Vége! A Mór szertefoszlatta a Bicske bajnoki reményeit! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A rossz napot kifogó Bicske két perc rövidzárlatát két góllal büntette a Mór, ahonnan már nem volt visszaút. Pekker játékvezető két bicskei játékost is kiállított.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:
“Nagy várakozás előzte meg az idénynyitó rangadót a fejér megyei I. osztályú bajnokságban. A bicskei csapat pályájának átépítése miatt albérletben, a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpont műfüves pályáján fogadja ellenfeleit tavasszal. Kicsit szellős, de az évszakhoz képest kiváló labdarúgó időben futottak ki a pályára a dobogón telelő csapatok. A tét nem volt kicsi, hiszen hazai győzelem esetén leszakította volna üldözőjét a hazai gárda, míg vendéggyőzelem esetén a borvidék csapata visszavehette a 2-ik helyet. Ez utóbbi következett be, de nézzük hogyan.

Nyolc felkészülési mérkőzést követően Raffai Rudolf a Milinte 5 – Sötét 5, Budovinszky 5-2=3, Dukon 5 – Rigó 4-2=2, Szilágyi 5, Bognár 4, Köntös 5 – Móri 5, Németh 4, Varga 5 összetételű kezdőcsapatot küldte pályára, míg csereként Katona 5 (46.p. Köntös helyett), Molnár 0 (65.p. Bognár helyett) és Máté 0 (82.p. Móri helyett) kapott lehetőséget. Óvatos, tapogatódzó játékkal indult a mérkőzés, egyik gárda sem esett neki ellenfelének. A 6. percben Bognár felívelését Németh erőtlenül lőtte a kapus kezébe. A 11. percben sorsdöntő helyzet maradt kihasználatlanul egy szöglet után, amikor egy szöglet után Németh mindössze 2 méterre a kaputól csak fölé tudta emelni az elé pattanó játékszert. Folytatáshoz kattints!

A 19. percben az addig helyzetig sem jutó Mór megszerezte a vezetést! A hazai tizenhatos előterében adogattak, Cseszneki 18 méterről lövésre szánta el magát és a vetődő Milinte már nem tudta hárítani a jobb alsó sarokba tartó, nem túl erős, de pontos lövést (0-1). Két perccel később kapushibából jött az újabb hidegzuhany! A kiugró Gál lőtt kapura balról, Milinte úgy tűnt, hogy vetődve védeni tud, de végül a térdéről a lesipuskás Mayer elé pattant a pettyes és ő közelről nem hibázott (0-2). Padlóra került a Bicske a váratlan és sokkoló két vendéggóltól, s a hátralévő 70 percben igen gyenge, kellő frissesség nélküli, pontatlan, őszi formájára egyáltalán nem emlékeztető produkciót nyújtott szurkolóinak a BTC.

A 28. percben Kaszás csavart jócskán fölé egy 28 méteres szabadrúgást. A 30. percben hosszú idő után veszélyeztette a vendégkaput a bicskei csapat, amikor Bognár egy csel után 17-ről lőtt a jobb kapufa mellé. Két perc múlva ugyanő a Vargától elé pattanó labdát küldte 14 méterről fölé. A 35. percben Tornyai lesgólja érdemelt említést, a 39-ikben pedig Németh 26-ról leadott gyenge lövése. A 42. percben Tornyai ugrott ki, de Budovinszky szorításában kissé esetlenül mellé talált. A játékrész utolsó említésre méltó eseménye a 43. percben egy szöglet utáni Bognár-lövés 20 méterről.

Az 50. percben Kaszás 22 méterről lőhetett szabadrúgást, amit Milinte vetődve tornázott ki a bal alsó sarokból, az ismétlés fölé szállt. Az 55. percben Rigó lépett ki Budovinszky előre ívelésével, de talán kissé elhamarkodottan 15 méterről fölé lőtt. Az 59. percben Tornyai a tizenhatos sarkáról célzott, Milinte ezúttal is vetődve védett. A 66. percben Rigó egy móri támadás után – előnyszabály alkalmazását követően – utólag kapta meg második sárgáját Pekker játékvezetőtől és mehetett zuhanyozni. A 69. percben Mayer fejelt fölé az ötösről, négy percben később ugyanő a 11-esről fordulásból lőtt fölé. A 76. percben Budovinszky teljesen felesleges és durván szabálytalankodott az oldalvonal közelében, jogosan villant a második sárgája, s a piros lap, így a bicskei csapat immáron 9 fővel folytatta a küzdelmet, legfőképpen önmagával. Ezután a Mór okosan lassította játékot, számottevő helyzet már csak a 85. percben alakult ki, amikor egy beadás két fej mellett is elsuhant, így Milinte fogta a labdát.

A lefújás után a móriak egy kupacban ünnepeltek, teljesen megérdemelten nyerték meg rangadójukat az enervált Bicskei TC ellen. Főleg a középpályán volt szembetűnő a fölényük, gyakran 20-30 méteres szabad területet kaptak a támadásépítésre, a párharcok java részét minden csapatrészben megnyerték, veszélyesebbek voltak a kapura is és a megfelelő frissesség sem hiányzott náluk. A hallgatag hazaiak mellett végigbeszélték, -kiabálták a találkozót, folyamatosan lelkesítve, koncentrációra ösztökélve egymást.

Nagy csalódás az Iváncsát üldöző bicskeiek teljesítménye, s ezzel bizonyossá vált, hogy minden reális esély elúszott a bajnoki címért való harcban. Ezután már négyszer kellene botlania a listavezető Iváncsának – hibátlan bicskei tavasz mellett, amire a szombati napon látottak alapján minimális az esély – s ezt a szívességet bizonyára nem teszik meg. Raffai Rudolf gárdájának pedig még az éremért is nagyon össze kell magát szednie, hiszen lépéselőnyben a Mór, 1mögöttünk pedig már ott liheg a Martonvásár.

Javításra legközelebb jövő vasárnap 14.30-kor Lajoskomáromban nyílik lehetőség, s mondanunk sem kell: az egy évvel ezelőtti ottani 0-2 után nem ígérkezik könnyű túrának.”

Bicske – Mór 0-2 (0-0)
Bicske, vezette: Pekker Bálint

Gól: Cseszneki (20′), Mayer (22′)

Bicske - Mór (2016/2017)

kép 1 / 19

Fotók: Komjáthy Bence

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM