Idén is 47 csapat vesz részt az Alba Liga küzdelmeiben

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Eldőlt az öregfiúk és az U-17-es bajnokság sorsa.

Évadnyitó munkaértekezletet tartottak kedden Székesfehérvár kispályás bajnokságával, az Alba Ligával kapcsolatban. Kiderültek a főbb kérdések a 2023/2024-es szezonnal kapcsolatban.

Összesen az előző kiíráshoz hasonlóan 47 csapat fog részt venni a pontvadászatokban. Eredetileg 44 együttes nevezett, 3 csapat pedig az öregfiúk bajnokságra adta le a nevezését. A szervezők meggyőzték a 3 csapatot, hogy induljanak a felnőtt bajnokságban, öregfiúk bajnokság az alacsony érdeklődés miatt ugyanis nem lesz.

A szervezők szerettek volna egy U-17-es bajnokságot is elindítani. Kiderült azonban, hogy mindössze egyetlen utánpótláscsapat nevezett.

Az Alba Liga 2023/2024-es szezonjának lebonyolítása

Az értekezleten eldőlt, hogy ezúttal nem két, hanem három alap csoport lesz. Két ötös és egy hatos csoportot hoztak létre, így ősszel minden Alap csoportban induló gárda azon a napon játszhat, amit előzetesen megadott.

Az Alap csoportokban érdekelt csapatok oda-visszavágós rendszerben, azaz két mérkőzést játszanak egymással az ősszel. A kialakult tabellák első két helyezettjei tavasszal az első osztályban folytathatják a pontok gyűjtését. A három csoport első helyezettje kettő, míg a második helyezettek egy pontot visznek magukkal.

Az Alap csoportokban harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett együttesek a másodosztály bajnoki címéért küzdhetnek meg egymással. A harmadik helyezettek kettő, a negyedik helyezettek egy pontot visznek magukkal tavaszra. A többiek nulla pontról kezdhetik a pontvadászatot.

Eldőlt, hogy a harmadosztály csapatait három csoportba sorsolták. Egy 11, valamint két 10 fős csoport jött össze. A harmadosztályok mindegyikében lesz egy őszi és egy tavaszi forduló, azaz mindenki mindenkivel kétszer fog játszani.

Az Alba Liga sorsolása várhatóan a pénteki napon lesz elérhető. A jövő héten még pihenhetnek, készülhetnek a csapatok, a bajnokságok az október 2-i héten fognak elkezdődni.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?