Fél tucatot lőtt a Mány a Pusztavámnak

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Jól sikerült szezonbéli utolsó hazai meccsük a mányiaknak.

A Mány tudósítója így írt:

“Vasárnap a 2018/19-es bajnokság utolsó, hazai mérkőzésére készült felnőtt csapatunk. Érdekessége volt a felvezetésnek, hogy ellenfelünk, a pont-azonossággal, szintén 48 ponttal álló Pusztavám csapata volt. Jó idő, jó talajú pálya, remek hangulat, és szép számú közönség várta a csapatokat. A mieink már két órával a kezdő sípszó előtt viccelve fotóztak, jó hagyományainkat folytatva, minden év utolsó hazai mérkőzésén hivatalos csapatkép készült az “utókornak”.

A Mány, egy híján a lehető legjobb keretével várta az “ellent”, akik bár jó minőséget képviselnek, az utóbbi időben szélsőséges eredményeket produkáltak a bajnokságban. De mivel a tabellán előttünk állt a Pusztavám, mindenképpen nehéz, kiegyensúlyozott mérkőzésre volt kilátás.

Minden adott volt a jó meccshez, jó, és látványos focihoz. Hudra Károly sípszavára indult meg a mérkőzés, ahol a mányiak, az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést. Érezhetően a vendégek gyors támadóikban bízva, megerősítették a védekezésüket, de már támadás-építésre vagy nem jutott energia, vagy már a középpályán megállította, a jól szűrő mányi középpályás-sor, a kibontakozni akaró támadásokat. A mieink koncentráltan, jó mentalitásban vették fel a “kesztyűt”, és már a 9. percben Mészáros Tomi góljával megszerezték a vezetést, 1-0!

Érezni lehetett, hogy a 3 támadósra bővült játékunk felőrli a vendégek zárt védekezését, jöttek sorban, a lendületes támadások, volt szélső játék, szép egyéni megoldások, és még talán a semleges nézők is élvezhették ezt a jellegű, őszinte megyei focit.  Radovics Marci egy ilyen remek támadásból lőtte a csapatunk második gólját a 34. percben, 2-0! Aztán hogy folytatódjon az “attak”, egy újabb huszáros rohamot akasztottak meg a vendégek, igaz szabálytalanul, és a jogosan megítélt büntetőt, Hajdú Máté könyörtelen higgadtsággal bombázta a bal felső sarokba, 3-0!

Még záróakkordként kimaradt két ordító helyzet, de a szünetre vonuló csapatot taps kísérte az öltözőbe, hiszen a szurkolóknak is tetszett a lendületes támadó-foci.

A pauza igazából csak tényleg pici szünetre volt jó, mivel minden ott folytatódott, ahol az első 45. percben véget ért: a mieink kapujukhoz szegezték a vendégeket, sorra alakították ki a jobbnál jobb lehetőségeket. Az 52. percben ez gólban is megmutatkozott, hiszen Mészáros Tomi csavart egy remek szabadrúgást a kapu jobb oldalába, 4-0!

Szépen, ahogy illik, elkezdtünk mindenkinek játék-lehetőséget biztosítani, így jöttek a cserék, akik persze ugyanúgy mindent megtettek a különbség növeléséért. A 63. percben Nagy Márkó mattolta a vendég védelmet, bő öt perc múltán pedig Radovics Marci duplázta meg góljai számát, 6-0!

A záró negyedóra is tartogatott izgalmakat, hiszen a 85. percben a vélt, vagy valós játékvezetői döntésre reagáló, Rimele “Dave”-et kiállította Hudra spori, két perc múlva pedig tizenegyeshez jutottak a vendégek, de ezt a pár perce beálló, örökifjú Sátori Viki parádés mozdulattal védte ki.

Maradt a 6-0, igazi focimatiné, ahol a játékhoz fűződő “viszonyunk” adta ezen a napon az igazi különbséget. Egyszerű képlet volt: a Mány focizni, győzni akart, a Pusztavám ma rövidebb volt, minőségben és akaraterőben is.
A vendégekkel mindig jó, és változatos mérkőzéseket játszunk, és biztosak vagyunk benne, hogy ez így lesz a jövőben is, mert ebben az osztályban a Pusztavám karizmatikus, igazi “mérleg-nyelve” csapatnak számít.

A mieink csapatként, nagy elánnal és odaadással játszottak, és szerezték meg 10. (!) tavaszi győzelmüket. Nem szoktam agyon-dicsérni a “fiainkat”, most sem teszem, de ez a mérkőzés igazi csapatmunka volt, jó volt ezen a vasárnapon játékosnak, vezetőnek, szurkolónak, pályamunkásnak, rendezőnek, büfésnek lenni.

A mérkőzés után, szintén hagyomány gyanánt, és mert hálás köszönettel tartozunk a közegnek, a csapat megvendégelte szurkolóit egy Mohácsi Geri által főzött finom babgulyásra, méltóan zárva a hosszúra nyúlt, tavaszi, hazai futball-idényt. Köszönjük mindenkinek, aki segít, bátorít, és mellettünk van, cseppet sem egyszerű társadalmi munkánkban!

A 30., záró fordulóban szári barátainknál van “jelenésünk”, igazi presztízs derbi várható, komolyabb tétek nélkül, az “építkezés” és a jövőbe látás reményében… Vasárnap: Szár KSE-Mányi TK, felnőtt bajnoki, 17 óra!

Hazai meccsek, amikre szívesen látunk benneteket:
Mány-Bakonycsernye, ifi meccs, szerda 17:30
Mány-Pusztavám, serdülő U14, péntek, 17:30″

Mány – Pusztavám-Jüllich 6-0 (3-0)
Mány, vezette: Hudra Károly

Mány: Szabó T. (Sátori 59.) – Radovits, Csitári, Mohácsi, Rimele, Szabó L. (Schnobl 76.), Jakab (Apostagi 59.), Radovics, Hajdú (Magony 75.), Mészáros T. (Nagy M. 54.), Radovits Á.
Pusztavám-Jüllich: Kummer – Rozembaum, Véninger, Katóka, Kertai, Májer, Lascsik, Katóka, Kiss (Nicolas 56.), Kocsis, Rácz.

Gól: Mészáros T. (9, 52.), Radovics (30.), Hajdú (34.), Nagy M. (63.), Mészáros (52.)
Kiállítva: Rimele (85., Mány)

Mány

kép 1 / 16

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?