Vármegyei meccsajánló: Összecsap a Mór és a Sárbogárd, tóparti rangadó lesz Kápolnásnyéken

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Már szombaton is meccsdömping lesz, de vasárnap sem lesz hiány az izgalmakból.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 23. forduló

Szombaton Móron óriási rangadó lesz: a harmadik helyen álló helyi csapat a második helyen álló Sárbogárdot fogadja. Kérdés, hogy melyik együttesből vett ki többet a hétközi kupaforduló.

Ezzel párhuzamosan Seregélyesen is jó mérkőzés lehet, a Sárosd ugyanis a Kápolnásnyék csapatát fogadja. A nyékiek a tavasszal még nem szenvedtek vereséget, meglepő volna, ha éppen most érne véget ez a széria.

A Mány-Bicske II. és a Martonvásár alsóházi rangadót játszik egymással. Ősszel ezt a párharcot meglepően simán nyerték a martoniak, kérdés, hogy most mire mennek idegenben.

Ugyancsak szombaton rendezik a Tordas és a Lajoskomárom összecsapását. A lajoskomáromiak a legutóbbi három idegenbeli meccsüket megnyerték, a tordasiak viszont az egész szezonban csak a Főnixtől kaptak ki otthon, így nem lehet egyértelmű esélyest meghatározni.

Vasárnap a Maroshegy abszolút favoritként utazik az Enying otthonába. Legutóbb két alsóházi csapattal játszottak a fehérváriak, mindkettőt simán verték, így az enyingiek legyőzése sem jelenthet gondot a számukra.

A MÁV Előre FC Főnix csapata a kupakudarcot az Ercsi otthonában feledtetheti. A fehérváriak ősszel otthon viszonylag szoros mérkőzésen nyertek, most is ők az esélyesek.

A Bodajk és a Mezőfalva ütközetére is eredetileg ezen a héten került volna sor. A találkozót május 1-jére 17:00-ra halasztották.

2024. 04. 13. szombat 16:30
Mór – Sárbogárd
Sárosd – Kápolnásnyék
Mány-Bicske II. – Martonvásár
Tordas – Lajoskomárom

2024. 04. 14. vasárnap 16:30
Enying – Maroshegy
Ercsi – MÁV Előre FC Főnix

2024. 05. 01. szerda 17:00
Bodajk – Mezőfalva

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 57p
2. Sárbogárd 47p
3. Mór 41p
4. Kápolnásnyék 39p
5. Tordas 37p
6. Ercsi 33p
7. Maroshegy 30p
8. Lajoskomárom 29p
9. Mány-Bicske II. 26p
10. Sárosd 26p
11. Mezőfalva 17p
12. Csór 16p
13. Martonvásár 14p
14. Enying 12p
15. Bodajk 6p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 19. forduló

Szombaton a remek formában lévő Herceghalom fogadja a harmadik helyen álló Pátka együttesét. A Pest vármegyei csapat zsinórban három meccset nyert, a pátkaiak pedig a legnehezebb meccseiket már letudták, így felszabadultan futballozhatnak. Gólgazdag, jó mérkőzésre van kilátás.

Vasárnap a Fehérvárcsurgó otthonába látogat az a Bakonycsernye, amely egészen a múlt hét végéig 100%-os mérleggel vezette a bajnokságot. A csernyeiek elsősége persze így sem forog kockán, hogy megszakadt a nagy sorozat, ám a csurgói katlanban soha senkinek sem könnyű nyernie, így nem lefutott ez a mérkőzés.

A VBK és a Felcsút meccsén viszont meglepő volna, ha nem vendég siker születne. A fehérváriak négy meccse nem szereztek pontot, a felcsútiak viszont a Bakonycsernye skalpjának megszerzése után tele vannak önbizalommal, így nem is lehet kérdés, hogy ki nyeri ezt az összecsapást.

A Vál és a Szár meccsének a váliak az esélyesei, hiszen legutóbbi nyolc meccsükből csak egyszer szenvedtek vereséget, miközben Lacza Albert csapata igen hektikus eredményeket ér el. Tény ugyanakkor, hogy a párharcot ősszel a száriak nyerték, leírni tehát a vendégeket sem lehet.

A Magyaralmás és a Mór II. tabellán elfoglalt helyezése alapján a papírforma móri sikert sejtet. Ugyanakkor a móriak a legutóbbi két mérkőzésükön csak egy pontot és egyetlen gólt szereztek, ha valamikor, akkor most van sansza az almásiaknak, hogy meglepetést okozzanak.

Az Etyek masszív favoritként várja a sereghajtó Pákozd elleni ütközetet. Bár a múlt heti hazai meccsüket elbukták a piros-fehérek, összességében nincsenek rossz formában, hiszen legutóbbi négy találkozójukból hármat behúztak.

2024. 04. 13. szombat 16:30
Herceghalom – Pátka

2024. 04. 14. vasárnap 16:30
Fehérvárcsurgó – Bakonycsernye
Videoton Baráti Kör – Puskás Akadémia III.
Vál – Szár
Magyaralmás – Mór II.
Etyek – Pákozd

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 48p
2. Puskás Akadémia III. 37p
3. Pátka 31p
4. Mór II. 30p
5. Etyek 23p
6. Szár 22p
7. Herceghalom 21p
8. Fehérvárcsurgó 21p
9. Vál 20p
10. Mány-Csabdi 18p
11. Magyaralmás 17p
12. Videoton Baráti Kör 14p
13. Pákozd 4p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 19. forduló

Ebben a csoportban minden találkozó vasárnap lesz. A három meccs óta nyeretlen sárosdiakra nehéz meccs vár, hiszen az élmezőnyhöz tartozó nagykarácsonyi gárda látogat hozzájuk. Szoros mérkőzésre van kilátás, a vendégek valamivel esélyesebbek.

A Sárszentmihály már megmutatta, hogy élcsapatokat is meg tud szorongatni. Most a mihályiaknak a legjobb formájukat kell, hogy elővegyék, ha partiban akarnak lenni a listavezető Adonnyal.

A Polgárdi és az Előszállás csörtéjén hazai siker várható. Ősszel nagyon hamar eldöntötte a pontok sorsát a Polgárdi, szurkolóik minden bizonnyal örülnének egy hasonló kimenetelű mérkőzésnek.

A Besnyő a múlt héten hatalmas pofont kapott, és benne van, hogy újabb taslit gyűjt be a csapat. A remek formában lévő Nagyvenyim akár gólfiesztát is rendezhet az alsóházi csapat otthonában, ha úgy játszik, mint az elmúlt hetekben.

Jó meccsnek ígérkezik a Baracs és az Aba Sárvíz ütközete. A baracsiaknak mindenképpen nyerni kell ahhoz, hogy megőrizzék esélyüket a bajnoki címre, ám a bombaformában lévő abaiak aligha adják majd könnyen a bőrüket.

A Seregélyes a legutóbbi négy hazai meccsét megnyerte, hármat közülük elég simán. Most a Káloz ellen is jó esély mutatkozik arra, hogy győzni fognak Kűék.

2024. 04. 14. vasárnap 16:30
Sárosd II. – Nagykarácsony
Sárszentmihály – Adony
Polgárdi – Előszállás
Besnyő – Nagyvenyim
Baracs – Aba Sárvíz
Seregélyes – Káloz

A tabella állása:
1. Adony 42p
2. Baracs 38p
3. Polgárdi 33p
4. Nagykarácsony 30p
5. Nagyvenyim 29p
6. Beloiannisz 28p
7. Aba Sárvíz 25p
8. Sárosd II. 23p
9. Seregélyes 19p
10. Káloz 14p
11. Sárszentmihály 9p
12. Előszállás 9p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 23. forduló

Nagy rangadó lesz Pusztavámon, hiszen a helyi csapat az egy ponttal a tabellán közvetlenül mögötte álló Pázmándot fogadja. Aki nyer, annak marad még esélye, hogy bekerüljön a legjobb ötbe.

Izgalmasnak ígérkezik a tóparti rangadó, amelyen a második számú nyéki csapat fogadja a Velence együttesét. A listavezetőről a tavasszal kiderült, hogy képes hibázni, ha most vereséget szenved, akkor könnyen visszacsúszhat a második helyre.

Az Újbaroknak nem sok sansza van a pontszerzésre a Dinnyés ellen. A dinnyésiek ugyanis dobogós helyen szeretnének végezni, ennek megfelelően szorgosan gyűjtik a pontokat, minden bizonnyal most is nyerni fognak.

A Tordas-Gyúró Egyetértés csapatának nyernie kellene ahhoz, hogy életben tartsa dobogós reményeit. Ez azonban a tavasszal 100%-os Iszkaszentgyörgy ellen nem ígérkezik egyszerűnek. Az iszkaiak rendkívül motiváltak lehetnek, hiszen ha nyernek, akár át is vehetik a vezetést a táblázaton.

A Söréd számára a tisztes helytállás lehet a cél a Ráckeresztúr ellen. A keresztúriak a tavasszal jól szerepelnek, és van még némi sanszuk arra, hogy odaérjenek a harmadik helyre.

2024. 04. 14. vasárnap 16:30
Pusztavám – Pázmánd
Kápolnásnyék II. – Velence
Újbarok – Dinnyés
Tordas-Gyúró Egyetértés – Iszkaszentgyörgy
Söréd – Ráckeresztúr

A tabella állása:
1. Velence TSE 44p
2. Iszkaszentgyörgy 42p
3. Baracska 35p
4. Dinnyés 32p
5. Kápolnásnyék II. 30p
6. Ráckeresztúr 28p
7. Tordas-Gyúró Egyetértés 27p
8. Pusztavám 24p
9. Pázmánd 23p
10. Kajászó 15p
11. Újbarok 10p
12. Söréd 10p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 19. forduló

A lajosiak már szombaton pályára lépnek. Akár gólfesztivált is rendezhetnek az Alap ellen, ha úgy játszanak, ahogy szoktak.

Ezzel párhuzamosan a Rácalmás a Cece együttesét fogadja. Az almásiak igazi kétarcú csapat, ha most a jobbik arcukat hozzák, akkor simán nyerhetnek, de ezt borítékolni azért dőreség volna.

Vasárnap Sárszentágotára látogat az LMSK, a középmezőny egyik legjobb csapata. A lepsényieknek papíron még a dobogóra is van sanszuk, ám ahhoz, hogy odaérhessenek, ezt a meccset mindenképp nyerniük kellene. Ősszel az ágotaiak jöttek ki jobban ebből a párharcból, kérdés, hogy most fordul-e a kocka.

Egyre inkább számolni kell a Szabadegyháza csapatával, amely a legutóbbi három meccsén négy pontot gyűjtött és a Nagylók ellen sem vallott szégyent. Most újabb élcsapat ellen kell bizonyítania a sereghajtónak, a Kisláng ha komolyan veszi a meccset, akkor aligha fog hibázni.

A Vajta és a Nagylók ütközetének a nagylókiak az egyértelmű esélyesei. Egyik csapat sincs jó passzban, hiszen a múlt héten mindkét gárda vereséget szenvedett, most egymás ellen bizonyíthatnak a felek.

A Kőszárhegy számára kötelező begyűjteni a három pontot a Kulcs ellen. Az alsóházi csapat több erősebb gárda orra alá is borsot tört már, most viszont kicsi a sansz arra, hogy idegenben pontot szerezzenek a kulcsiak.

A Tác-Csősz és a Dég meccsén sok gól várható, de hogy melyik csapat jön ki majd jobban az adok-kapokból, az rejtély. Otthon mostanában jól megy a táciaknak, még a nálánál jóval előkelőbb helyen álló együttesek sem szórták meg őket, a dégiek viszont legutóbbi négy idegenbeli meccsükből hármat behúztak, így hát megjósolhatatlan, mi lesz a találkozó végkimenetele.

2024. 04. 13. szombat 16:30
Lajoskomárom II. – Alap
Rácalmás – Cece

2024. 04. 14. vasárnap 16:30
Sárszentágota – LMSK
Szabadegyháza – Kisláng
Vajta – Nagylók
Kőszárhegy – Kulcs
Tác-Csősz – Dég

A tabella állása:
1. Kisláng 52p
2. Lajoskomárom II. 42p
3. Kőszárhegy 37p
4. Nagylók 36p
5. LMSK 30p
6. Vajta 28p
7. Sárszentágota 26p
8. Dég 24p
9. Cece 18p
10. Tác-Csősz 18p
11. Rácalmás 17p
12. Kulcs 15p
13. Alap 14p
14. Szabadegyháza 4p

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?