X. Zeus Old Boys Kupa szombaton Dunaújvárosban!

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Komoly múlttal rendelkező öregfiúk kupára kerül sor szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban. Ismert a 12 csapat részvételével megrendezésre kerülő torna programja.

“Tíz év, 120 csapat, 300 mérkőzés, 5400 perc, 90 óra, közel négy nap tiszta játékidő, ezt teljesítettük veletek eddig és idén tovább kívánjuk javítani a statisztikákat! 2016. december 17-én szombaton, a Dunaújváros Sportcsarnokban a 35 év feletti amatőr kispályás labdarúgók ismét pályára lépnek, hogy visszatérjenek, ha csak egy napra is a legendás idők… Egy év tízede indítottuk útjára a 35 év felettiek kispályás labdarúgó kupáját, hogy a karácsonyi előtti hétvégén az örökifjú „veteránokat” újra a pályára hívjuk. Tervünk az volt, hogy találkozzanak egykori csapattársak, barátok, ismerősökkel és egy pár szót váltsanak az újbóli találkozás során. Célunkat nemcsak elértük, hanem messze túlszárnyaltuk, hiszen már nem csak egy baráti rendezvény, hanem presztízs torna, a ZEUS Old Boys Kupa. Olyan egykori kiválóságok léptek már pályára Dunaújvárosban a ZEUS Kupán, mint Búzás Attila, Salamon Miklós, Jenei Ottó, Baranyai Pál, Bobory Balázs, Szalai Tamás, Jávor István, Ruppert Gábor, Freppán György, Szatnó Miklós, Bárányos Zsolt, Král László, Boldoczki Sándor, Miskovicz Bálint, Sowunmi Thomas csak hogy néhány kiváló játékost említsünk.

A csütörtöki technikai megbeszélést és a sorsolást követően elkészült a menetrend, ahol a gárdákat három (négycsapatos) csoportba osztottuk. A csoportokból az első két helyezett, valamint a két legjobb csoportharmadik jut be a legjobb 8 csapat közé, vagyis az egyenes kieséses szakaszba. Azok az alakulatok, akik nem jutnak, tovább azok pedig a Corso vigaszágon folytathatják a küzdelmet. A csoportmérkőzések december 17-én reggel fél kilenckor kezdődnek a Dunaújváros Sportcsarnokban, az egyenes kieséses szakasz pedig délután négy órától, este 18.00 óráig tart. Az este csúcspontja a bronzmérkőzés és utána az aranymérkőzés, majd az azt követő díjkiosztó lesz.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az első három helyezett együttest oklevéllel, éremmel, kupával és pezsgővel díjazza, valamint a legjobb játékost, kapust, gólkirályt és a legidősebb játékost külön elismerésben részesíti.

Töltsük együtt a karácsony előtti utolsó szombatot december 17-én, a Dunaújváros Sportcsarnokban, ünnepi hangulatban és nézzük meg az év utolsó góljait!

petrasPetrás Gábor (DLSZ főszervező): Fantasztikus öröm a szövetség számára, hogy Jubileumot tudunk ünnepelni Dunaújvárosban, hiszen 10. alkalommal szervezzük meg a 35 év felettiek kupáját az amatőr kispályás labdarúgó csapatok, baráti társaságok számára. A szövetség legfontosabb törekvése, hogy az idősebb sportolókat, játékosokat újra a pályára hívja és sportolásra, megmérettetésre ösztönözze őket. Ezt tesszük december 17-én szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban, köszönhetően Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, aki egyben támogatója a rendezvénynek. A szövetség várja a nézőket szurkolókat a sportcsarnokba a X. Zeus Old Boys kupára reggel fél kilenctől, egészen este 19.00 óráig. Azt a benevezett csapatok minőségéből és az elmúlt éveket tapasztalataiból mondom, hogy nem lesz sétagalopp a kupa, hiszen az utóbbi idők egyik legerősebb mezőnye érkezik Dunaújvárosba. Természetesen a rendezvény ingyenesen tekinthető meg, a kilátogatók pedig az egész nap nyitva tartó pedig büfében frissíthetik fel magukat…

miklosMiklós István a Carissa Virág csapatvezetője: Ez egy régi baráti társaság, hiszen együtt nőttünk fel, együtt játszottunk a Carissa Virág csapatában, több mint 10 éven keresztül, valamint a nagy-pályán is csapattársak voltunk ez idő alatt. Csapatunkat Arth Imre barátunk támogatta, aki mindenben segítette a csapatot, hogy minél eredményesebbek legyünk. Ezt szeretnénk egy kicsit újra felidézni, ezeket a régi szép emlékeket és újra felhúzni a Carissa mezt, együtt lenni és játszani a barátokkal. Egy másik fontos apropója is van, hogy újra együtt leszünk mégpedig, hogy egykori barátunkra, a csapat hálóőrére Dindire (Dinya Gábor) is emlékezünk, aki már sajnos nem lehet velünk…

tomoriTömöri Tibor (kapus ISD POWER Kft.): Csapatunk egy igazi céges csapat, és idén már a második szezonját kezdte a 35 év feletti öregfiúk bajnokságban, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervez! Az idei szereplésünkön fölbuzdulva úgy gondoltuk, hogy a téli holt szezonban elindulunk a Zeus Old Boys kupán, hogy megmérettessük magunkat ezen az igen rangos korosztályos kupán. A csapat gerince jelezte szándékát, hogy induljunk el és így beneveztünk a decemberi kupára, hogy olyan extra csapatokkal is találkozhassunk, mint a többszörös győztes, Örki Papa Kft, vagy a kupára újra összeálló Carissa Virág csapata. Csapatunkat az ISD POWER Kft cégvezetése támogatja, hiszen fontos számára, hogy a munkahelyen és munkaidőn kívül is ösztönözze az egészséges életre munkavállalóit. Csapatunk tagjairól elmondható, hogy néhány játékos kivételével nagy labdarúgó múlttal nem rendelkezik, de a csapatösszetartásért és a mozgás örömért fogunk játszani, hiszen nálunk a részvétel a fontos! Természetesen szeretnénk jó eredményt is elérni, de ha ez nem jön össze a főtáblán, akkor még mindig ott a vigaszág, ahol bármi megtörténhet! Remélhetőleg sportszerű és igazságos eredmények fognak születni a mérkőzéseken és minden a fociról fog szólni!

tapasziTapaszi József (Füredi Panzió Senior csapatvezető): Mindig örömmel veszünk részt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett Old Boys Kupán. Az első 35 év feletti torna megrendezése óta veszünk részt csapatunkkal, barátainkkal ezen a rendkívül jó hangulatú tornán. Nekünk már nem a győzelem, nem a dobogó, hanem a korosztályunkkal való baráti összejövetel a cél. Ezzel a tornával fejeződik be évről-évre a dunaújvárosi kispályás kupák szezonja. A kilátogató fiatalok elismerő moraját hallva egy-egy remek megmozdulás után, vidáman vesszük tudomásul, hogy példát is mutatunk a mai fiataloknak alázatból, sportszerűségből és mindabból, amit mi az évek során magunkra vettünk, megtanultunk. Ezt szeretnénk átadni stafétaként, talán ezért is küzdünk még a pályán, sokan velem együtt, közel az ötvenhez. Hogy húsz év múlva ezeken a tornákon a mi morajunk hangozzon unokáinkkal, a mai fiatalok old boys kupáján, mert akkor tudjuk: a célt elértük. Ami, ahogy már mondtam, nem mindig a dobogó első három foka, hanem akár az utolsó helyezés is, mert aki focizik, az mindig nyer. Ezért is veszünk részt ezen a tornán, amíg csak tudunk, de mindig örömmel!

Várjuk jelentkezéseteket a X. ZEUS OLD BOYS Kispályás Labdarúgó Kupára! Ünnepeljük meg a 10. évfordulónkat sportszerűen! A kor most nem játszik!

Technikai információ:

  • Sorsolás és technikai megbeszélés: 2016. december 8. csütörtök 16.00 óra DLSZ iroda 8. emelet
  • A torna helyszíne és időpontja: Dunaújváros Sportcsarnok, 2016. december 17. szombat 08.00 – 19.00
  • A legjobbak díjazása: I. – II. – III. hely kupa + érem + labda + oklevél (vigaszág)
  • Különdíjban részesül: a legjobb kapus, a legjobb játékos, gólkirály és a legidősebb játékos
  • A rendezvény főszervezője: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
  • Technikai információ: maximum 12 csapat, 3 négyes csoport, 8 továbbjutó, vigaszág, nevezési díj: 15.500,- forint

A csoport
CARISSA VIRÁG
MILLER PUB
MACSŐ
BOROSKÓLA

B csoport
FEJÓ THERM KFT
HALMO TRUCK TEAM
KEMI-KER MIRAGE
FÜREDI PANZIÓ SENIOR

C csoport
ÖRKI PAPA KFT
KRISZT KFT
GÁRDONY VSC
ISD POWER KFT

A csoportmérkőzések 8:30-kor kezdődnek. A döntő 19:05-kor kerül megrendezésre, az eredményhirdetés 19:30-kor esedékes.

x35boys

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM