Zsinórban 20. győzelmét aratta a Bicske hazai pályán

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Főnix elleni diadalt követően jó hangulatban készülhet a Bicske az osztályozókra.

A Bicske tudósítója így írt:

“Nyárias meleg, remekül előkészített pálya, szép számú lelkes és hangos publikum, minden adott volt egy öröm- játékra a már bajnok hazai csapat otthonában vasárnap késő délután. Ott, ahol a szurkolók már két hete viselik boldogan és büszkén a sárga-arany “Bajnokcsapat” feliratú pólókat.

Móri sérülése miatt Vukmir Dragan szakmai igazgató ezúttal a Zelizi 8 – Solt 8, Sötét 8, Molnár 8, Madarász 8 – Nagy 7, Lak 7, Varga 8 – Tornyai 8, Rigó 8, Peinlich 7 összetételű kezdőt nevezte, csereként Valentics 8 (55.p. Peinlich helyett), Takács 7 (61.p. lak helyett), Farkas 0 (79.p. Tornyai helyett), Cserkuti 0 (84.p. Nagy helyett) és Szekeres 0 (84.p. Solt helyett) kapott lehetőséget. A tapasztalt Závotka Csongor sípszavára vonultak a zöld gyepre a csapatok. Az alaposan megfiatalított vendégek sokáig nem tisztelték a bajnokot, főleg az első játékrészben.

A 9. percben Nagy indította Vargát, akinek lövését Barsch szögletre mentette, a beívelést Tornyai fölé fejelte. Negyedóra elteltével Kertész nagy lövéssel tesztelte Zelizit. A 18. percben Tornyai forgolódott a 16-oson belül, lövése a kapusról szögletre pattant. A 20.percben Tornyai ezúttal beadott, Peinlich perdítését a vendég védők a gólvonalról kivágták. Fél óra elteltével Lak szerelte Jámbort, a “spori ” szabálytalannak minősítette az esetet, a 18 méteres szabadrúgást Dencinger lőtte, a hazai kapus szögletre ütötte a labdát. A 35.percben Hegedüs lövése a léc tetejéről pattant ki. A 37. percben Tornyaiék “becsapdázták” a fehérvári védelmet, a labdaszerzés után Nagy kapott labdát a támadó térfél közepén, kilépett a védők között és a kiinduló kapus mellett a kapu közepébe lőtt (1-0). Két perccel később Ambrus jobb oldali beadását Willerding fejelte kapura, Zelizinek nagyot kellett nyújtózkodnia.

A II. félidőben az 57. percig kellett várni az első jelentősebb eseményre, ekkor a csereként beállt fiatal Valentics indította Vargát, aki beadott, Rigó pedig kapásból, gyönyörű mozdulattal lőtt a léc alá (2-0). A 69. percben Valentics futott el a bal oldalon, beadását Tornyai a kapus érintésével a rövid sarokba vágta (3-0). Három perc elteltével Varga bal oldali beadását Rigó ismét állítás nélkül, látványos mozdulattal lőtte a kapuba (4-0). A 78. percben Varga sokadik bal oldali beadását ezúttal Valentics juttatta a vendég kapuba (5-0). Ilyen arányban is megérdemelten győzött a bajnokcsapat, amely 2018 áprilisa óta sorozatban 20 bajnoki győzelemnél jár a bevehetetlennek tűnő Kerecsendi Kiss Márton utcai katlanban.

Az első félidőben még jól tartotta magát, sőt több alkalommal veszélyeztetett a fiatalokkal teletűzdelt Főnix. A második játékrészben már kidomborodott a nagyobb játéktudás az egyre inkább fáradó vendégekkel szemben és nem fért kétség a nagy arányú, megérdemelt hazai sikerhez. A BTC ezen a napon remekül kiszolgálta szurkolóit kiváló játékával.

A bajnokság zárófordulójában az aranyéremre áhítozó ifik június 1-én szombaton 10.00 órakor Lepsényben szerepelnek, majd 17.00 órakor a felnőttek következnek Baracson. Az osztályozókat június 4-én 10.00 órakor sorsolják az MLSZ-ben.”

Bicske – Főnix 5-0 (1-0)
Bicske, vezette: Závotka Csongor

Bicske: Zelizi – Sötét, Lak (Takács 60.), Madarász, Nagy D. (Cserkuti 83.), Peinlich (Valentics 55.), Solt (Szekeres 83.), Molnár V., Rigó, Varga Z., Tornyai (Farkas M. 78.) Vezetőedző: Dragan Vukmir
Főnix: Barsch – Ambrus, Totsche (Knausz 64.), Eckl, Kertész (Imrik 64.), Willerding (Fodor 64.), Hegedűs, Varga B., Dencinger, Jámbor (Csiba 46.), Martin (Hanzli 78.)

Gól: Nagy D. (37.), Rigó (57.), Tornyai (70., 72.), Valentics (78.)

Tudósított: Venczel József
Fotók: Juhász Alexandra Georgina
Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?