Vármegyei meccsajánló: Először nyerhet idegenben a Mór, gólfiesztát rendezhet a Főnix

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Mutatjuk a hétvége programját.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 6. forduló

Szombaton kora délután fogadja a legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerő Kápolnásnyék a Mezőfalva csapatát. Bár a piros-fehérek éppen a legutóbbi hétvégén szerezték meg szezonbeli első győzelmüket, a találkozó toronymagas esélyese így is a nyéki csapat.

Késő délután a bajnoki címre hajtó, eddig makulátlan mérleggel rendelkező Sárbogárd az Enying gárdáját fogadja. A papírforma szerint csak a bogárdiak győzelmének mértéke lehet kérdéses.

Ezzel párhuzamosan Mányon is lesz egy mérkőzés. Ott viszont nem a hazaiaknak, hanem a móriaknak áll a zászló. Kérdés, hogy az eddig idegenben még pontot sem szerző Mór vajon megszakítja-e a sormintát, és képes lesz-e az esélyeknek megfelelően diadalmaskodni a Mány-Bicske II. együttese ellen.

Vasárnap mind a négy mérkőzést egy időben rendezik. Alsóházi rangadó lesz Bodajkon, ahol a mindössze egy egységgel rendelkező bodajkiak a pont nélküli Csórt fogadják.

Izgalmasnak ígérkezik a Lajoskomárom és a Sárosd összecsapása. Mindkét együttes az élmezőnyben tanyázik, a sárosdiak eddig még nem kaptak ki. Nem volna meglepő, ha döntetlennel végződne az ütközet.

A MÁV Előre Főnix számára nem okozhat gondot hazai pályán a Martonvásár legyőzése. A fehérváriak eddig veretlenek, és aligha most fog megszakadni remek sorozatuk.

A középmezőnyben helyezkedő Ercsi és a Tordas egymással fog meccselni. A tordasiak eddig veretlenek, ám mégsem olyan tempóban gyűjtötték eddig a pontokat, mint a legutóbbi idény végén. Most eldőlhet, hogy megindulnak-e felfelé a tabellán, és üldözőbe veszik a legjobbakat, vagy beleszürkülnek a mezőnybe.

2023. 09. 23. szombat 14:00
Kápolnásnyék – Mezőfalva

2023. 09. 23. szombat 16:00
Sárbogárd – Enying
Mány-Bicske II. – Mór

2023. 09. 24. vasárnap 16:00
Bodajk – Csór
Lajoskomárom – Sárosd
MÁV Előre FC Főnix – Martonvásár
Ercsi – Tordas

A tabella állása az ötödik forduló után:

 1. MÁV Előre FC Főnix 13p
 2. Sárbogárd 12p
 3. Kápolnásnyék 12p
 4. Lajoskomárom 9o
 5. Mór 9p
 6. Sárosd 8p
 7. Mány-Bicske II. 8p
 8. Ercsi 7p
 9. Maroshegy 6p
 10. Tordas 6p
 11. Mezőfalva 5p
 12. Bodajk 1p
 13. Martonvásár 1p
 14. Enying 1p
 15. Csór 0p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 4. forduló

Ebben a csoportban minden mérkőzés vasárnap lesz. A címvédő felcsútiak megkezdhetik a felzárkózást a legutóbbi győzelmük után, ha az esélyeknek megfelelően legyőzik a Fehérvárcsurgót.

Kérdés, mi lesz a Pátka és a Bakonycsernye ütközetének eredménye. A két csapat formája alapján a csernyeiek a favoritok.

Nincs jó passzban a Szár és a VBK sem. A két együttes Száron egymással mérheti össze az erejét, a hazai pálya előnye a száriak mellett szól.

A móriak és a Herceghalom csatáját igazi vármegyei ínyencek figyelmébe ajánljuk. Az újonc Mór II. eddig remekül szerepel, és bizonyítja, nem véletlen jutott fel. A Herceghalom jó formában várja az összecsapást, ki-ki mérkőzésre van kilátás.

A Mány-Csabdi az eddig pontot sem szerző Vál együttesét fogadja. Ha a váliak összekapják magukat, még az élmezőny után eredhetnek, ám ha ezúttal sem tudnak nyerni, akkor le is mondhatnak (v)érmes reményeikről.

A másik újonc, a Magyaralmás a Pákozd otthonába látogat. A pákozdiak éppen a legutóbbi hétvégén szerezték meg első győzelmüket, most favoritként várják az almásiak elleni mérkőzést.

2023. 09. 24. vasárnap 16:00
Puskás Akadémia III. – Fehérvárcsurgó
Pátka – Bakonycsernye
Szár – Videoton Baráti Kör
Mór II. – Herceghalom
Mány-Csabdi – Vál
Pákozd – Magyaralmás

A tabella állása a 3. forduló után:

 1. Bakonycsernye 9p
 2. Etyek 9p
 3. Mór II. 6p
 4. Herceghalom 6p
 5. Pátka 4p
 6. Magyaralmás 3p
 7. Pákozd 3p
 8. Videoton Baráti Kör 3p
 9. Puskás Akadémia III. 3p
 10. Szár 3p
 11. Mány-Csabdi 3p
 12. Fehérvárcsurgó 1p
 13. Vál 0p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 4. forduló

E csoportban is minden találkozóra vasárnap kerítenek sort. Az eddig hibátlan adonyiak kipihenten várhatják a Sárosd II. elleni meccset, hiszen a legutóbbi hétvégén szabadnaposak voltak. Minden jel arra utal, hogy az Adony ünnepelhet majd a lefújást követően.

Az eddig pontot sem szerző Előszállás a rossz passzban lévő Sárszentmihályt fogadja. Az előszállásiak két kemény meccsen vannak túl, most okkal bízhatnak abban, hogy megszerzik első pontjukat, pontjaikat.

A remekül teljesítő venyimiek a még veretlen Beloiannisz együttesét fogadják. A hazai pálya előnye mindenképp a Nagyvenyim mellett szól, kérdés, hogy fel tudják-e törni a csapat támadói a masszív beloianniszi védelmet.

A vegyes eredménysorral rendelkező Aba a valósággal szárnyaló Polgárdit fogadja. A találkozó esélyesei egyértelműen a vendégek lesznek.

A Káloz elég gyengén muzsikált eddig, most a kétarcú Besnyő ellen bizonyíthat. Sok gólra lehet számítani, ám hogy ezek milyen eloszlásban születnek majd, megjósolhatatlan.

A sereghajtó Seregélyes az éllovas Baracs együttesét fogadja. A baracsiak minden bizonnyal megnyerik majd ezt a mérkőzést.

2023. 09. 24. vasárnap 16:00
Adony – Sárosd II.
Előszállás – Sárszentmihály
Nagyvenyim – Beloiannisz
Aba Sárvíz – Polgárdi
Káloz – Besnyő
Seregélyes – Baracs

A tabella állása a 3. forduló után:

 1. Baracs 7p
 2. Polgárdi 6p
 3. Adony 6p
 4. Nagyvenyim 6p
 5. Nagykarácsony 6p
 6. Beloiannisz 5p
 7. Aba Sárvíz 4p
 8. Besnyő 4p
 9. Sárszentmihály 3p
 10. Sárosd II. 3p
 11. Sárosd II. 2p
 12. Káloz 1p
 13. Előszállás 0p
 14. Seregélyes 0p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 6. forduló

A változatosság kedvéért ebben a csoportban is minden meccs vasárnap esedékes. A Kajászó gólparádét rendezhet az utolsó helyen szerénykedő Csókakő ellen.

Első győzelmét követően újabb pontszerzési reményekkel várja a Vértesacsa a Pusztavám elleni ütközetet. Az újonc eddig idegenben nem szerzett pontot, most azonban aligha kell feltartott kézzel pályára lépnie.

A legutóbbi héten szabadnapos Dinnyés a második helyen álló Baracska együttesét fogadja. A két csapat közül a dinnyésiek vannak jobb passzban, minden esélyük meg is van, hogy otthon tartsák a három pontot.

Az eddig meggyőzően teljesítő Iszkaszentgyörgy az újonc Kápolnásnyék II. csapatát látja vendégül. Sokgólos mérkőzésre van kilátás, de hogy mi lesz az eredmény, azt megtippelni sem lehet.

A Dél csoportból átkerült Ráckeresztúr úgy néz ki, szeretné “beárazni” az Észak csoportot. A csapat eddigi eredménysora igen impresszív, hiszen a lehetséges 12 pontból 10-et begyűjtött. Most újabb győzelmet ünnepelhetnek a keresztúriak, ha az esélyeknek megfelelően otthon nyerni tudnak az Újbarok ellen.

Az eddig mindössze egy pontot gyűjtő sörédiekre komoly erőpróba vár. Az a Tordas-Gyúró Egyetértés csapata látogat hozzájuk, amely egyre jobb formába lendül a bajnokság kezdete óta.

2023. 09. 24. vasárnap 16:00
Kajászó – Csókakő
Vértesacsa – Pusztavám
Dinnyés – Baracska
Iszkaszentgyörgy – Kápolnásnyék II.
Ráckeresztúr – Újbarok
Söréd – Tordas-Gyúró Egyetértés

A tabella állása a 3. forduló után:

 1. Velence 13p
 2. Baracska 10p
 3. Ráckeresztúr 10p
 4. Iszkaszentgyörgy 9p
 5. Pázmánd 8p
 6. Kápolnásnyék II. 7p
 7. Dinnyés 7p
 8. Kajászó 5p
 9. Tordas-Gyúró Egyetértés 4p
 10. Pusztavám 4p
 11. Újbarok 3p
 12. Vértesacsa 3p
 13. Söréd 1p
 14. Csókakő 0p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 4. forduló

Ebben a csoportban lesz egy mérkőzés szombaton is. A Rácalmás, amely eddig csak hazai pályán tudott pontot szerezni, azt a Tác-Csőszt fogadja, amely nagy verést kapott a legutóbbi hétvégén. Az esélyek a rácalmásiak mellett szólnak.

Vasárnap a bajnoki címre hajtó Kisláng a bombaformában lévő Sárszentágotát fogadja. Kétségkívül ez lesz a forduló rangadója, igazi ki-ki meccsre lehet számítani.

Nagy kérdés, hogy elkezdi-e a pontok gyűjtését az Alap, vagy leszakad az élmezőnytől. Nem lesz egyszerű Csekéék dolga hiszen a fiatal, lendületes lepsényiek a győzelem reményével utaznak hozzájuk.

Az egyértelműen dobogóra esélyes Nagylók a szerényen teljesítő Szabadegyháza ellen aligha fog hibázni. A kérdés csak az, hogy hány gólnak tapsolhat majd a nagylóki pulbikum.

Kulcsra látogat az eddig 100%-os mérleggel rendelkező lajoskomáromi csapat. Gógánék eddig megállíthatatlannak bizonyultak, és most is ők a favoritok.

A Vajta a szomszédvár rangadó megnyerése után jó hangulatban készülhet a Dég elleni derbire. A találkozó pikantériáját az adja, hogy a vajtaiak két támadójukat éppen a dégiektől csábították vissza a nyáron.

A Cece együttesére komoly erőpróba vár, hiszen az eddig meglepően jól teljesítő Kőszárhegy utazik hozzájuk. A cecei katlanból persze sosem könnyű pontokkal távozni, ezúttal sem lehet borítékolni az eredményt.

2023. 09. 23. szombat 16:00
Rácalmás – Tác-Csősz

2023. 09. 24. vasárnap 16:00
Kisláng – Sárszentágota
Alap – LMSK
Nagylók – Szabadegyháza
Kulcs – Lajoskomárom II.
Dég – Vajta
Cece – Kőszárhegy

A tabella állása a 3. forduló után:

 1. Kisláng 9p
 2. Lajoskomárom II. 9p
 3. Nagylók 6p
 4. Kőszárhegy 6p
 5. Sárszentágota 4p
 6. LMSK 4p
 7. Vajta 4p
 8. Tác-Csősz 4p
 9. Kulcs 4p
 10. Rácalmás 3p
 11. Dég 3p
 12. Cece 1p
 13. Alap 1p
 14. Szabadegyháza 1p

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?