Vármegye II: Szomszédvár rangadó lesz Beloianniszban, folytatná jó szériáját a Pátka

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Bakonycsernye biztos őszi elsőként várja a hétvégi megmérettetést, az Adony most csatlakozhat hozzá.

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 12. forduló

Szombaton két mérkőzést is rendeznek ebben a csoportban. A Herceghalom a legutóbbi két meccsén sem pontot, sem gólt nem szerzett, most az újonc Magyaralmás ellen meccsel. Az almásiak már bizonyították, hogy képesek megállni a helyüket az osztályban, a legjobbakat leszámítva bárkit képesek legyőzni, most is esélyesként várják a soron következő megmérettetést.

A listavezető Bakonycsernyének már csak két mérkőzést kellene megnyernie ahhoz, hogy makulátlan mérleggel zárja az őszt. Az Etyek ellen hazai pályán aligha hibáznak majd a csernyeiek, figyelembe véve azt, hogy az etyekiek rémes formában vannak: öt meccse nem nyertek, a legutóbbi három bajnokijukon pedig kikaptak.

Vasárnap a nyerő szériában lévő Vál a Fehérvácsurgót fogadja. A váliak pontjaik 60%-át az utóbbi két mérkőzésükön szerezték, így önbizalomtól duzzadva várhatják a csurgóiak elleni csörtét. Mérget azért nem érdemes venni arra, hogy a Vál ezúttal is nyerni fog, hiszen Veres Gábor csapata alapvetően jó formában van, legutóbb az élmezőnyhöz tartozó móriakat is megszorongatta.

A felcsútiak a kezdeti nehézségeket követően magukra találtak, és sorra nyerik a meccseket. Zsinórban hatodik győzelmükre készülnek Szabó Dániel tanítványai, a sereghajtó Pákozd ellen csak a felcsútiak sikerének mértéke lehet kérdéses.

A Pátka bombaformában van, a döcögős szezonkezdet után sorra gyűjtik a pontokat a piros-feketék. A fordulópontot a szeptember végén elbukott Csernye elleni bajnoki jelentette, azóta nem kapott ki Balogh Benedek legénysége. A Mány-Csabdi ellen persze senki sem mehet biztosra, Radovics Mártonék ugyanis nemrég remiztek a móriakkal, a múlt héten pedig a Szárt páholták el.

A már emlegetett Szár a Mór II. csapatával játszik rangadót. Otthon négyből három meccsüket megnyerték a száriak, az egyetlen vereség is inkább a megmagyarázhatatlan kategóirába tartozik. Most viszont nehéz dolga lesz Lacza Albert fiainak, ha szeretnének akár egyetlen pontot is otthon tartani, mivel vendégük négy idegenbeli mérkőzéséből négyet megnyert az ősz folyamán.

2023. november 18. szombat 13:00
Herceghalom – Magyaralmás
Bakonycsernye – Etyek

2023. november 19. vasárnap 13:00
Vál – Fehérvárcsurgó
Puskás Akadémia III. – Pákozd
Pátka – Mány-Csabdi
Szár – Mór II.

A tabella állása:

 1. Bakonycsernye 30p
 2. Mór II. 23p
 3. Puskás Akadémia III. 21p
 4. Pátka 18p
 5. Szár 15p
 6. Magyaralmás 14p
 7. Etyek 14p
 8. Fehérvárcsurgó 12p
 9. Mány-Csabdi 12p
 10. Vál 10p
 11. Herceghalom 9p
 12. Videoton Baráti Kör 8p
 13. Pákozd 3p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 12. forduló

Szombaton az éllovas Adonytól 5 pontos hátrányban lévő Baracs Sárszentmihályra látogat. A mihályiaknak nem megy jól, múlt heti vereségüknek köszönhetően visszacsúsztak a táblázat utolsó helyére, kilátásaik nem túl fényesek.

Szomszédvár rangadó lesz Beloianniszban, ahová a Besnyő látogat. A Beló eddig közel kétszer annyi pontot szerzett, mint riválisa, jobb formában is van, mint ellenfele, és még a hazai pálya előnye is mellette szól. Ettől persze a derbi az derbi marad.

A mindössze hatodik helyen álló, ám dobogóra abszolút esélyes Nagykarácsony a Seregélyest látja vendégül. A karácsonyiak otthon csak egyszer kaptak ki ősszel, a seregélyesiek viszont az Adony elleni fiaskót leszámítva a legutóbbi meccseiken szorgosan gyűjtötték a pontokat, így nem lehet leírni Zsilovicsékat.

Vasárnap az Előszállásnak kevés sansza lesz a Nagyvenyim ellen, hiszen a venyimiek utóbbi két mérkőzésén meggyőző eredményességgel szerepelt jó erőkből álló csapatok ellen. Az Előszállásnak volt több szoros meccse is az elmúlt időszakban, ám nyerni kereken egy hónapja tudott nyerni az együttes.

A harmadik helyen álló Polgárdi két győztesen megvívott mérkőzés után arra készül, hogy nyer majd a Sárosd II. ellen is. Vidáék eredménysora meglehetősen felemás, kiszámíthatatlan, hogy mekkora ellenállást fognak tanúsítani a soron következő bajnoki mérkőzésükön.

Az éllovas Adony számára nem okozhat gondot a Káloz legyőzése. Boldoczki Sándor csapata valósággal szárnyal, a nagy rangadót követően is veretlen, és aligha az alsóházi együttes ellen fog megszakadni az adonyiak remek szériája. Amennyiben az Adony nyer, akkor biztos őszi elsőként várhatja a tavaszi folytatást.

2023. november 18. szombat 13:00
Sárszentmihály – Baracs
Beloiannisz – Besnyő
Nagykarácsony – Seregélyes

2023. november 19. vasárnap 13:00
Előszállás – Nagyvenyim
Polgárdi – Sárosd II.
Adony – Káloz

A tabella állása:

 1. Adony 26p
 2. Baracs 21p
 3. Polgárdi 19p
 4. Aba Sárvíz 19p
 5. Nagyvenyim 18p
 6. Nagykarácsony 18p
 7. Beloiannisz 15p
 8. Sárosd II. 15p
 9. Besnyő 8p
 10. Káloz 8p
 11. Seregélyes 7p
 12. Előszállás 6
 13. Sárszentmihály 6p

Nyitókép: Pátka

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?