Vármegyei meccsajánló: Nagy rangadó lesz Tordason, a Polgárdi vethet véget az Adony veretlenségének

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Tordason éremre pályázó csapatok csapnak össze egymással szombaton, komoly erőpróba vár a Velence együttesére vasárnap.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 25. forduló

Érdekesnek ígérkezik szombaton a Mór és a Maroshegy összecsapása. Ősszel a fehérváriak kapott gól nélkül verték a piros-feketéket, most viszont fordulhat a kocka. Németh Bálint csapata a legutóbbi 12 meccséből csak egyszer kapitulált, míg Szarka Martin legénysége utolsó nyolc idegenbeli találkozóján csak a Bodajkot tudta legyőzni.

Egyértelműnek tűnik a Sárosd és a Bodajk csörtéjének kimenetele. A sárosdiak győzelmükkel felzárkózhatnak a középmezőnyre.

Rangadó lesz Tordason, ahová a nyolc meccse veretlen Kápolnásnyék látogat. A hazai csapat nincs túl jó passzban: legutóbbi három meccsükön csak egyszer tudtak nyerni Horváth Benették, akiknek a hazai mérlegük sem túl jó mostanában, csak az Ercsi ellen tudott nyerni a csapat. Komolyan össze kell kapnia magát a tordasiaknak, ha mindhárom pontot otthon szeretnék tartani.

Vasárnap alsóházi rangadót játszik egymással a Mezőfalva és a Csór. A mezőfalviak rossz szériában vannak: utóbbi kilenc meccsükön egyetlen pontot szereztek, ugyanezen periódus alatt a csóriak kilenc egységet gyűjtöttek be, így most Pécsi László csapata számít a favoritnak.

A nyolc meccse nyeretlen Martonvásár számára csak a tisztes helytállás lehet a cél a Sárbogárd ellen. A bogárdiak jó formában vannak, ez lehet zsinórban a kilencedik győzelmük.

A bajnokságot veretlenül vezető Főnixnek nincs túl sok aggódni valója a Lajoskomárom elleni találkozó előtt. Otthon 100%-os mérleggel rendelkezik a fehérvári együttes, amely minden valószínűség szerint újból begyűjti a három pontot.

2024. 04. 27. szombat 17:00
Mór – Maroshegy
Sárosd – Bodajk
Tordas – Kápolnásnyék

2024. 04. 28. vasárnap 17:00
Mezőfalva – Csór
Martonvásár – Sárbogárd
Ercsi – Mány-Bicske II.
MÁV Előre FC Főnix – Lajoskomárom

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 60p
2. Sárbogárd 53p
3. Mór 44p
4. Kápolnásnyék 43p
5. Tordas 40p
6. Ercsi 36p
7. Maroshegy 33p
8. Lajoskomárom 32p
9. Mány-Bicske II. 29p
10. Sárosd 27p
11. Csór 19p
12. Mezőfalva 17p
13. Enying 15p
14. Martonvásár 14p
15. Bodajk 6p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 21. forduló

Szombaton játszik egymással a középmezőny legjobb formában lévő csapata, a Herceghalom és a bajnokságot vezető Bakonycsernye. A Pest vármegyei együttes zsinórban ötödik sikerére készül, ám nem lesz könnyű dolga a csernyeiek ellen, akik eddig mindössze egyszer kapituláltak.

A Fehérvárcsurgó masszív favoritként várja a VBK együttesét. Tény, hogy a csurgóiak a legutóbbi hat hazai mérkőzésükből csak egyet tudtak behúzni, ám a fehérváriak hat meccse nem is szereztek pontot.

A kétarcú Vál számára komoly kihívást jelenthet a felcsúti csapat elleni ütközet. A Puskás Akadémia III. a legutóbbi három mérkőzését behúzta, begyűjtötte a korábban legyőzhetetlennek hitt csernyeiek skalpját is, így önbizalomtól duzzadva várhatja a felcsúti legénység ezt a találkozót.

A Magyaralmás és a Pátka párharcából minden bizonnyal a pátkaiak jöhetnek ki győztesen. Kérdés, hogy a hétközi kupaforduló mennyit vett ki Balogh Benedek csapatából, ha szerencséjük lesz az almásiaknak, elkerülhetik a komoly verést.

Az Etyek hatpontos rangadót játszik a móri csapattal. Ez lesz zsinórban a negyedik idegenbeli meccse a piros-feketéknek, akik legutóbbi három találkozójukon egyszer kikaptak, egyszer remiztek, egyszer pedig nyertek, így megjósolhatatlan, milyen eredménnyel ér majd véget ez a találkozó.

A Pákozd a múlt héten közel járt a pontszerzéshez, most ismét esélye nyílik a sereghajtónak erre a Mány-Csabdi ellen. Idegenben ugyanis eddig csak egyszer tudtak nyerni a bajnokság során Radovics Mártonék.

2024. 04. 27. szombat 17:00
Herceghalom – Bakonycsernye

2024. 04. 28. vasárnap 17:00
Fehérvárcsurgó – Videoton Baráti Kör
Vál – Puskás Akadémia III.
Magyaralmás – Pátka
Etyek – Mór II.
Pákozd – Mány-Csabdi

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 54p
2. Puskás Akadémia III. 40p
3. Pátka 34p
4. Mór II. 34p
5. Etyek 29p
6. Szár 28p
7. Herceghalom 24p
8. Fehérvárcsurgó 24p
9. Vál 21p
10. Mány-Csabdi 18p
11. Magyaralmás 17p
12. Videoton Baráti Kör 14p
13. Pákozd 4p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 21. forduló

A Beloiannisz a múlt héten komoly erőpróbára késztette az éllovas Adonyt, most pedig újabb élcsapattal mérkőzhet meg a Beló: a Nagykarácsony látogat a középcsapat otthonába. A bronzéremre pályázó együttes a legutóbbi öt meccséből csak a listavezető ellen nem tudott nyerni, így papíron vendég sikerre van kilátás.

Vasárnap a sárosdiak a sárszentmihályiakkal mérkőznek meg. A Sárosd II. öt, a Sárszentmihály négy meccse nyeretlen, most a felek egymás ellen bizonyíthatnak.

Csúcsrangadót játszik egymással a harmadik Polgárdi és az első helyen tanyázó Adony. Eddig senki nem tudta legyőzni a Boldoczki Sándor együttesét, ha valamikor, most megszakadhat ez a széria.

A második Baracs számára nem okozhat gondot az Előszállás legyőzése. Ha a baracsiak számára kedvezően alakulnak az eredmények, három pontra megközelíthetik az éllovast.

A hazai pályán rendre brillírozó Seregélyes zsinórban hatodik sikerét érheti el vendéglátóként, ám ezúttal nem lesz könnyű dolga. Az a Nagyvenyim lesz a seregélyesiek ellenfele, amely mostanában csak az előtte álló együttesektől kapott ki. A meccs pikantériája, hogy ősszel meglepően simán nyerték a párharcot a seregélyesiek.

Kétséges a kimenetele a Káloz és az Aba meccsének. Bár papíron az abaiak a favoritok, mostanában idegenben nem igazán megy nekik a játék, tavasszal otthonuktól távol még nem nyertek.

2024. 04. 27. szombat 17:00
Beloiannisz – Nagykarácsony

2024. 04. 28. vasárnap 17:00
Sárosd II. – Sárszentmihály
Polgárdi – Adony
Baracs – Előszállás
Seregélyes – Nagyvenyim
Káloz – Aba Sárvíz

A tabella állása:
1. Adony 48p
2. Baracs 42p
3. Polgárdi 36p
4. Nagykarácsony 36p
5. Nagyvenyim 32p
6. Aba Sárvíz 29p
7. Beloiannisz 28p
8. Sárosd II. 23p
9. Seregélyes 22p
10. Káloz 17p
11. Előszállás 12p
12. Sárszentmihály 9p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 25. forduló

A Baracska már szombaton begyűjtheti a pontokat a Pázmánd ellen. A két csapat hasonlóan teljesített a legutóbbi hetekben, ugyanakkor a baracskaiak jóval erősebb ellenfelek ellen meccseltek.

Vasárnap a nyékiek a Kajászó együttesét fogadják. Kipihenten, favoritként várhatja a bronzéremre hajtó együttes az újabb megmérettetést, hiszen a múlt héten szabadnapos volt a Kápolnásnyék II.

Izgalmas kérdés, mire megy a Tordas-Gyúró Egyetértés és a Velence TSE egymással. Horváth Benettnek ismét esélye nyílik arra, hogy lejátsszon a vármegye egyes csapatból, vajon ismét ő lesz az, aki eldönti a pontok sorsát? Ha igen, akkor a Velence elsősége veszélybe kerülhet.

A Söréd számára csak a tisztes helytállás lehet a cél a Dinnyés ellen. Ősszel magabiztosan nyertek Székely Jóskáék, most is valami hasonlóra készülnek.

A Ráckeresztúr és az Iszkaszentgyörgy rangadót játszik egymással. Bár a két csapat között komoly pontkülönbség van, a legutóbbi három mérkőzésén nem talált legyőzőre a keresztúri együttes, ugyanezt az iszkaiak nem mondhatják el magukról, így nem lehet előre borítékolni a találkozó kimenetelét. Nagy a nyomás az Iszkaszentgyörgy csapatán, hiszen ha nyer az együttes, könnyen az élre kerülhet.

2024. 04. 27. szombat 17:00
Baracska – Pákozd

2024. 04. 28. vasárnap 17:00
Kápolnásnyék II. – Kajászó
Tordas-Gyúró Egyetértés – Velence TSE
Söréd – Dinnyés
Ráckeresztúr – Iszkaszentgyörgy

A tabella állása:
1. Velence TSE 47p
2. Iszkaszentgyörgy 45p
3. Baracska 38p
4. Kápolnásnyék II. 33p
5. Tordas-Gyúró Egyetértés 33p
6. Dinnyés 33p
7. Pusztavám 30p
8. Ráckeresztúr 29p
9. Pázmánd 23p
10. Kajászó 15p
11. Újbarok 11p
12. Söréd 11p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 21. forduló

Szombaton rangadó lesz Lajoskomáromban, az ezüstéremre hajtó helyi csapat a bronzéremre pályázó lepsényi együttest látja vendégül. Hazai pályán veretlen a pillanatnyilag második csapat, meglepő volna, ha most szakadna meg a sorozat.

Ezzel párhuzamosan a kétarcú Rácalmás a Kulcs együttesét fogadja. A kulcsiak legutóbbi hat idegenbeli fellépésükön nem tudtak pontot szerezni, így a rácalmásiaknak áll a zászló.

Vasárnap Szabadegyházára látogat a Sárszentágota. Ősszel ez még fix 2-esnek volt mondható, most viszont ki-ki meccsre van kilátás, hiszen a szabadegyházaiak jelentősen feljavultak.

Az éllovas Kisláng Vajtára látogat. A kislángiak fél kézzel már fogják a serleget, és könnyen újabb lépést tehetnek afelé, hogy két kézzel megragadhassák, hiszen ellenfelük három meccs óta nem szerzett pontot.

A Kőszárhegynek mindenképpen nyernie kell az Alap ellen, ha versenyben akarnak maradni a dobogóért folytatott versenyfutásban. Előre azonban nem lehet borítékolni a meccs eredményét, hiszen az alapiak vesszőfutása épp a múlt héten ért véget.

A Nagylók favoritként látogat a Tác-Csősz otthonába. Legutóbbi öt idegenbeli meccséből négyet behúztak a nagylókiak, meglepő volna, ha most nem tudnának nyerni.

A Cece és a Dég hatpontos rangadót játszik egymással. A ceceiek pontszámban beérhetik ellenfelüket a táblázaton, ha otthon tartják a pontokat.

2024. 04. 27. szombat 17:00
Lajoskomárom II. – LMSK
Rácalmás – Kulcs

2024. 04. 28. vasárnap 17:00
Szabadegyháza – Sárszentágota
Vajta – Kisláng
Kőszárhegy – Alap
Tác-Csősz – Nagylók
Cece – Dég

A tabella állása:
1. Kisláng 56p
2. Lajoskomárom II. 46p
3. Nagylók 42p
4. Kőszárhegy 40p
5. LMSK 36p
6. Vajta 28p
7. Dég 27p
8. Sárszentágota 26p
9. Cece 24p
10. Tác-Csősz 21p
11. Rácalmás 20p
12. Alap 17p
13. Kulcs 15p
14. Szabadegyháza 7p

Nyitókép: Polgárdi VSE

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?