

Lelombozó sorok olvashatók a Balatonalmádi Sportegyesület közösségi oldalán. A döntés hétfőn született meg a csapat jövőjét illetően.

Mint ismert, a balatonparti együttes már az utolsó forduló előtt bebiztosította bajnoki címét a Veszprém vármegyei első osztályban a Fűzfői AK előtt. A Balatonalmádi végül 30 mérkőzésen 74 pontot gyűjtött, így osztályozót játszhatott az NB III-ba jutásért.

A csapat ellenfele az Ózd-Sajóvölgye volt, amely az első mérkőzést 3-2-re megnyerte. A Balatonalmádi játékosai bosszankodhattak, mivel kétgólos előnyt tékozoltak el, ráadásul ellenfelük a 66. perctől emberhátrányban játszott, mégis tudott ezt követően két gólt rúgni.

A visszavágóra azonban nagyon felszívta magát a Balatonalmádi. A gárda két gólt rúgott, miközben egyet sem kapott, így megnyerte a párosítást, és feljutott az NB III-ba.

Ez volt az első alkalom, hogy a balatonparti együttes megnyerte a vármegye egyes bajnokságot, így értelemszerűen először szerepelhetett volna a harmadosztályban. A csapat vezetése időben nevezett az NB III-ba.

Bár minden követ megmozgattak, hogy előteremtsék a magasabb osztály infrastrukturális előírásainak biztosítását és az anyagi feltételek előteremtését, az élet közbeszólt. A Balatonalmádi SE közleményében úgy fogalmazott, hogy:

“…sajnálatos módon szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy az NB3-as bajnokság anyagi hátterét egyesületünk nem, vagy csak nagyon kockázatos módon tudja előteremteni.“

Hozzátették, hogy a legfontosabb számukra az, hogy az egyesületben sportoló közel 300 gyermek valamint 50 felnőtt számára stabil és biztonságos hátteret tudjanak biztostani. Ez volt ugyanis az elmúlt évek sikereinek alapja.
Végül a vezetőség úgy ítélte meg, hogy az NB III-as indulás ezt a stabilitást kockáztatná. Az a döntés született tehát, hogy a Balatonalmádi SE visszalép az NB III-tól.

“Végtelenül csalódottak vagyunk…. Az Egyesület vezetősége, szakmai stábja, játékosai nagyon szerettük, akartuk volna a magasabb osztályban való megmérettetést. A következő évadban a vármegyei I. osztályú bajnokságban ismét meghatározó csapatként kívánunk szerepelni! Kérjük Szurkolóink megértését!” – zárul a közlemény.

Lehetséges, hogy nem minden szurkoló értett egyet a döntéssel. A csapat ugyanis korlátozta, hogy ki szólhat hozzá a bejegyzéshez, amire az elmúlt hetekben nemigen volt példa.

Időközben kiderült az is, hogy mely csapat indulhat a Balatonalmádi megüresedett helyén.

Nemrég megírtuk, hogy egy Fejér vármegyei településen nem lesz vármegye egyes csapat ősztől. Az okokról ebben a cikkben lehet olvasni.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?